• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πάνω από 37 εκατ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις από την Περιφέρεια

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΓΕΩΡ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ

Το Δήμο Περιστερίου επισκέφθηκε το πρωί της 22.6.2023, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική. Στόχος του είναι να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας. Και ταυτόχρονα να ενημερωθεί για τις ανάγκες, για τον προγραμματισμό και την ωρίμανση νέων έργων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στο Περιστέρι, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.λπ.) έργα, με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 37.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, για το Περιστέρι και άλλες περιοχές της Δυτικής Αθήνας, μέσω ΟΧΕ κατά την τρέχουσα περίοδο, έχουν χρηματοδοτηθεί έργα προϋπολογισμού 57.000.000 ευρώ, ενώ μέσω της νέας ΟΧΕ περιόδου 2021 - 2027, προγραμματίζονται έργα προϋπολογισμού 95.000.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Περιφερειάρχη ήταν ο 10ος Πυροσβεστικός Σταθμός, ο οποίος εδρεύει στο Περιστέρι και εξυπηρετεί τις ανάγκες έξι δήμων.

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, παρουσία στελεχών της Περιφέρειας και του Δήμου παρακολούθησαν την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης του παλαιού κτηρίου της «Ξυλοτεχνίας», προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής του νέου σύγχρονου Πολιτιστικού Πολυχώρου.

Το εμβληματικό αυτό έργο χρηματοδοτείται από ίδιους Πόρους της Περιφέρειας Αττικής, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 15.000.000 ευρώ.

Ακολούθως πραγματοποίησαν επίσκεψη στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου, στην οποία πραγματοποιούνται έργα ανάπλασης που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια (προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ). Το έργο σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και απομένει η δενδροφύτευση.

3

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Τα έργα, η πορεία υλοποίησης τους και ο σχεδιασμός νέων έργων που θα ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης.

Στη συνέχεια κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σε κεντρικό καφέ της πόλης με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.

ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης, υποδέχθηκε και ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και στελεχών του δήμου και εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς όπως επισήμανε ο Γ. Πατούλης «ως Περιφερειάρχης Αττικής συνεπής στις δεσμεύσεις του, συμβάλλει στην υλοποίηση εμβληματικών έργων στο Περιστέρι». Χαρακτήρισε τη ημέρα επίσκεψης του Περιφερειάρχη πολλή σημαντική, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη του νέου σύγχρονου Πολιτιστικού Πολυχώρου, που θα αποτελέσει το «Μέγαρο Μουσικής» της Δυτικής Αθήνας.

ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 37 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης κ. Γ. Πατούλης ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και τόνισε ότι εκτιμά ιδιαίτερα τον Α. Παχατουρίδη και τα στελέχη του Δήμου, καθώς διαχρονικά «κάνουν το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες» και έχουν συμβάλλει προκειμένου να μεταμορφωθεί το Περιστέρι σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη.

‘Οπως ανέφερε:

«Η Περιφέρεια Αττικής συμπράττει προκειμένου το όραμα της διοίκησης του Α. Παχατουρίδη για έναν υπερσύγχρονο Δήμο να γίνει πραγματικότητα.

Το Περιστέρι μεταμορφώνεται με εμβληματικά έργα που ξεπερνούν τα 37 εκ. ευρώ. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα έργα που είναι σε εξέλιξη και προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα έχουν προϋπολογισμό 28 εκ. ευρώ.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η σημερινή ημέρα της επίσκεψής μας ταυτίζεται και με την έναρξη των εργασιών στον χώρο του παλιού κτηρίου της Ξυλοτεχνίας, όπου με τη χρηματοδότηση μας θα δημιουργηθεί ένας χώρος «κόσμημα» που θα ενισχύσει την πολιτιστική ταυτότητα, όχι μόνο του Περιστερίου, αλλά συνολικά της Δυτικής Αθήνας»

ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι έχει ζητήσει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα στελέχη της Περιφέρειας να συμβάλλουν προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί ο Πολυχώρος σε δύο χρόνια.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεργασία με το Δήμαρχο και τα στελέχη του χαρακτηρίζοντάς την «άψογη», ενώ υπογράμμισε ότι είναι πρωτοπόρος σε θέματα που αφορούν στην ανακύκλωση.

Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά, τόσο στο πρόγραμμα μείωσης των βιοαποβλήτων και την ενίσχυση του Δήμου με 8 υπερσύγχρονα καφέ απορριμματοφόρα και 3.000 κάδους συλλογής Βιοαποβλήτων, όσο και στη δημιουργία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη συμβολή της Περιφέρειας στην ενίσχυση του με μηχανολογικό εξοπλισμό και την ανάπτυξη δράσεων ευαισθητοποίησης.

Οι δράσεις αυτές ενισχύονται όπως είπε και από το πρόγραμμα των κινητών μονάδων ανακύκλωσης Green City της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ.

ΝΕΟ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ- ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

Ο κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στις χρηματοδοτήσεις που αφορούν σε αναπλάσεις οδών, σε ασφαλτοστρώσεις, αλλά και στον εκσυγχρονισμό γηπέδων.

Ιδιαίτερα εστίασε τις εξαγγελίες του στα έργα που γίνονται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας στο Δημοτικό Στάδιο του «Ατρομήτου» Περιστερίου, όπου θα τοποθετηθεί υβριδικός χλοοτάπητας, που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με 718.000 ευρώ, ενώ σημείωσε, ότι αναμένονται από τον Δήμο οι μελέτες για το νέο σκέπαστρο της εξέδρας και τον νέο ηλεκτροφωτισμό του σταδίου, έργα τα οποία θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια, όπως δεσμεύθηκε.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Επίσης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με την Μητρόπολη Περιστερίου η οποία, όπως τόνισε, κάνει σημαντικό κοινωνικό έργο, στο πλαίσιο της οποίας η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την ανέγερση κοινωνικής Δομής της Μητρόπολης, στη χρηματοδότηση μέσω ΠΕΠ για την ανέγερση κτιριακών υποδομών, στη χρηματοδότηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά και στη χρηματοδότηση μελετών προκειμένου να ωριμάσουν έργα που θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ Η «ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ»

Κεντρικός σταθμός της περιοδείας του περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη στο Περιστέρι αποτέλεσε το σημείο του παλιού κτηρίου της Ξυλοτεχνίας στο οποίο ξεκίνησαν οι εργασίες κατεδάφισης, προκειμένου να κατασκευαστεί ο πρότυπος Πολιτιστικός Πολυχώρος, ο οποίος χρηματοδοτείται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, που θα φτάσουν στα 15 εκατ. ευρώ.

Πριν από ένα μήνα πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκταμίευση των 4 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το προγραμματισμό ο Πολυχώρος θα είναι έτοιμος σε 2 χρόνια.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στο σημείο του παλιού βιοτεχνικού χώρου με την ιστορική ονομασία «Ξυλοτεχνία», θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος Πολυχώρος, στον οποίο προβλέπεται η ανάπτυξη του κτηρίου σε 4 επίπεδα και 2 υπόγεια. Θα διαθέτει δύο θέατρα 300 και 190 θέσεων, καθώς και δύο υπόγεια πάρκινγκ.

Η μελέτη εξασφάλισε ώστε το υπό κατασκευή θέατρο να λειτουργεί όχι μόνο ως θέατρο αλλά και ως συνεδριακό κέντρο, χώρος μουσικών και χορευτικών παραστάσεων, αποκτώντας πολυδιάστατη χρήση.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ

Από τις ομιλίες του Περιφερειάρχη και του Δημάρχου στο Δημαρχιακό μέγαρο σταχυολογούμε και τα εξής:

Είπε ο κ. Γιώργος Πατούλης:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα εδώ στο ωραίο Περιστέρι, μαζί με το Δήμαρχο, επισκεφτήκαμε το χώρο όπου σε δύο χρόνια από σήμερα θα παραδοθεί στους πολίτες και θα αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο για όλη την περιοχή του Περιστερίου και ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας . Ένα εμβληματικό έργο το οποίο έχει να κάνει με το όραμα του δημάρχου Α. Παχατουρίδη.

Όπως διαπιστώσαμε σήμερα, το έργο αυτό ξεκίνησε. Το παρακολουθούμε από κοντά, ενώ ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες χρηματοροές.

Επίσης μας δόθηκε η δυνατότητα να επισκεφτούμε και άλλα σημεία της πόλης όπου εκτελούνται σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την πορεία υλοποίησης τους. Αυτή η συνεργασία δεν έχει μόνο παρόν, έχει και σημαντικό μέλλον.

Στηρίζουμε το όραμα του Δημάρχου και χρηματοδοτούμε έργα που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας.

Το γήπεδο του Ατρομήτου βρίσκεται στη διαδικασία της αναβάθμισης του ταρτάν με δική μας χρηματοδότησή ύψους 718 χιλιάδων ευρώ, ενώ αναμένουμε τις μελέτες για το στέγαστρο πάνω από τους θεατές για να χρηματοδοτηθεί και αυτή η προσπάθεια και βέβαια το εσωτερικό κλειστό γυμναστήριο κάτω από τις εξέδρες.

Μέσα από τη συνεργασία μας με το Δήμο βρίσκονται σε εξέλιξη αναπλάσεις, αναβαθμίσεις πλατειών, αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών.

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

Η συνεργασία μας αφορά και σε ζητήματα περιβάλλοντος και διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Ο Δήμος Περιστερίου πρωταγωνιστεί, εξάλλου πριν από λίγες μέρες είδαμε το πάρκο εκπαίδευσης των πολιτών για τα στερεά απόβλητα με εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά να βρίσκονται εκεί. Στο πρόγραμμα αυτό όπως και σε μια σειρά άλλα, συνεργαζόμαστε και συμβάλλουμε στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Αντίστοιχη συνεργασία έχουμε και για κέντρα κοινότητας, τα ΚΕΠ Υγείας και πλήθος άλλων δράσεων. Με τη σταθερή και δημιουργική συνεργασία μας προχωράμε μέσα από το παρόν σε ένα θετικό μέλλον»!

ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ: ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ

Ο Δήμαρχος Περιστερίου τόνισε:

«Πρόκειται για μια σημαντική μέρα για την πόλη μας. Με την παρουσία του Περιφερειάρχη του Γ. Πατούλη, ξεκίνησε η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου πολιτιστικού κέντρου. Ένα κέντρο πολιτισμού και θεάματος το οποίο θα απευθύνεται, όχι μόνο στους πολίτες της πόλη μας, αλλά γενικότερα σε ολόκληρη την Αττική και ειδικότερα στη Δυτική Αττική.

Είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό κέντρο που θα περιλαμβάνει δύο υπόγεια πάρκινγκ, δύο υπερσύγχρονα θέατρα, χώρους ειδικούς μουσικής και θεάματος και πολλά άλλα. Ήταν ένα όραμα της διοίκησης που υλοποιείται με πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Πριν από ένα χρόνο επισκέφτηκα τον Γ. Πατούλη, του εξέθεσα το όραμά μας, του έδειξα τις μελέτες και του ζήτησα να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια. Ο Γιώργος ο Πατούλης αμέσως αποδέχθηκε το αίτημα μας και πριν από λίγο καιρό έγινε η πρώτη εκταμίευση των 4 εκατομμυρίων. Το έργο θα ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Σήμερα ξεκίνησε η κατασκευή του πολύ σημαντικού πολιτιστικού έργου για το Περιστέρι και για τη Δυτική Αθήνα. Είναι ένα έργο που απευθύνεται στο καλύτερο Περιστέρι, στα παιδιά μας.

Έχουμε ένα όραμα: Να παραδώσουμε στους πολίτες το 2028 μία ακόμα καλύτερη πόλη.

Γιώργο Πατούλη, σε ευχαριστούμε πολύ»!

*

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν κατά την περιοδεία του, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέας Λεωτσάκος, ο δήμαρχος Περιστερίου κ Ανδρέας Παχατουρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Χαραλ. Αλεξανδράτος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου κ. Βασίλης Λώλος & υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική», άλλοι υποψ. περιφερειακοί σύμβουλοι, ο δ/ντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Αλ. Καλογερόπουλος κ.ά.

Ο Περιφερειάρχης είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί κατά την περιοδεία του και στο καφέ, με τον κ. Γιάννη Λοβέρδο -βουλευτή της ΝΔ, με τους αντ/ρχους του Περιστερίου κ.κ. Τσιώτα Μ., Μπεκιάρη Γ., Μπέτση Β., Λύκο Π., τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Καλαντώνη Γ., δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους και υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους του Περιστερίου.

 

(ΙΟΥΝΙΟΣ 2023)

 

ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ