• WEST
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ π. 3ου ΔΗΜΟΤ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 3DIMOT

Την αξιοποίηση του κτηρίου του π. 3ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου που παραμένει         έρμαιο της 9ετούς φθοράς του χρόνου, ζητάει με υπόμνημα- αίτημά της προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, Επιτροπή Κατοίκων της περιοχής γύρω από την οδό Δερβενακίων, στο οποίο εύλογα αναφέρει:

«Με το παρόν υπόμνημα- αίτημά μας θα θέλαμε να υποδείξουμε στο Δήμο και στις αρμόδιες Υπηρεσίες την ύπαρξη ενός αναξιοποίητου χώρου που βρίσκεται στην γειτονιά μας.

Αναφερόμαστε στο κτήριο του πρώην 3ου Δημοτικού Σχολείου, στην οδό Δερβενακίων (αλλά για μας παραμένει πάντα το Δημοτικό Σχολείο στο οποίο φοιτήσαμε εμείς και τα παιδιά μας) και το οποίο δεν λειτουργεί από το 2010!

Το εν λόγω σχολείο συγχωνεύτηκε τότε, και παρά το γεγονός ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, από κοινού με τους δασκάλους και τους κατοίκους, πάλεψαν να εξακολουθήσει να λειτουργεί ως σχολείο, ωστόσο στα πλαίσια των τότε κυβερνητικών αποφάσεων συγχωνεύτηκε όπως και πολλά άλλα.

Το συγκεκριμένο σχολείο δεν αποτελούσε απλά ένα κομμάτι της ζωής μας αλλά αποτελούσε και αποτελεί και ένα ιστορικό σύμβολο για το Περιστέρι.

Στην περίοδο της Γερμανικής κατοχής ήταν ο χώρος στον οποίο μοιραζόντουσαν τα συσσίτια, αλλά επίσης λειτούργησε και ως νοσοκομείο.

Αιτούμαστε την άμεση λειτουργία του χώρου, όχι μόνο επειδή οι μνήμες όταν χάνονται ξεθωριάζει και η κρίση μας, αλλά και επειδή πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει στέγη πολιτισμού και διακίνησης ιδεών, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε.

Πιο συγκεκριμένα, προτείνουμε να λειτουργήσει ως Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη, εξοπλισμένη με ηλεκτρονικούς υπολογιστές ώστε να διευκολύνεται η έρευνα και φιλαναγνωσία των νέων. Επιπλέον είναι εφικτό, κατά την γνώμη μας, να στεγαστούν ομάδες χορού και εν γένει πολιτιστικές ομάδες.

Την ευθύνη για την λειτουργία του χώρου, να έχουν οι κάτοικοι της περιοχής - γειτονιάς σε συνεργασία με τον Δήμο.

Επειδή γνωρίζουμε, ότι υπάρχει πρόταση να λειτουργήσει ως Ειδικό Σχολείο, θέλουμε να τονίσουμε, ότι στηρίζουμε μεν αυτή την πρόταση, όμως επειδή,

η Α.Ε. «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤ.ΥΠ.) δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήσει, θεωρούμε λογικό το κτίριο να λειτουργήσει με την ευθύνη του Δήμου, όπως προαναφέραμε, μέχρις ότου η ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ προωθήσει τη δημιουργία του Ειδικού Σχολείου.

Ελπίζοντας στη θετική ανταπόκριση σας.

Για την Επιτροπή Κατοίκων της περιοχής

Α.Α. – Α.Κ.»

*

Θα αναφέρουμε επίσης , ότι προηγήθηκε συνάντηση της Επιτροπής των Κατοίκων με τους αντ/ρχους κ.κ. Αναστ. Θεοδωράκο και Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, στην οποία συζητήθηκε το θέμα και προσδιορίστηκε, ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020 θα δοθεί λύση στο αίτημα.

Εξ άλλου Ερώτηση προς τον Υπ. Παιδείας είχε καταθέσει προ καιρού και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χ. Καφαντάρη για το ζήτημα αυτό και η απάντηση από την ΚΤ.ΥΠ. ΑΕ ήταν ότι η δημιουργία του Ειδικού Σχολείου στο κτήριο θα εξετασθεί «όταν εξασφαλισθούν οι σχετικές πιστώσεις»!

“ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • IMNOI
  • MOURIES
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ