• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

  

Η αναγκαιότητα της παρουσίας, της προσφοράς και του έργου που επιτελεί, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πόλη μας επιβεβαιώθηκε με την παρουσία πλήθους επισήμων και πολιτών, στην κοπή της πίττας του την 26.1.2019, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου.

Με την έναρξη της εκδήλωσης πήρε το λόγο η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και υποψήφια δημοτική σύμβουλος κα Παρασκευή Αρσενοπούλου, η οποία έκανε μια εμπεριστατωμένη αναφορά στο ιστορικό και το κοινωνικό χρέος που εκπληρώνει ο Ε.Ε.Σ. απέναντι στους πολίτες του Περιστερίου.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ

Είπε μεταξύ άλλων:

«Ο Ερυθρός Σταυρός είναι ένας διεθνής οργανισμός με ανθρωπιστική προσφορά, ο οποίος ιδρύθηκε αρχικά για παροχή βοήθειας προς τα θύματα των πολέμων. Μετέπειτα η αποστολή του διευρύνθηκε και σήμερα περιλαμβάνει ένα μεγάλο πεδίο δραστηριοτήτων που αφορούν τόσο σε περιόδους πολέμου όσο και ειρήνης.

Στις μέρες μας εκτός από περίθαλψη των τραυματιών και την προστασία των αιχμάλωτων πολέμου , ασχολείται και με τους πρόσφυγες. Παρεμβαίνει επίσης και σε περιπτώσεις θεομηνιών.

Ιδρυτής, ως γνωστόν, του Ε.Σ. είναι ο Ερρίκος Ντυνάν, Ελβετός έμπορος ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της μάχης του Σολφερίνο, ανάμεσα στους Γάλλους και τους Αυστριακούς το 1859. Η αγριότητα αυτής της μάχης ευαισθητοποίησε τον Ελβετό έμπορο, ο οποίος επιστρέφοντας στη Γενεύη έγραψε ένα βιβλίο «Αναμνήσεις από το Σολφερίνο», το οποίο ευαισθητοποίησε την κοινή γνώμη της εποχής και οδήγησε στην ίδρυση του Ε.Σ. το 1863.

Ως έμβλημα καθιερώθηκε ο ισοσκελής ερυθρός σταυρός σε λευκό φόντο, δηλαδή τα χρώματα της Ελβετικής σημαίας αντιστραμμένα. Στη συνέχεια οι Μουσουλμανικές χώρες υιοθέτησαν αντί για σταυρό την ερυθρά ημισέληνο.

ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ- ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ –

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ

Οι θεμελιώδεις αρχές του Ε.Σ. είναι: Ο ανθρωπισμός, ο εθελοντισμός, η αμεροληψία, η ενότητα, η ουδετερότητα, η ανεξαρτησία και η παγκοσμιότητα.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θεωρείται ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος μη κυβερνητικός , εθελοντικός οργανισμός στον Ελλαδικό χώρο, που ιδρύθηκε στις 10.6.1877, με πρωτοβουλία της βασίλισσας Όλγας.

Από της ίδρυσής του αναγνωρίστηκε από την Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και σήμερα, αποτελεί μέρος της οικογένειας του Διεθνούς Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισέληνου.

ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 142 ΧΡΟΝΙΑ!

Το έργο του είναι σύνθετο και βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και δράση των πολιτών. Έχει βασικό στόχο την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε περιόδους πολέμου και ειρήνης.

Παρέχει κοινωνικό, φιλανθρωπικό, προνοιακό έργο αλλά και προαγωγή της δημοσίας υγείας. Υπηρετεί την ελληνική κοινωνία για 142 χρόνια!

Σε επίπεδο εθελοντών ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποτελείται από 3 κύρια σώματα: Των εθελοντών της νοσηλευτικής, των εθελοντών της κοινωνικής προνοίας και το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών και ναυαγοσωστών.

Οι σημερινές υπηρεσίες του είναι διαθέσιμες σε όλη την Ελλάδα και περιλαμβάνουν: Νοσηλεία και προγράμματα βοήθειας στο σπίτι, εμβολιασμούς, σχολική υγιεινή και αγωγή υγείας, εκπαίδευση, παροχή πρώτων βοηθειών, διασώσεις και προγράμματα φροντίδας ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιστερίου διευθύνεται από τον πρόεδρο κ. Εγγλέζο Ευστράτιο, ο οποίος με άοκνες προσπάθειες και συνέπεια, υλοποιεί όλα όσα περιγράφονται στο καταστατικό του Ε.Σ. Η εμπειρία του και οι ικανότητες του στον χειρισμό των θεμάτων που προκύπτουν έχουν ως αποτέλεσμα το σπουδαίο έργο που επιτελείται με την συμμετοχή όλων των εθελοντών και μελών.

Μερικές από τις δράσεις του Τμήματος μας είναι:

Υγειονομικές καλύψεις αγώνων και εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου, Κοινωνικές και προνοιακές παρεμβάσεις, Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε ευάλωτες ομάδες, Προσφορά φαρμάκων στο κοινωνικό φαρμακείο της πόλης μας, Φροντίδα ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες κ.ά.

Τέλος, θέλω να υπενθυμίσω την αρίστη συνεργασία στο κοινό μας έργο με τον Δήμο Περιστερίου και την Μητρόπολη Περιστερίου

Αγαπητοί φίλοι, ο πρόεδρος, οι εθελοντές και τα μέλη, πιστεύουμε στον εθελοντισμό και είμαστε πάντα πρόθυμοι να συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΛΗ

ΤΟΥ Ε.Ε.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Περιστερίου κ. Ευστράτιος Εγγλέζος, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους παρακάλεσε να πυκνώσουν τις τάξεις του Ε.Ε.Σ. εγγραφόμενοι μέλη του, ώστε να μεγαλώσει η εθελοντική οικογένεια και να διευρυνθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες στους πάσχοντες.

ΥΓΕΙΑ , ΣΥΝΕΣΗ

ΚΑΙ… «ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ»!

Ο εκπρόσωπος του σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου π. Αλέξανδρος Ζαρίκος ευλόγησε την πίττα και είπε, ότι το παρεχόμενο έργο του Ε.Ε.Σ. Περιστερίου είναι πολύ μεγάλο και προς το Δήμο και προς την Μητρόπολη. Ευχήθηκε στους Περιστεριώτες υγεία, σύνεση και… «καλά μυαλά»!

Η αντ/ρχος Πολιτισμού κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, που έκοψε την πίττα, είπε ότι όλη η πόλη είναι μια αγκαλιά και εξέφρασε τη χαρά της για την αγαστή συνεργασία με τον ΕΕΣ Περιστερίου για πάρα πολλά χρόνια, ένα φορέα που τιμά την πόλη με το έργο και τη συμπεριφορά του.

Μίλησαν επίσης ο βουλευτής κ. Γερ. Γιακουμάτος, ο αντ/δρος της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΕΣ κ. Πετμεζάς και το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης κα Φιλιππιδάκη κ.ά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση χορευτικών τμημάτων.

Παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πολίτες κ.λπ.

Δ.Λ.

“ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ