• WEST
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Αποφάσισα να μην ευτελίσω τη ζωή μου. Δεν πρόκειται να πέσω στο βούρκο», τόνισε με έμφαση!

ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ κ. Σ. ΤΖΟΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

1

Aποχαιρετιστήρια γιορτή με την ευκαιρία της κοπής της πίττας της Αντιπεριφέρειας του Δυτικού Τομέα Αθηνών οργάνωσε την 18.1.2019, στο Συνεδριακό Κέντρο Περιστερίου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σπύρος Τζόκας. Ο κ. Τζόκας αιφνιδίασε ανακοινώνοντας τον τερματισμό της αυτοδιοικητικής του σταδιοδρομίας και την επάνοδο στα Πανεπιστημιακά του καθήκοντα, μετά από ένα 5ετές «διάλειμμα», υποχρεωτικής αναστολής.

Βέβαια ο στενός κύκλος του κ. Τζόκα είχε προϊδεαστεί από 3ετίας, γιατί όπως είπε: «Το 2015, με ένα άρθρο μου σε εφημερίδα ανακοίνωσα την αποχώρησή μου από το «σπίτι» μου, το σπίτι που άνοιξα με δικά μου «κλειδιά», με άλλους συντρόφους: το ΣΥΡΙΖΑ!

Από τα 26 μου χρόνια διετέλεσα δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, δήμαρχος, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, αντιπεριφερειάρχης κ.λπ. Και μετά από αυτή την μακροχρόνια θητεία μου στην αυτοδιοίκηση γνωρίζω πια πολύ καλά, ότι στην πιο όμορφη… θάλασσα δεν έχω κολυμπήσει ακόμα. Και γνωρίζω όμως και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό: ότι στον βρώμικο

βούρκο δεν έχω πέσει ακόμα και δεν πρόκειται να συμβεί αυτό σ’ αυτή τη ζωή!

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 18 μου χρόνια μπήκα στο Πανεπιστήμιο με προσδοκίες, όνειρα και ανατροπές. Στόχος μας ήταν να κάνουμε μια δίκαιη κοινωνία, όπου σε καμιά περίπτωση άνθρωπος δεν θα εκμεταλλεύεται τον άνθρωπο. Στη συνέχεια άρχισαν οι διαψεύσεις, ανατροπές άλλου τύπου και αποφάσισα να μην ευτελίσω τη ζωή μου, σύμφωνα με τη ρήση του Καβάφη («Αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου, όπως εσύ τη θέλεις, προσπάθησε τουλάχιστον να μην την ευτελίσεις»).

Μετά την αποχώρησή μου από το ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώντας με την αλλαγή της πολιτικής του, εξηγούσα με ένα άλλο άρθρο μου με τίτλο «Σπαράγματα Αυτοδιοίκησης» τους ανθρωπιστικούς, δεοντολογικούς, πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς λόγους, που έπρεπε να παραμείνω μέχρι το τέλος της θητείας μου στην Περιφερειακή Παράταξη «Δύναμη Ζωής». Μια Παράταξη από τη οποία έχω εξαιρετικές αναμνήσεις από φίλους και συντρόφους, με τους οποίους σήμερα μετράμε τις συνέπειες, συνέπειες που αφορούν την αρμονία λόγων και έργων. Γιατί πρέπει αυτά που λες να τα κάνεις, ή τουλάχιστον να προσπαθείς.

ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ-

ΜΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΟΥ

Εκτιμώ απεριόριστα τους φίλους και συντρόφους της Παράταξη «Δύναμη Ζωής» και τους ευχαριστώ, όπως και τους φίλους άλλων κομμάτων και παρατάξεων εκτός Κοινοβουλίου, που μου πρότειναν να είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης, αλλά αρνήθηκα και τους δήλωσα ότι συνεπής στις αρχές μου, έχω τερματίσει!

Θα είμαι πάντα στο πλευρό τους, αλλά έχω αποφασίσει να ολοκληρώσω την επαγγελματική μου θητεία στο Πανεπιστήμιο, γιατί για 5 χρόνια μού έλειψαν οι φοιτητές μου, τα παιδιά μου!

Ευχαριστώ επίσης, και το Δήμαρχο Περιστερίου και τους άλλους δημάρχους που με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, συνεργαστήκαμε άψογα και βάλαμε ένα λιθαράκι στη αυτοδιοίκηση. Όπως ευχαριστώ και τους συνεργάτες μου στην Αντιπεριφέρεια που μόχθησαν για να παράγουμε έργο και μοχθούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών».

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε video – απολογιστικό του έργου που επιτελέσθηκε στη διάρκεια της θητείας του κ. Σπύρου Τζόκα, στην Αντιπεριφέρεια Δυτικού Τομέα. Μετά την ομιλία του ακολούθησε η κοπή της πίττας: από τον ίδιο, το δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη (που ευχαρίστησε τον κ. Τζόκα γιατί επί 5 χρόνια συνεργάσθηκαν αρμονικά και αποτελεσματικά για τη λύση των προβλημάτων της πόλης μας), τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σχινά, το βουλευτή και π. υπουργό κ. Τόσκα, τους δημάρχους και π. δημάρχους Χαϊδαρίου, Ιλίου και Αγ. Βαρβάρας κ.κ. Μαραβέλια, Ζενέτο και Καπλάνη, το γεν. δ/ντή Διαβιβάσεων του ΓΕΣ στρατηγό κ. Περιβολαράκη, την αναπληρώτρια Διοικητού του Γεν. Νοσ. «Αττικόν» κα Κρεμμύδα, περιφερειακούς συμβούλους, δ/ντές της Αντιπεριφέρειας Δυτικού Τομέα κ.ά.

Από πλευράς Δήμου Περιστερίου παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Βασ. Λώλος, οι αντ/ρχοι κ.κ. Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, Αλεξ. Σταυρούλιας, Βασ. Μπέτσης κ.ά., ο δημοτ. σύμβουλος κ. Νικ. Ζούτσος κ.ά.

 

"ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • FITA
  • MOURIES
  • DADES
  • GAVRAS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ