ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

Η ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ» ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ 27ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

 

Στην εκπαιδευτική αιωνιότητα πέρασε ο αγωνιστής δάσκαλος Κώστας Παπλωματάς, το όνομα του οποίου αναρτήθηκε από τις 11.5.2018 στην προμετωπίδα του 27ου Δημοτ. Σχολείου Περιστερίου, στο οποίο υπηρετούσε μέχρι το μοιραίο δυστύχημα που του στέρησε τη ζωή.

Με μια συγκινητική και σεμνή τελετή ο σύλλογος γονέων και οι εκπαιδευτικοί του 27ου Δημοτικού, αναφέρθηκαν -με εκπρόσωπό τους- στην προσωπικότητα του τιμωμένου, στο έργο του και στο χρέος που εκπλήρωσαν δίνοντας στο Σχολείο τους την προσωνυμία: «Κωνσταντίνος Παπλωματάς»!

Προηγήθηκε μια μικρή προβολή βίντεο με την παρουσία του Κ. Παπλωματά στην εκπαιδευτική διαδικασία και την συνδικαλιστική αγωνιστική του πορεία, και στη συνέχεια μίλησαν:

-Η διευθύντρια του 27ου Δημοτ. Σχολείου κα Πάτρα Καραμπλή, που αναφέρθηκε στην ζωή του Κώστα Παπλωματά, που όπως είπε: «Γεννήθηκε το 1963 και από τα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε με το αγωνιστικό μαθητικό κίνημα. Εντάχθηκε στην ΚΝΕ και μετά στο ΚΚΕ. Διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Έλλη Αλεξίου» και μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) εκπροσωπώντας το ΠΑΜΕ. Υπήρξε σπουδαίος δάσκαλος εμφορούμενος από ιδέες και όνειρα, βαθιά δημοκρατικός, αθεράπευτος ιδεολόγος και δεν υπήρξε κινητοποίηση για τις διεκδικήσεις της Παιδείας που να μην έδινε το «παρών».

ΔΙΔΑΣΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ

Ομόφωνα ο Σύλλογος Διδασκόντων του 27ου Δημοτ. Σχολείου αποφάσισε να δοθεί το όνομά του στο σχολείο και η απόφαση αυτή διαβιβάστηκε στην Γ’ Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης και το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου που την ενέκριναν θετικά και ομόφωνα.

Η προσωνυμία του ονόματος του Κώστα Παπλωματά στο Σχολείο θα τον θυμίζει σε εμάς που τον ζήσαμε και θα μαθαίνει στα παιδιά, ότι υπήρξε ένας δάσκαλος που έκανε τις ιδέες του πράξη και αγώνα και ο οποίος δίδασκε όχι μόνο από την έδρα αλλά και με τον αγώνα του».

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ

- Ο δ/ντής της Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας κ. Αδάμ Στάμος (φωτογραφία δεξιά) που είπε μεταξύ άλλων: «Τιμούμε σήμερα τον Άνθρωπο, το Δάσκαλο, τον αγωνιστή, τον συνδικαλιστή, τον φίλο Κώστα Παπλωματά, που με την προσφορά και το έργο του τίμησε τον κλάδο των εκπαιδευτικών και υπηρέτησε τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση με συνέπεια και προσήλωση στις αρχές για μια λαϊκή παιδεία. Έναν δάσκαλο εμφορούμενο από τις διαχρονικές πανανθρώπινες αξίες, που πηγάζουν από τα βάθη της ελληνικής ιστορίας, έναν κοινωνικό αγωνιστή – φάρο που σηματοδοτεί την πορεία για κοινωνική δικαιοσύνη και δικαίωση. Έναν συνδικαλιστή που με το λόγο, τα γραπτά του και το παράδειγμά του ενέπνευσε πολλούς να αγωνιστούν για κοινωνικές κατακτήσεις.

Έναν πραγματικό φίλο, γιατί έτυχε να είμαστε μαζί από τα φοιτητικά μας χρόνια στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, ανταλλάσσαμε απόψεις, διαφωνούσαμε αρκετά, αλλά συμφωνούσαμε στην ουσία. Κατεβαίναμε μαζί στους δρόμους για τη δικαίωση των αγώνων και των οραμάτων μας. Χωρίσαμε γιατί υπηρετούσαμε σε διαφορετικές περιοχές και ξαναβρεθήκαμε για να συνεχίσουμε την πορεία μας στο Σύλλογο «Έλλη Αλεξίου», όπου σφυρηλατήθηκε η φιλία μας με τους αγώνες και τις συζητήσεις μας.

Οι θετικές ομόφωνες εισηγήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των αρμοδίων φορέων της Εκπαίδευσης για την προσωνυμία του Σχολείου σε «Κώστας Παπλωματάς» καταδεικνύουν την καθολική αποδοχή και εκτίμηση στο πρόσωπό του, όχι μόνο στο Περιστέρι, αλλά και πανελλαδικά. Έφυγε από τη ζωή άδικα και απρόοπτα, όμως το αποτύπωμα που άφησε είναι ισχυρό, ανεξίτηλο και διαρκές, όπως καταδεικνύει η σημερινή τελετή».

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΕΠΑΞΙΑ

ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΗ

-Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης (φωτογραφία αριστερά), ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι: «Γίνεται σήμερα πράξη η οφειλόμενη τιμή στον Κώστα Παπλωματά, τον εκπαιδευτικό, το γονιό, τον συμπολίτη, το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε τόσο απρόσμενα το 2015. Όμως το έργο του φέρει τα αποτυπώματα της επίμονης προσπάθειάς του, τόσο στο επίπεδο της εκπαιδευτικής, όσο και της κοινωνικής εξέλιξης με αποδέκτες τα παιδιά του τόπου μας.

Ήταν ένας αξιόλογος αγωνιστής που έφυγε νωρίς, με μεγάλη προσφορά στα μαθητικά νιάτα του Περιστερίου.

Η προσωνυμία εκφράζει απόλυτα τη συλλογική τιμή των συμπολιτών , των δασκάλων και των μαθητών του Περιστερίου, την οποία ο Κώστας Παπλωματάς κατέκτησε επάξια με την ατελείωτη προσφορά του, με το έργο, τους αγώνες και την αγάπη του για την παιδεία.

Το Περιστέρι πάντα θα τον τιμά και θα τον σκέπτεται»!

Μίλησαν επίσης, η πρόεδρος του Συλλόγου «Έλλη Αλεξίου» κ. Κουμπή, η εκπρόσωπος της ΔΟΕ κα Δριμάλα, ο σχολικός σύμβουλος κ. Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Μπεκιάρης, η εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών του Σχολείου κα Σταματοπούλου κ.ά.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας με την ονομασία του Κωνσταντίνου Παπλωματά από το δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, τον δ/ντή της Πρωτ/θμιας Εκπ/σης κ. Αδάμ Στάμο και τη δ/ντρια του 27ου Δημοτ. Σχολείου κα Πάτρα Καραμπλή (φωτογραφία).

Στην τελετή παραβρέθηκαν: Η σύζυγος του Κώστα Παπλωματά Μίνα και τα παιδιά του Γιώργος και Μαρία, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μιχ. Τσενέκος, ο αντ/ρχος Παιδείας κ. Αναστ. Θεοδωράκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μιχ. Κακλαμάνος (είναι και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του 27ου Δ.Σ.), Αλεξ. Πλέστης, Αθαν. Δημητρίου, Στεφ. Παπαδόπουλος κ.ά., εκπρόσωποι της Δημοτ. Παράταξης «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου» με επικεφαλής τον δημοτ. σύμβουλο κ. Παναγ. Παπανικολάου, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ κ. Ζήσης Καπράνας, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων «Με την Κοινωνία Μπροστά», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ενεργοί Πολίτες», εκπρόσωποι της Κομματικής Οργάνωσης του Κ.Κ.Ε., εκπρόσωποι άλλων εκπαιδευτικών φορέων, εκπαιδευτικοί, γονείς κ.ά.

ΔΛ. - “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΜΑΪΟΣ 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

 

 • AUGULEA
 • DIAFIMISI
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • PYRODIAMANT
 • FARI
 • AGENCY
 • KAPRALOU
 • AKOUSTIKA
 • ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
 • HONDOS CENTER
 • ESYN
 • PIISI
 • AERAKI
 • MUSIKI