• smart
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ

Παρουσία χιλιάδων πολιτών στο Θέατρο «Φοίνικα»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΕ ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΗΣ

 Πακτωλό χρηματοδοτήσεων από κρατικά και περιφερειακά προγράμματα για την κατασκευή πληθώρας καθοριστικών, εμβληματικών και μεγαλόπνοων έργων που θα απογειώσουν το Δήμο Περιστερίου και θα βελτιώσουν τη ζωή των Περιστεριωτών στον επόμενο χρονικό ορίζοντα μέχρι το 2028, περιλάμβανε η ομιλία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη στην κορυφή της πόλης: το Θέατρο «Φοίνικα» (10.7.2023), μια επιλογή με συμβολισμό των στόχων της Δημοτικής Αρχής.

a

 Χιλιάδες Περιστεριώτισσες και Περιστεριώτες, παρά τον καύσωνα, κατέκλυσαν το χώρο του Θεάτρου για να ενημερωθούν για τα σχέδια και τα οράματα τού Δημάρχου κατά την επόμενη θητεία του, που θα καταστήσουν την πόλη περισσότερο ανεπτυγμένη, έξυπνη, προοδευτική σε Ευρωπαϊκους ρυθμούς ανάπτυξης.

Την παρουσίαση έκανε ο Περιστεριώτης δημοσιογράφος και υποψ. δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου κ. Βαγγέλης Γιακουμής.

ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΝΗΚΩ ΜΟΝΟ!

Ο κ. Παχατουρίδης στην ομιλία του, την συχνά διακοπτόμενη από θερμό χειροκρότημα είπε μεταξύ άλλων:

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι, όλα τα έργα μας έχουν την υπογραφή της δικής σας εμπιστοσύνης, της δικής σας θέλησης για να φτιάξουμε ένα Περιστέρι υποδειγματικό με εκτόπισμα πρωτοποριακής μεγαλούπολης.

Βγάλαμε την ανθρωπιά από το μπαούλο, την μοιράσαμε και σε πείσμα των καιρών καταφέραμε να ενώσουμε την πόλη, απλώνοντας το δίχτυ της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης μεταξύ μας.

Σε σας και στην πόλη ανήκω μόνο!

Δρόμοι άλλαξαν, πλατείες άλλαξαν, πάρκα άλλαξαν, υποδομές άλλαξαν. Ένα μόνο δεν άλλαξε: Η αγάπη και η δύναμη που μου χαρίζετε, όλοι εσείς οι άνθρωποι της καρδιάς μου»!

b

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Επίκεντρο της ομιλίας του Δημάρχου ήταν η απαρίθμηση των μεγάλων έργων που συντελούνται ή έχουν δρομολογηθεί σ’ όλη την πόλη, στο διάστημα του 2023 – 2028, όπως:

*Το Μέγαρο Πολιτισμού, προϋπολογισμού πάνω από 15.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτιστικό έργο της Αττικής. Με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική μνήμη, στη θέση του Θεάτρου «Ξυλοτεχνία». Το έργο ξεκίνησε και ο σχεδιασμός περιλαμβάνει: Ένα σύγχρονο πολιτιστικό μέγαρο, με δύο σύγχρονα θέατρα, συνεδριακό κέντρο, χώρο μουσικών παραστάσεων και χορευτικών δρώμενων, δύο υπόγεια πάρκινγκ κ.λπ.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, στηρίζεται σε βασικές βιοκλιματικές αρχές, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στην όλη λειτουργία του.

Ευχαρίστησε τον παρόντα περιφερειάρχη κ. Γεωρ. Πατούλη, γιατί το μεγαλόπνοο αυτό έργο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Περιφερειακό Ταμείο.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

*Από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» χρημοτοδοτούνται:

Αναπλάσεις οδών, πλατειών, πεζοδρομίων κ.λπ., όπως:

-Πεζοδρομήσεις των οδών: Εθν. Αντιστάσεως, Μεγ. Αλεξάνδρου, Κ. Βάρναλη, Δωδεκανήσου, Αναπαύσεως, Αγίου Κηρύκου, Αμύντορος, Αίγλης, Καρυάτιδος κ.ά.

-Αναπλάσεις των πλατειών: Καραϊσκάκη, Αγίας Μαρίνας, Αγίου Βασιλείου & Καρυάτιδος, Αναγνωστοπούλου & Καρυάτιδος. Οι δύο τελευταίες αγοράστηκαν πρόσφατα και τώρα αξιοποιούνται.

c

*Στο Λόφο Αξιωματικών προβλέπεται ανάπλαση συνολικής έκτασης 36.000 τ.μ., με ολόκληρη την οδό Πάρνηθος, την πλατεία Λόφου Αξιωματικών, όλη την οδό Παλαιάς Καβάλας, την Μαραθωνοκάμπου, την Παρνασσίδος και την Μπαρουξή.

Τα έργα που θα ολοκληρωθούν στη διάρκεια ενός έτους, είναι προϋπολογισμού 22.000.000, περιλαμβάνουν επίσης πεζοδρομήσεις.

΄Εγιναν οι διεθνείς διαγωνισμοί και αναδείχθηκαν οι εργολάβοι και ήδη έχουν μπει στο ταμείο του Δήμου 104.000.000 ευρώ.

 

•Τρία νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για έργα προσβασιμότητας, οδικής ασφάλειας και δράσεις έξυπνης πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ.

Θα μονοδρομηθούν οι οδοί Ηρακλέους (διαπλάτυνση πεζοδρομίων) και η Τρώων (καταπράσινη νησίδα και διαπλάτυνση πεζοδρομίων στα 8 μέτρα). Ανάπλαση της παλιάς πλατείας Μπουρναζίου.

Θα διαμορφωθεί κυκλικός κόμβος στη συμβολή των οδών Κων/πόλεως, Τρώων και Χαλκίδος (μπροστά από το κτήριο της Αντιπεριφέρειας).

*Ανακατασκευάζονται πεζοδρόμια μήκους 31 χιλιομέτρων.

*Αλλαγή του χλοοτάπητα στα γήπεδα Ατρομήτου και Χρυσούπολης. Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν τα έργα.

Ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη γιατί θα διατεθούν 750.000 ευρώ για τον χλοοτάπητα του γηπέδου Ατρομήτου από το Περιφερειακό Ταμείο.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑ

*Για το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Τσαλαβούτα, είναι ολοκληρωμένη η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία όλης της περιοχής και έχουν εκδοθεί όλες οι σχετικές άδειες.

Η χρηματοδότηση είναι από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ.

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ- ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

*Καθοριστικό έργο είναι η απόκτηση των ελεύθερων, κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, όπως: Στο Άλσος (η έκταση επί της οδού Λάρνακος), στον Λόφο Αξιωματικών, στη Νέα Ζωή, στον Άγιο Ιερόθεο, στην Ανθούπολη, το Μπουρνάζι και στην Αγία Τριάδα. Θα διατεθούν για περισσότερο πράσινο, αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους και νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ο προϋπολογισμός είναι 22.000.000 ευρώ.

Ήδη στα ταμεία του Δήμου υπάρχουν 8.500.000 ευρώ και μέσα στην 6μηνη προθεσμία που έταξε η κυβέρνηση, όποιος ιδιοκτήτης από τους 76 χώρους που έχουν δεσμευθεί, προσκομίσει τους σχετικούς τίτλους του, θα λαμβάνει την νόμιμη αποζημίωση.

d

* Ο πιο σύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός είναι υπό κατασκευή στο Λόφο Αξιωματικών και θα παραδοθεί στο τέλος του χρόνου. Κατασκευάζεται με τις πιο πρωτοποριακές προδιαγραφές που υπάρχουν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 14.500 ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ

*Θα αντικατασταθούν τα σημερινά 14.500 φωτιστικά σώματα με νέου τύπου LED σε όλες τις κοινόχρηστες οδούς και πλατείες. Η εξοικονόμηση από την κατανάλωση ρεύματος είναι ανυπολόγιστη.

Έξι από τις πιο μεγάλες παιδικές χαρές, θα ανακατασκευασθούν ριζικά, μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο τους.

Θα ανακατασκευασθούν τα πεζοδρόμια σε ακτίνα 31 χιλιομέτρων.

ΚΟΜΒΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ

*α κατασκευασθούν δύο μεγάλα υπόγεια πάρκινγκ:

Το πρώτο σε τρία επίπεδα και από πάνω με χώρους πράσινου, στην πλατεία απέναντι από τον ΟΤΕ (Π. Τσαλδάρη). Ήδη έχει ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης.

Και το δεύτερο στην λεωφ. Θηβών, στον χώρο της Πρόνοιας (γήπεδο ΓΣΠ), κοντά στον Σταθμό «Ανθούπολη», σε τρία υπόγεια επίπεδα και από πάνω θα κατασκευασθεί το γήπεδο μπάσκετ.

ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

*Ένα εξαιρετικής σημασίας μεγάλο έργο είναι η διάνοιξη της οδού Τεμπών, που θα διέρχεται από το στρατόπεδο του ΚΕΒΟΠ, θα φθάνει στην γέφυρα πριν το «Αττικό» νοσοκομείο και θα διευκολύνει την κυκλοφορία από την εθνική οδό προς Κηπούπολη - Πετρούπολη και το αντίθετο, που σήμερα γίνεται μέσα από στενά δρομάκια του Περιστερίου.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

* Το Άλσος Περιστερίου θα γίνει το μεγαλύτερο της Αττικής.

Το 80% του χώρου πίσω από το γήπεδο Ιεροθέου, ανήκει στον Ο.Σ.Υ. και το 20% σε ιδιώτη. Μετά από προσπάθειες ενάμιση χρόνου κατορθώθηκε να αποδοθεί ο χώρος του Ο.Σ.Υ. στο Δήμο, που θα αγοράσει και το 20% του ιδιώτη. ΄Ετσι ο χώρος του Άλσους θα διπλασιασθεί, σε συνδυασμό και με την απομάκρυνση του δημοτικού γκαράζ.

e

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΚΑΡΑΖ

*Η απομάκρυνση του γκαράζ, γίνεται πλέον πραγματικότητα. Σταδιακά

το φθινόπωρο, ένα μεγάλο μέρος, περίπου το 35% των πιο οχλουσών Υπηρεσιών Καθαριότητας, μεταφέρεται στην άκρη της πόλης, μεταξύ Κηφισού, Αντιγόνης και Δράκοντος (κοντά στους υπεραστικούς σταθμούς των ΚΤΕΛ). Η μεταφορά θα γίνει πριν τις δημοτικές εκλογές.

*Η δημοτική ηλεκτροκίνητη συγκοινωνία θα λειτουργεί με 5 ηλεκτρικά λεωφορεία που θα είναι στην διάθεση των δημοτών από το Σεπτέμβριο, και σημαίνει μηδέν περιβαλλοντική επιβάρυνση.

*Θα εγκατασταθεί τηλεδιαχείριση στο αρδευτικό σύστημα ποτίσματος των μεγαλύτερων πλατειών της πόλης και φυτεύσεις υψηλού πρασίνου σε ολόκληρη την πόλη.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

*Σχετικά με το ΚΕΠ Υγείας της πόλης: Θα λειτουργήσει συγκροτημένα και με πολλαπλά προγράμματα Υγείας, με πυρήνα τους, λύσεις και δυνατότητες έγκυρης ενημέρωσης, προληπτικής διάγνωσης, θεραπευτικών προτάσεων και αγωγής, προς το κοινωνικό σύνολο και για το δημόσιο καλό.

Η υγεία των πολιτών -το υπέρ πάντων πολυτιμότερο αγαθό- δεν παύει λεπτό να βρίσκεται στο επίκεντρο της μέριμνας και της φροντίδας του Δημάρχου.

*Οι κοινωνικές δράσεις και δομές από τον κεντρικό και οργανωμένο άξονα των Κοινωνικών Υπηρεσιών του πρωτοπόρου και κοινωνικά Δήμου διευρύνουν στοχευμένα την ομπρέλα τους ολοένα και περισσότερο, πάνω στους αδύναμους, τους ευάλωτους και οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας, όπως και στην ενίσχυσή τους. Μέσα από τις δομές: «Ενδο-οικογενειακή βία», «Στέγαση και εργασία», «Από την Πρώτη Μέρα Δίπλα Τους», «Σας Έχω Έννοια», «Βοήθεια στο Σπίτι», Πρόγραμμα Σίτισης, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κέντρο Κοινότητας κ.ά.

Σχετικά με το «Βοήθεια στο Σπίτι», όπως τόνισε ο Δήμαρχος, επί 365 ημέρες το χρόνο, καθημερινά, διανέμονται245 μερίδες φρεσκομαγειρευμένου φαγητού σε συμπολίτες μας που η ζωή δεν φάνηκε δίκαιη απέναντί τους, όπως είπε.

ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

*Επίσης προωθείται η Μεγιστοποίηση της χρήσης των εργαλείων της τεχνολογίας. Πάνω από 50 σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο και πάνω από 70 εξωστρεφείς ηλεκτρονικές υπηρεσίες, θα εξυπηρετούν χιλιάδες συμπολίτες μας, καθημερινά.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΘΕ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος Περιστερίου τόνισε ότι:

-Ο Δήμος Περιστερίου διαθέτει μια Οικονομική Υπηρεσία - μοντέλο που έχει επανειλημμένα επαινεθεί από τους κατά καιρούς ελεγκτές,

-Ο Δήμος Περιστερίου αποτελεί κατά γενική ομολογία ιδανικό πρότυπο για το «βάπτισμα» της θητείας κάθε νέου δημάρχου.

-Υπήρξε τυχερός γιατί διαδέχθηκε δύο εξαιρετικούς προκατόχους του:

Τον αείμνηστο Δημήτρη Φωλόπουλο, που παρέλαβε ένα χωράφι και το έκανε δήμο. Και,

Τον κ. Θεόδωρο Δημητρακόπουλο, ο οποίος με σοβαρότητα, ήθος και ευπρεπή συμπεριφορά, ανταποκρίθηκε επί 16 χρόνια στην κοινωνική ανέλιξη της πόλης.

Ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του για την πολύτιμη βοήθεια τους και τους πολίτες του Περιστερίου «που τον περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους επί 20 χρόνια μέχρι σήμερα και θεωρεί τον εαυτό του ευλογημένο και τιμημένο, που για 6η φορά θεωρεί δεδομένη την αγάπη και τη στήριξή τους», όπως υπογράμμισε.

Η βραδιά έκλεισε με χαιρετισμό του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη και ακολούθησε συναυλία με τον μοναδικό και διαχρονικό Πασχάλη!

Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων: η βουλευτής κα Μαρία Συρεγγέλα, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα κ. Ανδρ. Λεωτσάκος, πολλοί δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και χιλιάδες πολίτες.

 

ΔΛ

 

(ΙΟΥΛΙΟΣ 2023)

  • LAKIWTIS
  • GAVRAS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ