ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΦΥΛΛΟ

ΑΠΟΔΗΜΗΣΕ Η ΕΛΕΝΗ ΠΗΓΗ ΚΑΖΑΝΗ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΡΓΗΣ, ΔΑΠΑΝΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΟΣΥΝΗ

 

kazaniΣχέσεις στοργής! Πώς αλλιώς να ονομάσεις τις σχέσεις ΜΑΝΑΣ και ΠΑΙΔΙΩΝ και μάλιστα μιας Μάνας που δαπανήθηκε καθ’ ολοκληρία για τα παιδιά της. Έπαιξε καθοριστικό, δυναμικό και αποτελεσματικό ρόλο με το θάρρος της και την δύναμή της για ζωή στην ανάπτυξη της μορφής μας, την καλλιέργειά μας, τον γάμο αλλά και την ιεροσύνη.

Ως η όρνις τα νοσσία εαυτώς υπό τας πτέρυγας αυτής, ως η Δαμάλα τον μόσχο αυτής, έτσι και η Ελένη Πηγή Καζάνη μάς σκέπασε, μάς έθρεψε, μάς ανάστησε ως Χριστιανούς και Έλληνες. Γνήσια Ελληνίδα Αντριώτισσα, η Ελένη Μπατή, με απαράμιλλο ψυχικό σθένος πάλεψε τον σκληρό αγώνα της ζωής δίπλα στον λατρευτό Καλαβρυτινό πατέρα μας Χρήστο Καζάνη. Πάλεψε για να διαπαιδαγωγήσει δύο αξιοπρεπή και ακέραια παιδιά, τον ιερέα π. Σπυρίδωνα και την Μαργαρίτα.

Το σπίτι μας μύριζε βασιλικό και λιβάνι, αγιασμό και τριαντάφυλλο, έχοντας φυτέψει στο κέντρο του κήπου, με τα χέρια της, μια ολόλευκη τριανταφυλλιά. Έστησε το σπίτι που γεννηθήκαμε με όνειρα, χρώματα, αγάπη και στοργή.

Διακόνισσα- εκκλησάρισσα επί 30 συναπτά έτη στο θυσιαστήριο του ι.ν. Αγίου Ελευθερίου δίπλα στους πατέρες και ειδικά στον π. Στυλιανό Κελαϊδίτη, τον οποίο είχε σαν παιδί της και εκείνος σαν μητέρα του.

Το ΔΩΡΟ της ασθένειας την ολοκλήρωσε ως Χρυσός εν χωνευτηρίω. Σε κάθε της αναπνοή ψέλλιζε: Ο Κύριός μου και ο Θεός μου. Ο Λυτρωτής Πατέρας μου ο γλυκύτατος Ιησούς, εκείνος που δεν φταίει σε τίποτα και υπέφερε για μας. Ομολογούσε την Χάρη. Κήρυττε το έλεος, Δεν έκρυβε την Ευεργεσία, έβλεπε αυτοζεί την Δωρεά.

Και η Απόδοσις του Πάσχα, το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», την συνεπήρε μαζί με την Ανάληψη του Χριστού μας. Την ύστατη ώρα έριξε το βλέμμα της ΜΑΝΑΣ πάνω μας σαν ηλιαχτίδα, σαν ριπή φάρου για να μας φωτίζει στο σκοτάδι και στην χίμαιρα της ζωής, στους ορίζοντες για πάντα μάς έδωσε δύναμη, αγάπη και στοργή και μας αποχαιρέτησε.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους και όλες τις ευγενικές ψυχές που ήρθαν και τίμησαν την μνήμη της κατά συρροή στην εξόδιο ακολουθία ή συνόδευσαν την σορό της.

Συγκεκριμένα στους κ.κ. Χάρη Τομπούλογλου, Κων. Παπαρίζο, Ιωάννη Λοβέρδο, Λινάρδο Καλαμοτουσάκη, Τάκη Διαμαντόπουλο, Διονύση Μποτώνη, Μ. Σταθούλια, στους αγαπημένους φίλους και αδελφούς κ.κ. Σάββα Τσαλίδη, Παν. Ευαγγελίου, Σταύρο Χρονόπουλο, την εκλεκτή κα Ζαχ. Δραμισιώτη, την κατά πάντα παρούσα και συμπαραστεκόμενη κα Στέλλα Δαγλαρτζή- Κατσουλοπούλου (που κάλυψε τα κενά που εμείς δεν είχαμε το σθένος την κρίσιμη ώρα), τους απανταχού Καλαβρυτινούς Τουρλαδαίους και το Δ.Σ. του Συλλόγου τους κ. κ. Γρηγ. Κοκκώτη, Γεώρ. Αναγνωστόπουλο, Ευαγγελία Παρασκευοπούλου κ.ά.

Μέγιστο ευχαριστώ στον σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Χρυσόστομο, που πνευματικά και με την προσευχή του κατευόδωσε το σκήνωμά της . Τον πνευματικό μου Πατέρα Σεβ. Μητροπολίτη Πτολεμαΐδας κ.κ. Εμμανουήλ, ο οποίος -με την άδεια του σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου- τέλεσε την εξόδιο ακολουθία και ο οποίος τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος προσκόμισε τις ευχές του σεβ. Αγίου Περιστερίου. Και σκιαγράφησε και έπλεξε την εικόνα και το χαρακτήρα της μέσα από τον θείο λόγο του με πολύ αγάπη. Το σεμνό ιερατείο της Ιεράς Μητρόπολης και του Γραφείου της Διοικήσεως αυτής πατέρες Απόστ. Καμπουρόπουλο, Στυλιανό Ταξάκη, π.. Γεώργιο που παραστάθηκαν στην εξόδιο ακολουθία ή συνόδευσαν την σορό της.

Τέλος τον πρώτο πολίτη της πόλης μας τον αξιότιμο δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και σύσσωμη τη Δημοτική Αρχή που συμπροσευχήθηκαν και τίμησαν την μητέρα μας.

Υποκλινόμεθα στην Αγάπη και στην Προσευχή σας.

Ιερεύς π. Σπυρίδων Καζάνης, πρεσβυτέρα Ευαγγελία Καζάνη, Ελένη- Ζωή Καζάνη, Αθανάσιος Τριανταφύλλου, Μαργαρίτα Τριανταφύλλου, Θεοδώρα Τριανταφύλλου.

*

Το 40ημερο μνημόσυνο της Ελένης Πηγής Καζάνη, θα τελεσθεί την 17ην Ιουνίου 2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30, στον ι.ν. Αγίου Ελευθερίου Ν. Ζωής Περιστερίου.

“ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΜΑΪΟΣ 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

 

 • AUGULEA
 • DIAFIMISI
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • PYRODIAMANT
 • FARI
 • AGENCY
 • KAPRALOU
 • AKOUSTIKA
 • ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
 • HONDOS CENTER
 • ESYN
 • PIISI
 • AERAKI
 • MUSIKI