• WEST
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΙΕΞΗΧΘΗ Ο 5ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

 

Με συμμετοχή ρεκόρ, τα άτομα ξεπέρασαν τα 2.500, διεξήχθη για 5η συνεχή χρονιά την 4.11.2018, ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου του Δήμου Περιστερίου.

Η εκκίνηση στην πλατεία του Δημαρχείου δόθηκε από τον δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος περίμενε μέχρι και τον τελευταίο δρομέα να τερματίσει και να τον συγχαρεί για την προσπάθειά του.

Ο κ. Παχατουρίδης, στο μήνυμά του, υπογράμμισε ότι: «Προτιμάμε, συμμετέχουμε και επιλέγουμε την άσκηση, με την ιδιαίτερη σημασία, την αξία της και την θετική της επίδραση, πάνω στην υγεία μας και τη ζωή μας. Τρέχουμε, το απολαμβάνουμε και το χαιρόμαστε».

Ο Δήμαρχος Περιστερίου ευχαρίστησε τους δεκάδες εθελοντές, τις εθελοντικές ομάδες που πλαισίωσαν τη διοργάνωση με κέφι και ενθουσιασμό, τους εργαζόμενους του Δήμου, καθώς και το προσωπικό της Αστυνομίας, που βοήθησαν στην υλοποίηση της διοργάνωσης.

Θερμές ευχαριστίες απεύθυνε και στα μέλη της Επίτιμης Επιτροπής: τον Μεσογειονίκη κ. Στέφανο Πετράκη, τον Παραολυμπιονίκη κ. Παράσχο Στογιαννίδη, τον επίτιμo πρόεδρο του Γ.Ο.Π. «Γ. Παλάσκας» κ. Κώστα Σαμπατακάκη, την πρόεδρο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτ. Αττικής κα Χριστίνα Ματάκη, καθώς και την πρόεδρο του ΟΠΑΑΠ κα Ξένη Κορόγιαννη.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που εργάστηκαν σκληρά για την επιτυχή διοργάνωση του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου: Τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Χιώτη, τον αντ/δρο κ. Κων. Σάμιο, τον τεχνικό υπεύθυνο κ. Στέφανο Ματάκη και τα μέλη κ.κ.: Γιώργο Αυγουστίδη, Χρήστο Καλομοίρη, Κων/νο Μοσχούτα, Νίκο Παπουτσάκη και Παναγιώτη Φωτίου.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ

Οι νικητές στους άνδρες που έτρεξαν 10.200 μ. είναι οι:1ος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡ. 34,06 (νέο ρεκόρ), 2ος ΛΟΥΚΙΕΡΗΣ ΜΙΧ. και ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡ.

Οι νικήτριες στις γυναίκες, που έτρεξαν 10.200 μ. είναι οι: 1η ΝΑΣΤΟΥ

ΚΩΝ/ΝΑ, 2η ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΘΗΝΑ και 3η ΔΟΥΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ.

Τα αγόρια του Γυμνασίου -νικητές που έτρεξαν 1.000 μ. είναι οι: 1ος ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝ. , 2ος ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΝ. και 3ος ΖΕΪΜΠΕΚΑΚΗΣ ΚΩΝ.

Τα κορίτσια του Γυμνασίου- νικήτριες που έτρεξαν 1.000 μ. είναι οι:

1η ΣΕΡΕΜΕΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, 2η ΛΥΣΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ και

3η ΖΑΦΕΙΡΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ.

Τα αγόρια και κορίτσια των Δ΄ Ε΄ ΣΤ τάξεων που έτρεξαν 1.000 μ. είναι αντίστοιχα οι: 1ος ΚΡΟΚΟΣ ΠΑΝ., 2ος ΛΥΤΡΑΣ ΚΩΝ. και 3ος ΜΑΛΕΣΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡ. και 1η ΔΡΑΚΕΛΗ ΕΛΕΝΗ, 2η ΝΥΦΗ ΗΛΙΑΝΑ και 3η ΦΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Ειδική βράβευση έγινε για τους ηλικιωμένους που συμμετείχαν στον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, από τους οποίους ξεχώρισαν ο Στυλιανός Πρασσάς, ετών 87 και η Βασιλική Μονογιού, ετών 89. Αναμνηστικό για τη συμμετοχή τους παρέλαβαν όλοι οι συμμετέχοντες στον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου.

ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Για τον 5ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου η πρόεδρος του ΟΠΑΑΠ κα Ξενη Κορόγιαννη μας είπε: «Για 5η χρονιά διοργανώσαμε τη Γιορτή του Αθλητισμού και την οποία σκοπεύουμε να την συνεχίσουμε, γιατί κάθε χρόνο έχουμε όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών, τόσο από την πόλη μας αλλά και από άλλες πόλεις. Το σημαντικό είναι ότι αυξάνεται και ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών των σχολείων.

Αυτό είναι και σημαντικό και συγκινητικό, γιατί προτρέπουμε τα παιδιά στον αθλητισμό, διαφυλάσσοντάς τα από άλλες επικίνδυνες κατευθύνσεις.

Ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου είναι μια καλά οργανωμένη δράση, με υποδομή και πολύ ασφαλής χάρη στην ιατρική και εθελοντική ετοιμότητα.

Για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές, τους εργαζόμενους του Δήμου, το Ιατρικό Αθηνών και τους γιατρούς κ.κ. Παπαδάτο και Γκαβέρα, τους Καλούς Σαμαρίτες, τα μέλη του ΕΕΣ Περιστερίου και του Συλλόγου Διασωστών, τους καθηγητές και τους μαθητές του 9ου Γυμνασίου, τους πρωτεργάτες που μας καθοδήγησαν για μια επιτυχημένη διοργάνωση κ.κ. Κ. Σαμπατακάκη και Κ. Σάμιο, τους αθλητές που συμμετείχαν και βεβαίως τους χορηγούς της εκδήλωσης, τόσο αυτούς που δημοσιοποιήσαμε, όσο και τους αφανείς».

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και βραβεύθηκε από το δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και ο κ. Δημ. Κυριακίδης, γιός του πρωταθλητή του Μαραθωνίου της Βοστόνης το 1946, Στυλιανού Κυριακίδη, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος -με ρεκόρ- και ζήτησε από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Τρούμαν να στείλει στην Ελλάδα -που λιμοκτονούσε μετά τον πόλεμο- το ποσό που αντιστοιχούσε στο 1ο βραβείο του, σε τρόφιμα και εξοπλισμό.

Και ο Τρούμαν έστειλε δύο βαπόρια λίμπερτυ με σιτάρι, φάρμακα, ρουχισμό, κονσέρβες, σκηνές κ.λπ. αξίας 25.000 δολαρίων, που διανεμήθηκαν στο λαό.

Το δε 1948, μετείχε του Μαραθωνίου στο Λονδίνο, διακρίθηκε και πήγε πάλι στον πρόεδρο Τρούμαν και πέτυχε αμερικανική βοήθεια 50.000 δολαρίων και αθλητικό υλικό και έτσι μπόρεσε η Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 1948. Διαφορετικά η παμφτωχή Ελλάδα θα έστελνε στους Ολυμπιακούς μόνο το Σημαιοφόρο!

Παράπονο του κ. Δημ. Κυριακίδη: Οι ανδριάντες του Στυλιανού Κυριακίδη και του Σπύρου Λούη, των δύο μεγάλων Ελλήνων Μαραθωνοδρόμων που δόξασαν την Ελλάδα, είναι παραπεταμένοι σε ένα αφανές σημείο στην παραλία του Δήμου Μαραθώνα , αντί να έχουν τοποθετηθεί στο χώρο εκκίνησης του Μαραθώνιου δρόμου!

(Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε με συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Δημ. Κυριακίδης).

Δ.Λ. – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • IMNOI
  • MOURIES
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ