• ROUSSOS
 • ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ
 • ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ
 • ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
 • ΛΕΩΝΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΙΩΣΗΦ ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 4 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ 500 ΚΑΦΕ ΚΑΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Παράλληλα με τον αγώνα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και την προστασία της ζωής των πολιτών, δραστηριοποιείται συστηματικά και για την πλήρη ανάπτυξη του προγράμματος ανακύκλωσης και ειδικά για τη συλλογή οργανικών απόβλητων.

Έτσι συνεχίζοντας την υλοποίησης του προγράμματος, «Ανακύκλωση 2020» παραδίδει σταδιακά οχήματα και κάδους στους Δήμους της Αττικής και υλοποιεί κλιμακωτά την εφαρμογή του συστήματος διαλογής στην πηγή.

Στο πλαίσιο αυτό και με προτεραιότητα για το Περιστέρι, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεωρ. Πατούλης παρέδωσε το μεσημέρι της 8.4.2020 στη Δημοτική Αρχή Περιστερίου 4 ειδικά οχήματα για τη συλλογή οργανικών απόβλητων και 500 καφέ κάδους.

Στις δηλώσεις τους ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης και ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης, αναφέρθηκαν στην καλή σχέση και τη διαχρονική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους και επισήμαναν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο το μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική.

Κατά την παράδοση – παραλαβή των οχημάτων και κάδων, έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία λειτουργίας και παραγωγής κομπόστ και στη συνέχεια οι δύο άνδρες έκαναν τις πιο κάτω δηλώσεις:

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ: Η ΑΤΤΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΥΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεωρ. Πατούλης, τόνισε ότι:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα στον Δήμο Περιστερίου για να παραδώσω στον συνάδελφο Α. Παχατουρίδη τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος θα συμβάλει στην ενίσχυση των δράσεων ανακύκλωσης. Το Περιστέρι, με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο άξιος Δήμαρχός του, έχει καταφέρει να αποτελεί έναν Δήμο πρότυπο στα ζητήματα, τόσο της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, όσο και της ανακύκλωσης.

Θέλω να συγχαρώ τον κ. Παχατουρίδη και τα στελέχη του Δήμου του για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλαμβάνει. Η συνεργασία μας είναι διαχρονικά δημιουργική. Και είμαι βέβαιος ότι η οποιαδήποτε προσφορά μας σε εξοπλισμό στο Δήμο Περιστερίου «πιάνει τόπο».

Στόχος μας είναι η Αττική μας να γίνει πρότυπη Περιφέρεια και στη χώρα μας και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στη διαχείριση των απορριμμάτων και των οργανικών αποβλήτων.

Σήμερα από το Περιστέρι στέλνουμε ένα μήνυμα, ότι σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και όλο τον πλανήτη, όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη της προστασίας των πολιτών από τον κορωνοϊό, ενώ ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για την εφαρμογή της ανακύκλωσης και τη διαλογή στην πηγή.

Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μια νέα «πράσινη» αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και θα πρέπει όλοι οι πολίτες να συνδράμουν σε αυτό το όραμα της Περιφέρειας και του Δήμου Περιστερίου.

Είμαι σίγουρος ότι ενωμένοι και μέσα από την ανακύκλωση θα στηρίξουμε το περιβάλλον, άρα θα στηρίξουμε τη ζωή. Η ζωή συνεχίζεται και εκτός από την προσοχή που πρέπει να επιδείξουμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, συγχρόνως επιχειρούμε μέσα από την διαχείριση των απορριμμάτων μια επανεκκίνηση για μια πιο καλύτερη ζωή, πιο ομορφότερη και πιο υγιεινή».

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επίσης ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης υπογράμμισε:

«Ο Δήμος Περιστερίου διαχρονικά έχει αποδείξει ότι πρώτη προτεραιότητά του έχει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Η καθαρή και πράσινη πόλη ήταν και είναι στοίχημα για μας.

Με την σημερινή παραλαβή οχημάτων και κάδων, η Περιφέρεια και προσωπικά ο Γιώργος ο Πατούλης έρχονται αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι ακόμη και σ΄αυτές τις δύσκολες εποχές η προστασία του περιβάλλοντος είναι πρώτη προτεραιότητα και για την Περιφέρεια. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόοδος και το αύριο των παιδιών μας είναι μονόδρομος.

Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τους συνεργάτες του. Έχουμε την τύχη να έχουμε επικεφαλής της Περιφέρειας έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει, εδώ και 25 χρόνια της Αυτοδιοίκηση και του οποίου ο επιτυχημένος βηματισμός όλα αυτά τα χρόνια είναι αποδεδειγμένος και παραδεκτός.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μου συνεργάτες, τους ανθρώπους της Καθαριότητας που διαχρονικά έχουν επωμισθεί το βάρος της καθαρής πόλης και τώρα είναι για ακόμη μια φορά στην πρώτη γραμμή στη μάχη για τον κορωνοϊό.»

*

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής των οχημάτων και των κάδων, παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα κ. Ανδρ. Λεωτσάκος, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) κ. Β. Κόκκαλης, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αλέξης Σταυρούλιας, ο αντιδήμαρχος Οικιστικής Ανάπτυξης κ. Παναγ. Λύκος,

οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων: Ιωάν. Καλαντώνης («ΝΕΑ Πορεία για το Περιστέρι μας») και Νίκος Ζούτσος («Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου»), ο προϊστάμενος του Μηχανολογικού Τμήματος του Δήμου Περιστερίου κ. Αναστ. Γαβαθάς, υπηρεσιακά στελέχη του ΕΔΣΝΑ και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Περιστερίου κ.ά.

*

ΑΝΑΣΤ, ΓΑΒΑΘΑΣ: «ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΖΩΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ»…

Ο προϊστάμενος του Μηχανολογικού Τμήματος του Δήμου Περιστερίου κ. Αναστ. Γαβαθάς μάς επισήμανε ότι:

«Τα πλεονεκτήματα του εμπλουτισμού του μηχανολογικού μας εξοπλισμού, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, όσον αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων κ.λπ., πέρα από την διασφάλιση της δημόσιας υγείας μάς βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- ότι και μετά την πανδημία που έχει ενσκήψει, η ζωή θα συνεχιστεί, Και δεν πρέπει στο μεταξύ να αφήσουνε καμιά ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την υγεία όλων μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε για το περιβάλλον, αλλά όχι μετά, πρέπει τώρα!  

Πρέπει να συνεχίσουμε παράλληλα σε όλα τα επίπεδα. Πρέπει ό,τι αφορά την ζωή μας και τη χώρα μας να τρέχουμε ταυτόχρονα και δεν πρέπει να μείνουμε πουθενά πίσω. Αυτό προέχει για εμάς και αυτό κάνουμε…».

 

1.Οι κ.κ. Παν. Λύκος, Ανδρ. Παχατουρίδης, Γεωρ. Πατούλης, Αλέξης Σταυρούλιας, Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, Βασ. Κόκκαλης και Ανδρ. Λεωτσάκος με τα ενδεδειγμένα προληπτικά μέτρα και φόντο τα οχήματα συλλογής των οργανικών αποβλήτων

2.Ο δήμαρχος κ. Α. Παχατουρίδης, ο περιφερειάρχης κ. Γ. Πατούλης και η αντ/ρχος κα Μ. Τσιώτα Μάρκου παρακολουθούν επίδειξη της λειτουργίας του οχήματος οργανικών αποβλήτων.

3.Ο προϊστάμενος του Μηχανολογικού Τμήματος κ. Αναστ. Γαβαθάς, που πρωτοστατεί στην διαδικασία της νέας δράσης του Δήμου Περιστερίου όσον αφορά την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων.

4.Τα 4 νέα οχήματα συλλογής οργανικών αποβλήτων μαζί με μέρος από τους 400 καφέ κάδους που παρέλαβε ο Δήμος μας.

5.Επίδειξη αυτοκαθαρισμού με καυτό νερό των υπερσύγχρονων οχημάτων.

Δ.Λ.

(ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020)

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
 • LAKIOTIS
 • ANAGENISSI
 • VARVITSIWTIS
 • WIFI
 • 1821
 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ