• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΔΔΥΠΠΥ

 

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από 6 - 8.10.2022, στη Βούλα, το 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων) με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής. Θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο για Ενιαία Υγεία & έναν καλύτερο πλανήτη».

s1

 Το Συνέδριο διεξήχθη παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Υγείας, δημάρχων της Αττικής αλλά και από όλη την Ελλάδα, κορυφαίων επιστημόνων από το χώρο της υγείας και πλήθους αυτοδιοικητικών.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γ. Πατούλης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους όλους τους συμμετέχοντες, επισήμανε μεταξύ άλλων πως η Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού διαχρονικά έχει δείξει έμπρακτα με συγκεκριμένες δράσεις, την ευαισθησία και τη σπουδή της, σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διατήρηση της υγείας των πολιτών, με έμφαση στην πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο.

Επίσης εξήρε το επιστημονικό προσωπικό της χώρας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει «γιατρούς - αστέρια» που διακρίνονται σε όλο τον κόσμο και σημείωσε πως πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και να δοθούν τα κίνητρα, ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα οι νέοι επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό.

Και αναφέρθηκε και στο μείζον πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής που μας επηρεάζει όλους, αρχίζει να γίνεται φανερό χρόνο με το χρόνο και σχετίζεται άμεσα με τις ζωές μας.

Ο υπ. Υγείας κ. Θ. Πλεύρης και η υφ. Υγείας κα Ζ. Ράπτη συνεχάρησαν τον Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση και διαχείριση της πανδημίας και στη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της ενίσχυσης του εξοπλισμού στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς επίσης και στη δημιουργία νέων δομών ψυχικής υγείας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων κ. Σ. Τσιόδρας, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα νέα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους οι επιστήμονες για την αντιμετώπιση αλλά και ανίχνευση των πανδημιών, τους νέους δείκτες ιολογικής επιτήρησης της πανδημίας του COVID, τις νέες μεθόδους επιτήρησης των αναπνευστικών νοσημάτων, τη σημασία του εμβολιασμού και την προστασία τους από το θάνατο, αλλά και τις νέες θεραπείες που ερευνώνται.

Ακολούθησαν και άλλοι χαιρετισμοί και στη συνέχεια ο κ. Πατούλης βράβευσε για την κοινωνική τους προσφορά προσωπικότητες από το χώρο της υγείας, της Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων.

Μεταξύ άλλων από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο μοναδικός που βραβεύτηκε ήταν ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης για τη μεγάλη προσφορά του στη δημόσια υγεία.

 

ΜΕΙΖΟΝΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο κ. Παχατουρίδης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Στα θέματα υγείας, είναι αυτονόητο το χρέος μας να επικεντρώνουμε την απόλυτη προτεραιότητα της φροντίδας, της προσοχής και του ενδιαφέροντός μας. Ειδικότερα εμείς, ως εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και πλοηγοί των πόλεων και των κοινωνιών που υπάγονται στην αυτοδιοικητική ευθύνη και αρμοδιότητά μας.

Ως Δήμαρχος Περιστερίου τα 20 τελευταία συνεχόμενα χρόνια, νιώθοντας άρρηκτα συνδεδεμένος και συνυφασμένος με τη γενέτειρα πόλη μου και την κοινωνία των συμπολιτών μου, δίνω στο περίοπτο αγαθό της υγείας, την μείζονα σημασία και αξία που του αρμόζει και του αναλογεί!

Εδώ ακριβώς λοιπόν, είναι που το ΕΔΔΥΠΠΥ, μέσα από τις διαστάσεις της οξυδερκούς οργάνωσης και της συντονισμένης διαχείρισης των στοχευμένων υπηρεσιών του σε πανελλαδική κλίμακα, ανέδειξε τον προφανή ρόλο της σημαντικής του προσφοράς, σε επίπεδο Δημόσιας Υγείας.

Πολλώ μάλλον δε, την τελευταία τριετία, κάτω από συνθήκες μιας πρωτόγνωρης και παγκόσμιας υγειονομικής λαίλαπας, η οποία έπληξε ακατάσχετα την ανθρώπινη υγεία, ανεξαιρέτως και παντού, ανά την οικουμένη όλη.

Καθώς επίσης και κάτω από συνθήκες συνταρακτικών ανατροπών, σχετικά με τα κλιματολογικά δεδομένα όλου του πλανήτη και τις δυσμενείς επιπτώσεις τους, πάνω στην υγεία του γενικότερου πληθυσμιακού συνόλου, τόσο της πατρίδας μας, όσο και παγκοσμίως.

Έτσι δράττομαι της ευκαιρίας, να συγχαρώ ιδιαιτέρως, όλους εσάς, τους ιθύνοντες του ΕΔΔΥΠΠΥ, επικροτώντας το όλο εγχείρημα για την περιφρούρηση και την προάσπιση της ανθρώπινης υγείας, στο οποίο επιδίδεστε με διευρυμένη προσήλωση και επιτυχία, αγαπητέ φίλε πρόεδρε, κ. Γιώργο Πατούλη.

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Όσον αφορά στην τιμή που σήμερα κάνετε προς εμένα, θα ήθελα να τονίσω ότι τη δέχομαι, θεωρώντας την ως τιμή προς ολόκληρη την αυτοδιοίκηση.

Προς τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης που έχουν ταχθεί να την υπηρετούν νυχθημερόν, με κάθε κόστος, αφήνοντας πίσω τους την απουσία, την αποχή και τις στιγμές τις στερημένες από σπιτικά, οικογένειες, προσωπική και οικογενειακή ζωή.

Είμαστε όλοι εμείς που με πλήρη επίγνωση στον βωμό του αυτοδιοικητικού θεσμού, καταθέτουμε αφειδώς και καθημερινά: ψυχή, προσπάθεια, χρόνο και μόχθο ζωής, χωρίς όριο και μέτρο.

Διότι μόνον έτσι, με προσωπικές θυσίες, τη δική μας τη ζωή σε δεύτερη μοίρα και το βλέμμα μας στραμμένο προπαντός πάνω στης πόλης μας τη ρότα, καταφέρνουμε να πετυχαίνουμε τη διαφορά της δημιουργίας, της ανάπτυξης, του ανταγωνισμού και της πρωτοπορίας.

Ευχαριστώ πολύ λοιπόν για τη σημερινή τιμή, εκ μέρους όλης της Αυτοδιοίκησης, εκ μέρους όλων εκείνων που έχουν το μεράκι της και το «λέει η καρδιά τους», να αναπνέουν και να ζουν για την πόλη και την κοινωνία που γνωρίζει γιατί τους επιλέγει να τις υπηρετούν.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους».

*

Το Συνέδριο παρακολούθησαν επίσης: Ο πρόεδρος τού Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασ. Λώλος, οι αντ/ρχοι κ.κ. Μαίρη Τσιώτα Μάρκου, Τάσος Θεοδωράκος και Γεωρ. Μπεκιάρης, εκπρόσωποι του Κέντρου Υγείας Δήμου Περιστερίου και του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Περιστερίου κ.ά.

 

(ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022)

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ