• PAPADEA
 • ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • KOUTAGIAR
 • LAKIWTIS
 • ROUSSOS

Επικαιρότητα

 • KAPNISMA
 • EKTAKTI
 • ANOIKTOI

Συνεντεύξεις

Άρθρα

 

ΤΟΠΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναυλίες, μουσικές, χορευτικές, θεατρικές και παιδικές παραστάσεις, ειδικά αφιερώματα, εκθέσεις

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2019»

 

Σε εξέλιξη είναι οι θεσμοθετημένες πλέον εκδηλώσεις «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2019» που διοργανώνει ο Δήμος Περιστερίου στο ομορφότερο Άλσος της Αττικής, το Άλσος Περιστερίου, με Ελεύθερη είσοδο.

Όπως κάθε Σεπτέμβρη, όλοι οι πολίτες του Περιστερίου και οι ετεροδημότες, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν μια μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων για όλες τις προτιμήσεις και όλες τις ηλικίες όπως: Συναυλίες, μουσικές, χορευτικές, θεατρικές και παιδικές παραστάσεις, ειδικά αφιερώματα καθώς και εκθέσεις.

Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που ξεκίνησε στις 30.8.2019 και κάνουμε αναφορά σε άλλη στήλη μας, περιλάμβανε παιδικές ταινίες και παραστάσεις καραγκιόζη στο Θέατρο «Ελιά και Δάφνη», συναυλία με την Αρετή Αηδονά (με αγαπημένα τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών), αισθηματική οπερέτα από ομάδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συναυλία με τον Χρήστο Παπαδόπουλο και τη Φαίη Μάτσου, μουσική παράσταση με τους Μαρία Ραφαέλα και Θοδωρή Κυριακόπουλο, συναυλία με επικεφαλής το Γιώργο Γερολυμάτο και τη Λιζέτα Νικολάου κ.ά.

ΕΚΘΕΣΗ «ΚΡΑΣΙ,

ΜΕΛΙ, ΛΑΔΙ & ΕΛΙΑ»

Από τις 6 μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου 2019 ξεκίνησε και η 3η Μεγάλη ΄Εκθεση «Κρασί, Μέλι, Λάδι & Ελιά», με σύνθημα: Η αυθεντική Ελλάδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Το πρόγραμμα – που αναρτήσαμε στην Ηλεκτρονική μας Εφημερίδα- περιλάμβανε:

-Συναυλία – αφιέρωμα στον «Ελληνικό Κινηματογράφο – Ραντεβού στα 60s» (6.9.2019) και συναυλία με τη φημισμένη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

-Συναυλία – αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη, από τον Σύλλογο Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη (7.9.2019).

-Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Η Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη». Συμμετείχαν: Ένωση Ποντίων Περιστερίου, Χορευτικός Σύλλογος “Ο Μενούσης”, Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος “Τα Περιστέρια, Λαογραφικός Όμιλος “Κρήτες”, Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης, Σύλλογος “Άθλος Περιστερίου” και ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης “Η Φανερωμένη” (8.9.2019).

-Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Η Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη». Συμμετείχαν: Το Εργαστήρι παραδοσικών και λαϊκών χορών Δήμου Περιστερίου, Αδελφότης Κρητών Περιστερίου, Όμιλος Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων “Αλκάθους & Καρία”, Χορευτικός Όμιλος “Παλμός”, Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Ν. Αττικής και ο Ελληνικός Παραδοσιακός Χορευτικός Όμιλος ΕΛ.ΠΑ.Χ.Ο. (9.9.2019).

Συναυλία «Εκ βαθέων…» με τη Μαρία Αναματερού (10.9.2019), ένα μυστικό συναπάντημα - παράθυρα με θέα στις γειτονιές της Ελλάδας και του κόσμου (10.9.2019).

-Εκδήλωση από την Αδελφότητα Κρητών Περιστερίου, με επίκεντρο την παράδοση και τα πολιτιστικά αντιδάνεια της Ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης (11.9.2019).

-Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο, λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι από το συγκρότημα «Φαμίλια Γαλάνη» (12.9.2019).

-Παραδοσιακό αφιέρωμα στην Καλαμάτα «Σαν πας στην Καλαμάτα…» από το Σύλλογο Μεσσηνίων Δυτικής Αθήνας και τον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο “Τα Περιστέρια”. Επιμέλεια: Κώστας και Γιώργος Ανδριανόπουλος (13.9.2019)

-Ετήσια αθλητική και χορευτική εκδήλωση του Συλλόγου «Άθλος» Περιστερίου με επιδείξεις των τμημάτων καράτε και παραδοσιακούς χορούς. Επιμέλεια: Τσιακμάκης Βασίλης & Καλαντζή Βασιλική (14.9.2019).

-Συναυλία – αφιέρωμα «Τα λαϊκά του ‘60», με ποιοτικά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια από τους σημαντικότερους συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού, Τσιτσάνη, Καλδάρα, Ζαμπέτα και Μητσάκη (15.9.2019).

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Από τις 16.9.2019 το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-Εκδήλωση «Στης Μαρίας την αυλή», από το Σύλλογο διάσωσης και διάδοσης ελληνικών λαϊκών χορών “O Μενούσης», αφιερωμένη σε ένα από τα πρώτα μέλη του την εκλιπούσα Μαρία Παπαϊωάννου.

-Την 17.9.2019 μοναδική Rock συναυλία «The Grandfathers Band».

-Την 18.9.2019, την ετήσια εκδήλωση των ΚΕ.ΦΙ. Περιστερίου, αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

-Την 20.9.2019 ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ – ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ. Συμμετέχουν αφιλοκερδώς (αλφαβητικά): Ανδρουλάκης Νίκος, Γαργανουράκης Χαρ., Καρασαββίδης Δημ., Κονιτόπουλος Βαγγ., Κονιτοπούλου Νάσια, Κόντης Ηλίας, Κοντογιάννης Δημ., Κλωναρίδης Ηλίας, Κυρίτσης Αντώνης, Λεγάκη Ελένη, Νικολάου Λιζέτα, Σιάτρας Σάββας, Σκουλά Μαρία, Υφαντίδης Ηλίας, Χαλκιάς Λάκης κ.ά.

Ο Δήμος Περιστερίου συγκεντρώνει τρόφιμα για το Κοινωνικό του Παντοπωλείο

-Την 21.9.2019 συναυλία "BLUES ON THE RAILS"με τους LAZY TRAINS, που περιλαμβάνει και αρκετά πρωτότυπα κομμάτια τους.

-Την 22.9.2019 μια μουσική συνάντηση με τίτλο «Στο Περιστέρι η Αρχή, στον ίδιο χώρο η επιστροφή» με ιστορία 30 ετών, των συγκροτημάτων «Πρόοδος» και «Μικρόκοσμος», με συνδετικό κρίκο τον Στέλιο Τσουκαλά, σ' ένα λαϊκό και νησιώτικο πρόγραμμα.

-Την 23.9.2018 Μουσική βραδιά με την ΄Αννα Καπόνε Πάπας, και τους μαθητές της σε ρυθμούς από rock όπερα μέχρι λαϊκούς.

-Την 24.9.2019 Συναυλία με τους «Nylon Astra», με τον Τάκη Αϊβαλή και τους «groovers» που θα μας γυρίσουν πίσω σε εποχές που τα 45αρια μεσουρανούσαν.

-Την 25.9.2019, Μεγάλη μουσικοχορευτική Ηπειρώτικη βραδιά με ζωντανή μουσική από την Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου. Συμμετέχουν οι Ενώσεις Ηπειρωτών: Αγ. Αναργύρων, Αγ. Βαρβάρας, Ιλίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8.00 το βράδυ.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

Εξ άλλου στο «Θέατρο Πολιτών» θα λάβουν χώρα οι πιο κάτω εκδηλώσεις:

-Στις 26.9.2019 θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο του Γρ. Ξενόπουλου “Το μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας” από το 3ο Λύκειο Περιστερίου. Και,

-Στις 28.9.2019 θα λάβει χώρα εκδήλωση με θέμα «Ενημέρωση και προγραμματισμός κλασσικής και τεχνικής κολύμβησης»” από το Σύλλογο «Δελφίνια» Περιστερίου.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

 • PAPADEA
 • CHARITOS
 • ΛΕΩΝΙΑ
 • HONDOS CENTER
 • ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
 • ΛΑΚΙΩΤΗΣ

Ειδήσεις

Ματιές