• smart
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

Ε Ι Δ Η Σ Ε Ι Σ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ» ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Π. Παχατουρίδης, με ευγνωμοσύνη και σεβασμό, συνεχίζει να τιμά τους συμπολίτες και συμπολίτισσες που ο καθένας με τον δικό του έργο και προσφορά, συνέβαλε στη δημιουργία της σύγχρονης πόλης μας, αυτήν τη φορά, σε μια ξεχωριστή βραδιά στο κατάμεστο «Θέατρο Πολιτών», στις 22.5.2024, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων και δράσεων «90 Χρόνια Περιστέρι».

1

Στην αρχή προβλήθηκε ένα βίντεο αφιέρωμα στην 90χρονη εξελικτική πορεία του Δήμου Περιστερίου και στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς ο σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα κ. Βασίλης Λώλος.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

«Μια τέτοια μέρα που σηματοδοτεί την ιστορική πορεία 90 χρόνων για την πόλη μας, αισθάνομαι την ανάγκη να στρέψω τον προβολέα του χρόνου και της ιστορίας σε κάποιους Περιστεριώτες συμπολίτες, οι οποίοι έγραψαν τις δικές τους χαρακτηριστικές σελίδες στο βιβλίο ζωής του τόπου μας.

Το ανθρώπινο προφίλ, η δραστηριότητα και το έργο τους μέσα από την κοινωνική, την επιχειρηματική, την επιστημονική και καλλιτεχνική συνεισφορά τους, έχουν υπογραμμίσει και φωτίσει χτυπητά το γεγονός, ότι έχουν ληξιαρχηθεί στους δημοτολογικούς καταλόγους του Περιστερίου.

2

Το 1934 ξεκινάει η συναρπαστική ιστορία της εργατιάς ,της βιοπάλης και της αγωνιστικότητας των Περιστεριωτών, που έρχονται να συναντήσουν την ανάγκη, την παράγκα, τους χωματόδρομους. Πότισαν με ιδρώτα τις βαθιές ρίζες του Περιστεριώτικου τόπου, που προχωράει σε δημοκρατικά μονοπάτια με άξια αυτοδιοικητικά χέρια.

Το Περιστέρι περνάει σε ένα άλλο επίπεδο ανασυγκρότησης και μεταρρυθμιστικών δομών με υποδομές ανάπτυξης και προόδου. Αναδεικνύεται σε πρωτεύουσα δύναμη και περνάει τα ελληνικά και παγκόσμια όρια».3

Στην δεύτερη αυτή τιμητική εκδήλωση, από τις πολλές που θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμο Περιστερίου, τιμήθηκαν: Ο τ. δήμαρχος κ. Θεόδωρος Δημητρακόπουλος, ο π. περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Καράμπελας, ο π. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Τσεκρέκος, η ηθοποιός κα Βίκυ Σταυροπούλου και ο επιχειρηματίας κ. Ευάγγελος Λακιώτης . Επίσης τιμήθηκαν οι αείμνηστοι: Αλέξιος Κοζώνης (επικεφαλής δημοτικής παράταξης), Κώστας Νικολάου (κλινικάρχης), Άγγελος Μπιτσακτσής και Αικατερίνη Κοκκίνη - Μάσχα (επιχειρηματίες) και ο π. δήμαρχος Δημήτρης Φωλόπουλος.

Τις απονομές έκαναν αντ/ρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Περιστερίου.

Τις τιμητικές διακρίσεις για τους εκλιπόντες παρέλαβαν συγγενείς τους.

4

Την επετειακή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου (Ν. Γιαννακοπούλου, Ρ. Δούρου και Α. Λοβέρδος), της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και συλλόγων.

Το συντονισμό και την παρουσίαση επωμίστηκε με επιτυχία, ο γνωστός δημοσιογράφος, τηλεπαρουσιαστής και πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ κ. Βαγγέλης Γιακουμής, Τη διοργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η διευθ/ντρια της ΔΕΠΑΔΠ κα Δέσποινα Βάσσου.

Επίσης συμμετείχε με χορευτικό πρόγραμμα, το Εργαστήρι Λαϊκών και Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Περιστερίου.

 

(Δελτίο Τύπου Δήμου Περιστερίου)

 

(ΜΑΪΟΣ 2024)

  • LAKIWTIS
  • GAVRAS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ