• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στην κοπή της πίττας της Παράταξης «Με την Κοινωνία Μπροστά»:

ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ: «ΔΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ!»

1

 Η κοπή της πίττας της ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Με την Κοινωνία Μπροστά», που διοργανώθηκε στις 22.1.2023 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ήταν μια αναμενόμενη επιβεβαίωση- με στοιχεία έκπληξης- από τον δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.

Και λέμε στοιχεία έκπληξης όσον αφορά τον χρόνο, γιατί πριν καν ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις εθνικές εκλογές, ο Δήμαρχος Περιστερίου και πάλι πρωτοπόρος, άνοιξε την αυλαία για τις δημοτικές εκλογές, εκφράζοντας την ακράδαντη πεποίθησή του, ότι στα χέρια του κρατάει σταθερά το πηδάλιο του Δήμου και τον προετοιμάζει για μια περαιτέρω ανοδική πορεία στη συνέχεια της προ 20ετίας απογείωσής του.

2

 «Ονειροπόλος και οραματιστής, πολύ φιλόδοξος για την πόλη της ζωής μου, δηλώνω σήμερα την παρουσία μου, στην εκλογική ζυγαριά του ερχόμενου Οκτώβρη!», τόνισε αποφασιστικά και σείστηκε το Εκθεσιακό Κέντρο από το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Και φυσικά, όχι γιατί είχε πρόθεση να επαναπαυθεί στις δάφνες του, ή να μεταπηδήσει σε ανώτερη αυτοδιοικητική κλίμακα, αλλά για να δώσει το σύνθημα της νικηφόρας εκκίνησης μιας νέας τολμηρής εξελικτικής πορείας του Δήμου, με αντίκρισμα την ανανέωση της εμπιστοσύνης και αγάπης των Περιστεριωτών και την άνοδο τού πήχη στο εκλογικό του ποσοστό.

Χιλιάδες πολίτες κατέκλισαν ασφυκτικά το Εκθεσιακό Κέντρο, αποδεικνύοντας τους δεσμούς εκτίμησης, αγάπης και αναγνώρισης του έργου της προηγούμενης 20ετίας, για την οποία έκανε απολογισμό πεπραγμένων.

Η ανέγερση του Πολιτιστικού Μεγάρου στο χώρο της «Ξυλοτεχνίας», το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Τσαλαβούτα, οι δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών, οι αναπλάσεις μεγάλων και μικρών οδικών αρτηριών, πάρκων, πλατειών κ.λπ. από την περιοχή του Μπουρναζίου μέχρι την Κηπούπολη και τον Άνω Λόφο, η δημιουργία και βελτίωση παιδικών χαρών, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στις προσφυγικές πολυκατοικίες, οι δενδροφυτεύσεις σ’ όλη την πόλη, η ανάπτυξη της ανακύκλωσης στα νοικοκυριά, οι πρωτοποριακές κοινωνικές δράσεις και η διεύρυνση των δομών υγείας, περιλαμβάνονταν στις προοπτικές, τις προτεραιότητες και τα οράματα ανάπτυξης μέσα στο 2023, του Δημάρχου.

3

 Τόνισε ολοκληρώνοντας, την ομιλία του -αποσπάσματα της οποίας παραθέτουμε στο τέλος- ότι «Το 2023, θα πάμε και πάλι όλοι μαζί!

Και όπως άλλωστε όλοι γνωρίζετε, εμείς έργο παράγουμε! Το έργο για την πόλη και την κοινωνία, δεν σταματά ποτέ»!

Πριν την ομιλία του Δημάρχου προβλήθηκε βίντεο με ορισμένα σημαντικά έργα της 20ετούς θητείας του.

«ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεωρ. Πατούλης, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Ανδρέα Παχατουρίδη «Πατριάρχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», που εμπνέει και ενώνει τους Περιστεριώτες και τόνισε, ότι η Περιφέρεια στα θέματα ανακύκλωσης, πολιτισμού και έργων υποδομής θα ενισχύσει τον Δήμο Περιστερίου, με συντονιστή τον δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη.

4

ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ… ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ!

Ακολούθως ο σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος ευλόγησε και έκοψε την πίττα μαζί με τον Δήμαρχο.

Στο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Περιστερίου, είπε μεταξύ άλλων, ότι: «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες το κεντρικό αθλητικό γεγονός είναι το δέκαθλο. Στο δέκαθλο περιλαμβάνεται και το συλλογικό άθλημα της σκυταλοδρομίας, όπου ο κάθε αθλητής παραδίδει την σκυτάλη στον επόμενο.

Στο Περιστέρι ο δήμαρχος κ. Παχατουρίδης παραλαμβάνει διαδοχικά τη σκυτάλη από τον… εαυτό του και συνεχίζει τον αγώνα…

Του ευχόμαστε και αυτή τη φορά τη σκυτάλη της Αρχής και των έργων να την παραλάβει και πάλι από τον εαυτό του»!

 

Παρουσιαστής και συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γιακουμής. Μετά την κοπή της πίττας ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιώργο Τσαλίκη, που χάρισε στο κοινό γνωστές του επιτυχίες.

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο αναπληρ. υπ. Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η υφυπ. Εργασίας κα Μαρία Συρεγγέλα, οι βουλευτές κ.κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, Παν. Κουρουμπλής, Γιάννης Λοβέρδος και Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο π. δήμαρχος Περιστερίου κ. Αθαν. Κορακάκης, πολλοί δήμαρχοι γειτονικών κ.ά. δήμων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος και πολλές χιλιάδες πολίτες.

Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΕ»!

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο αναπληρ. υπ. Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε: «Παρουσία ενός πολύ μεγάλου πλήθους κόσμου ο Ανδρέας Παχατουρίδης μάς ανακοίνωσε την νέα υποψηφιότητά του για Δήμαρχος στο Περιστέρι.

Καλή επιτυχία Δήμαρχε! Είμαστε μαζί σου!

Το έργο σου για την πόλη και την κοινωνία δεν σταματά ποτέ!»

*

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ

7

 Στην ομιλία του ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης είπε μεταξύ άλλων:

«Με την καρδιά μας να χτυπά στον ίδιο δυνατό παλμό για το Περιστέρι, που λεπτό δεν σταματά να μας συγκινεί και να γίνεται ο βηματοδότης της.

Όλοι μας εδώ, γεμάτοι από την ιστορία που κουβαλάει το Περιστέρι.

Η πόλη που μας γέννησε. Η πόλη που μας ανέθρεψε και μίλησε βαθιά μέσα μας, όταν αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πως ανάμεσα στην πόλη και σε ‘μας, πήγαινε να δημιουργηθεί μια σχέση ιδιαίτερη, ξεχωριστή και αμφίπλευρη.

Έτσι θελήσαμε να ασχοληθούμε με την πόλη, βάζοντας μπροστά το ενδιαφέρον, το μεράκι μας, την αισθητική, τη συνείδηση και κυρίως την αγάπη μας. Και πήραμε την απόφαση, την ιδέα και το όνειρο για την πόλη, να τα κάνουμε πράξη.

1η Ιανουαρίου 2003, 20 χρόνια πριν, ανοίγουμε την αυλαία της τολμηρής μας προσπάθειας, σε ορίζοντα μεταρρυθμίσεων, αναμορφώσεων και ανατροπών. Η πόλη περνάει σε άλλα στάδια. Αλλάζει, προχωράει και ξεφεύγει.

Το λαϊκό προάστιο της δυτικής Αθήνας με τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά και την κοινωνική καθημερινότητα της βιοπάλης, παίρνει όψη μεγαλούπολης, σύγχρονης, περιζήτητης, ανταγωνιστικής.

Αλλάζει, συμμετέχει, εκπροσωπείται και γίνεται μέλος ενός διευρυμένου και αναβαθμισμένου αστικού ιστού. Σε επικοινωνία, ποιοτική στάθμη και υποδομές.

Είναι πλέον πανέτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας πόλης-προτύπου, πανελλαδικής και όχι μόνον, σημασίας, εμβέλειας και προβολής.

Ένα νέο Περιστέρι γεννιέται. Με το άπλετο φως που ρίχνουμε γενναιόδωρα πάνω του. Με την ζωντάνια που αποκτά.

Με την κομβική ιδιότητα που προσλαμβάνει, ως επίκεντρο διαδοχικών, ποιοτικών δράσεων, πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων, ευρείας κοινωνικής αποδοχής και καθοριστικής πολιτισμικής επίδρασης.

Στο διάβα των είκοσι αυτών χρόνων, τροποποιήσαμε και αναδιαμορφώσαμε όψεις, συνθήκες, πράγματα και μεγέθη. Με συνεχείς και όποτε χρειάστηκε, δυναμικές διεκδικήσεις. Ακόμη και κόντρα στο κατεστημένο και το συμβατικό.

ΕΡΓΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

Η πόλη μας σήμερα έχει βάσιμους λόγους να καυχάται, μέσα από έργα δημιουργικής υπέρβασης, σε πανελλαδική κλίμακα:

•Με ένα επιβλητικό δημαρχιακό μέγαρο, από την πρώτη διετία της αυτοδιοικητικής μας θητείας, πολυδύναμης λειτουργικότητας, αρτιότητας και επάρκειας, για έναν από τους δέκα μεγαλυτέρους στην επικράτεια, Δήμους. Παρά τα μέχρι τότε 70 χρόνια της δημοτικής ηλικίας της πόλης, το έλλειμμά του οποίου μάλιστα, ήταν αισθητό.

•Με ηχηρές τομές και νέες συντεταγμένες κυκλοφοριακής ανάπλασης, στις οδικές αρτηρίες.

•Με πάρκα πρασίνου και οξυγόνου και πλατείες νεόδμητες και περίτεχνες.

•Με νέες αναβαθμισμένες παιδικές χαρές ευρωπαϊκών προδιαγραφών και προνομίων.

•Με νεοσύστατα σχολικά πολυσυγκροτήματα και πρωτοποριακούς παιδικούς σταθμούς χρωμάτων, χαράς, φύλαξης και προσχολικής εκπαίδευσης των τρυφερών μικρών μας φίλων.

•Με εκθεσιακούς κόμβους – κέντρα φιλοξενίας πανελλαδικών και όχι μόνον, προτάσεων, δράσεων και επιλογών.

ΛΑΜΠΡΕΣ ΟΨΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

•Με χώρους προικισμένους από ανάγλυφες και λαμπρές όψεις έκφρασης και λειτουργίας, του θεάματος, της τέχνης και του πολιτισμού: «Θέατρο Πολιτών», Κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς», Θέατρο «Φοίνικα», Θέατρο «Ελιά και Δάφνη», Θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα» κ.ά.

•Με Δομές Υγείας – Κέντρο Υγείας, ΚΕΠ Υγείας, πολύπλευρων Υπηρεσιών και προηγμένων Υγειονομικών Παροχών, που διασφάλισαν, ενίσχυσαν και θωράκισαν το πολυτιμότερο αγαθό της Υγείας, σε επίπεδο ελέγχου, πρόληψης, προστασίας και ασφάλειας του πολίτη, μάλιστα δε, και σε συνθήκες πανδημίας, με τους πρωτόγνωρους και άκρως επιθετικούς κινδύνους της.

•Με Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο. Μέσα από το οποίο, η προσέγγιση στη διαχρονικά προστιθέμενη γνώση, μάθηση και παιδεία, παίρνει σάρκα και οστά. Γίνεται γεγονός αθρόας κοινωνικής προσέλευσης. Καθιερώνεται ως πανεπιστημιακού διαμετρήματος πόλος, δημόσιας ευεργεσίας και ωφέλειας.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

•Με αναβαθμισμένες ηλεκτρονικές Υπηρεσίες εξυπηρέτησης άνω των 40.000 πολιτών, ίσον δηλαδή με 40.000 λιγότερες ουρές φυσικής παρουσίας, ενώπιον των Υπηρεσιών του Δήμου. Και νέα επιπλέον ασύρματη πρόσβαση, με γρήγορες ταχύτητες στο διαδίκτυο, σε 37 κοινόχρηστους χώρους, παιδικές χαρές και πλατείες.

•Οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτοξεύονται. Γήπεδα και κολυμβητήρια μεγαλεπήβολων ευρωπαϊκών προδιαγραφών και συχνοτήτων, δίνουν την δυνατότητα στη φαντασία του συμπολίτη, να μετατρέπεται σε πραγματικότητα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΑΝΔΥΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

•Το Μετρό και οι σταθμοί του, τρεις τον αριθμό, έρχονται να φορέσουν στις κυκλοφοριακές δομές του Περιστερίου, ευρωπαϊκό μανδύα προσβασιμότητας και επισκεψιμότητας. Και καθιερώνονται ως έργα διαχρονικής αξίας, για όλες τις επόμενες γενιές. Ξεπερνώντας το τώρα και το σήμερα και εξασφαλίζοντας για πάντα στην πόλη και τον πολίτη, την ασύλληπτη ταχύτητα της μαζικής μετακίνησης, με απρόσκοπτη ακρίβεια και ασφάλεια.

•Η αγορά της πόλης γίνεται μαγνήτης μαζικού ενδιαφέροντος για τον πολίτη, από κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου.

•Το Άλσος Περιστερίου προσελκύει χιλιάδες πιστούς προσερχόμενους επισκέπτες και τους μαγεύει μέσα στην καταπράσινη, την αγχολυτική ατμόσφαιρα περιπάτου, άσκησης, ξενοιασιάς και αναψυχής.

•Οι μηχανισμοί αλληλεγγύης μπαίνουν σε πλήρη εφαρμογή και αξιοποιούνται όσο δεν παίρνει άλλο, ως άξονας στήριξης, ανακούφισης και διάσωσης των αδυνάμων, από τα σκληρά ραπίσματα της οικονομικής κρίσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ

Μπροστά μας, στη νέα, τη φετινή χρονιά, έχουμε στο προσκήνιο, τον καινούργιο προγραμματισμό έργων προστιθέμενης αξίας και περαιτέρω ενίσχυσης, της δυναμικής των υποδομών της πόλης μας:

•Ένα υπερσύγχρονο Μέγαρο Πολιτισμού…

•18 Διαφορετικά Μεγάλα Έργα σε όλη την πόλη… το 2023!

Ενδεικτικά: Πεζόδρομος Εθνικής Αντιστάσεως. Ανάπλαση οδών Αίγλης, Καρυάτιδος. Ανάπλαση πέντε πλατειών. Έργα αναπλάσεων στο παλιό Μπουρνάζι και στην περιοχή Ρουπάκι. Έργα για την οδική ασφάλεια σε όλη την πόλη. Νέες πεζοδρομήσεις, που θα δώσουν ανθρώπινες ανάσες και επιλογές κυκλοφοριακής εκτόνωσης και αποσυμπίεσης, προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ!

•Χωρίς καμία επιβάρυνση των δημοτών… Με χρηματοδότηση από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Περιφέρειας και των Υπουργείων.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑ

•Το 1ο έργο ΕΣΠΑ που ξεκινάει το 2023 στην χώρα μας, θα γίνει στο Περιστέρι. Είναι το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην Τσαλαβούτα προϋπολογισμού 12 εκατομμύριων ευρώ!

•Νέοι παιδικοί σταθμοί, προσαρμοσμένοι στις σημερινές ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις, προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ!

•Δημιουργία 45 νέων χώρων πρασίνου και αθλητικών εγκαταστάσεων, σε εκτάσεις που έχουν δεσμευτεί από τον Δήμο, προϋπολογισμού 15 εκατομμύριων ευρώ!

•Έκταση 5 στρεμμάτων στην καρδιά της Νέας Ζωής, μετατρέπεται αυτήν τη στιγμή, στον πιο σύγχρονο χώρο πρασίνου, κατάλληλο για την περιβαλλοντική ανακούφιση και εκπαίδευση των δημοτών, με σύγχρονο φωτισμό και διάσπαρτες πράσινες γωνιές, όπου θα φυτευτούν εκατοντάδες νέα δέντρα.

•Είμαστε η πόλη με τις περισσότερες παιδικές χαρές! Διαθέτουμε 72 παιδικές χαρές, σύγχρονες, ασφαλείς και πιστοποιημένες. Και προχωράμε στην ανακαίνιση και ολοκληρωμένη ανάπλαση σε 6 επιπλέον παιδικές χαρές, στην περιφέρεια της πόλης.

•Στόχος μας είναι η ενίσχυση πρασίνου με μεγάλα δέντρα και η αξιοποίηση και του πιο μικρού ελεύθερου χώρου, σε μικρά πάρκα και ανάσες γειτονιάς. Ένα πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και συνεχίζεται, γιατί προτεραιότητά μας είναι, η συνεχής επέκταση του πρασίνου!

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ

•Η πόλη μας περνά στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, με πρόσθετες υποδομές ηλεκτροκίνητης κυκλοφορίας. Εξασφαλίζοντας 5 καινούργια ηλεκτροκίνητα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, όπως και άλλα μικρότερα ηλεκτροκίνητα οχήματα προϋπολογισμού 5 εκατομμύριων ευρώ!

Πόλη χωρίς ρύπους, χωρίς θόρυβο, με σύγχρονα οχήματα, δωρεάν για τους δημότες.

•Πρωτοπόροι στα θέματα ασφάλειας και προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα. Ο Δήμος διαθέτει σύγχρονα συστήματα και μηχανήματα, τα οποία αυτό το διάστημα ενισχύει με εξειδικευμένους μηχανισμούς ελέγχου πυροπροστασίας.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

•Καθαριότητα – ανακύκλωση! Πάντα πίστευα, φίλες και φίλοι, ότι το κυριότερο μέλημα μιας δημοτικής αρχής, είναι η καθαρή πόλη, η φιλική πόλη, η σύγχρονη πόλη! Γι’ αυτό, έχουμε βάλει ως κυρίαρχο στόχο, όχι μόνο την καθαριότητα παντού, αλλά και να οδηγήσουμε την πόλη στην εποχή που λέει, ότι τα πάντα ανακυκλώνονται και τίποτα δεν πετιέται… Εσείς και εμείς, στη νέα εποχή για το περιβάλλον…

ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΟΥΛΟ

Φίλες και φίλοι, τα χρόνια της κρίσης, πολλά. Δεν μας έκαμψαν, δεν μας σταμάτησαν όμως. Ούτε αναχαίτισαν την αταλάντευτη πορεία της προσπάθειάς μας.

Βγάλαμε την ανθρωπιά από το μπαούλο!

Ενώσαμε τον κόσμο, ενώσαμε την πόλη και ενωμένοι σφιχτά και ανθρώπινοι, λεπτό δεν πάψαμε να προχωράμε μπροστά.

Με δική μας ιδεολογία, την ιδεολογία της πόλης και μόνον.

Εδώ στο Περιστέρι, υπάρχει Δήμαρχος της πόλης όλης και όλων των Περιστεριωτών.  

Στην πόλη και σ’ εσάς, ανήκω μόνον. Και πουθενά αλλού!

Ανέκαθεν, στην κορυφογραμμή της σκέψης, της φροντίδας και της αγάπης μας, ο μόνος που υπάρχει αποκλειστικά, είναι ο πολίτης και το αυτονόητο δικαίωμά του, σε μια ολοένα και καλύτερη, όσο και ποιοτικότερη ζωή.

Μαζί με ‘σας, συμπολίτισσες και συμπολίτες μας, ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΖΥΜΑΡΙ!

Αυτό το κοινό, το τόσο ανθρώπινο υλικό, είναι το βασικό, το θεμελιώδες μυστικό επιτυχίας, της δικής μας συνταγής αγάπης, για την πρόοδο της πόλης όλης και της κοινωνίας της.

ΣΦίλες και φίλοι, σήμερα, οι καιροί που περνάμε, μας φέρνουν αντιμέτωπους με ένα σταυροδρόμι κρίσιμης βαρύτητας, για αποφάσεις και επιλογές.

Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των καιρών, πολλές, σοβαρές και άμεσες.

Οι κίνδυνοι πρωτόγνωροι.

Αλλά και οι προκλήσεις συναρπαστικές.

Το 2023, η Ευθύνη διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων, ψάχνει εκείνον που θα μπορεί, θα το λέει η καρδιά του να την σηκώσει.

Εμείς αγαπάμε την Ευθύνη. Εμείς αντέξαμε στα δύσκολα. Και ενώσαμε πόλη και κοινωνία μαζί, σε μια ενιαία, μια πανίσχυρη ομάδα.

Με ό,τι αγαπάς αληθινά, δεσμεύεσαι ανεπιφύλακτα και ολοκληρωτικά.

Δένεσαι μαζί του, με δεσμούς άρρηκτους και γόρδιους.

Είμαι εδώ λοιπόν, ανάμεσά σας πάντοτε, ως άνθρωπος των γόρδιων δεσμών αγάπης με την πόλη μας και την κοινωνία της.

Και ως Δήμαρχος Περιστερίου, από 1.1,2003 έως και σήμερα.

Έως και αυτή τη στιγμή, που ψηλαφίζοντας της διαδρομής μου την καταγραφή, άνοιξα σπιθαμή-σπιθαμή και ιδιαίτερες σελίδες της ζωής μου.

ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ

Η ζωή μου, στο Περιστέρι άρχισε. Στο Περιστέρι εγκαταστάθηκε, ξεδιπλώθηκε και προχώρησε παραπέρα. Και πάνω στο Περιστέρι, θέλησα να ακουμπήσει τα αυτοδιοικητικά της όνειρα.

Ονειροπόλος και οραματιστής, πολύ φιλόδοξος για την πόλη της ζωής μου, δηλώνω σήμερα την παρουσία μου, στην εκλογική ζυγαριά του ερχόμενου Οκτώβρη.

2003-2023: 20 χρόνια που κλείνουν μέσα τους μια τόσο μεγάλη συναισθηματική, όσο και ανατρεπτική αφήγηση. 20 ολόκληρα χρόνια, που η δική σας πίστη και αγάπη, είναι έπαθλο τιμής για ‘μένα.

Και η δική μου εμμονή, να σας υπηρετώ ασταμάτητα, με κάθε τρόπο και κάθε δυνατότητά μου, είναι δέσμευση και εγγύηση τιμής, από ‘μένα για ‘σας.

Από τα βάθη της ψυχής μου, με όλη μου την ειλικρίνεια, όλες και όλους σάς ευχαριστώ, που τόσα χρόνια τώρα, πλημμυρίζετε τη ζωή μου, με τόση προσήλωση, τόση εμπιστοσύνη και τόση αγάπη.

Και με τη γλώσσα της ψυχής μου, σάς φωνάζω όσο πιο δυνατά μπορώ, πως δεν ξεχνώ ποτέ το χρέος το δικό μου απέναντι σ’ εσάς που απόλυτα Με εμπιστεύεστε.

Καλή νέα χρονιά στην πόλη μας!

Καλή νέα χρονιά, με υγεία, ελπίδα, αισιοδοξία, δύναμη και προκοπή σε όλους εσάς, τους υπέροχους ανθρώπους της πόλης μας, τις Περιστεριώτισσες και τους Περιστεριώτες.

Το 2023, θα πάμε και πάλι όλοι μαζί. Και όπως άλλωστε όλοι γνωρίζετε, ΕΜΕΙΣ ΕΡΓΟ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ!

Θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους συνεργάτες μου. Είναι δίπλα μου, στρατιώτες, συνοδοιπόροι και συναγωνιστές, ο καθένας με το δικό του μετρήσιμο ποσοστό, μέσα στην αρένα της μάχης. Η προσπάθεια μας είναι συλλογική.

Σας ευχαριστώ όλους σας από καρδιάς, για την συνεργασία, τη συμμετοχή και την στήριξη».

 

Δ.Λ.

 

(ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2023)

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ