• WEST
 • WEST
 • BEKIARIS
 • VELPA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • KARAGIOZIS
 • NEMO

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ «ΞΥΛΟΤΕΧΝΙΑ»

 

 Ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την υλοποίηση ενός νέου σύγχρονου Πολιτιστικού Πολυχώρου πραγματοποιήθηκε την 4.4.2022, με την υπογραφή σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη και τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.

Το έργο κοσμογονίας για το Δήμο Περιστερίου, θα υλοποιηθεί στο χώρο του παλαιού κτηρίου της «Ξυλοτεχνίας», θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρειας Αττικής και είναι συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ!

Μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, και από την Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Μενδώνη, θα ξεκινήσουν άμεσα τα έργα κατασκευής.

Παρόντες στην υπογραφή της Σύμβασης ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Α. Λεωτσάκος, ο πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου Περιστερίου και σύμβουλος του Περιφερειάρχη κ. Β. Λώλος, ο αντιδήμαρχος Περιστερίου κ. Π. Λύκος, η δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής κ. Μ. Μίσκα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής κ. Α. Καλογερόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη (φωτογραφίες).

*

Ο δήμαρχος κ. Α. Παχατουρίδης ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και την υπογραφή της σύμβασης, επισημαίνοντας ότι «Είναι μια σημαντική ημέρα για την πόλη του Περιστερίου και συνολικά τη Δυτική Αττική καθώς θα αποκτήσει το δικό της Μέγαρο Πολιτισμού».

*

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του, αφού εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παχατουρίδη, τόνισε ότι: «Οι πολίτες του Περιστερίου θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα εμβληματικό έργο αντάξιο της πόλης και του άξιου δημάρχου της Α. Παχατουρίδη».

*

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αναλυτικότερα δήλωσαν:

Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης: «Χαίρομαι που σήμερα εδώ στα Γραφεία της Περιφέρειας μαζί με έναν από τους πιο σημαντικούς Δημάρχους της Αττικής μας και φίλο τον Ανδρέα Παχατουρίδη, υπογράψαμε την Προγραμματική Σύμβαση για τη μελέτη και την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου πολιτιστικού πολυχώρου, ο οποίος θα είναι από τους σημαντικότερους, όχι μόνο στο Περιστέρι αλλά σε όλη την Αττική.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο πολιτισμού, ένα όραμα ετών, το οποίο γίνεται πραγματικότητα, μετά από συστηματική δουλειά που έγινε από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα χρηματοδοτήσει την υλοποίησή του με 14 εκατ. ευρώ.

Στο χώρο θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης πολλαπλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με τα πλέον σύγχρονα μέσα, προκειμένου το παραγόμενο αποτέλεσμα να είναι άρτιο και αντάξιο των πολιτών του Περιστερίου.

Ως Περιφέρεια Αττικής με ιδιαίτερη χαρά επενδύουμε στη δημιουργία αυτού του έργου, ενώ παράλληλα θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε και με άλλα σημαντικά έργα υποδομών στην περαιτέρω ανάπτυξη του Περιστερίου, ενός δήμου ο οποίος με την ουσιαστική και πολύτιμη συμβολή του Ανδρέα Παχατουρίδη έχει αλλάξει ριζικά όψη και έχει εξελιχθεί σε μία πόλη, στην οποία χαίρονται να ζουν οι κάτοικοί της».

ΜΕΓΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης: «Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για την πόλη του Περιστερίου. Υπογράψαμε μαζί με τον φίλο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή ενός πολυδύναμου πολιτιστικού κέντρου στο Δήμο μας, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο θέατρο, χώρους υποστηρικτικούς του θεάτρου και δύο υπόγεια πάρκινγκ. Θα είναι ένα, θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε, Μέγαρο Πολιτισμού για τη Δυτική Αττική. Σας ευχαριστώ πολύ».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου θεάτρου για τον Δήμο Περιστερίου στο χώρο του παλιού βιοτεχνικού χώρου με την ιστορική ονομασία «Ξυλοτεχνία». Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου χώρου, σύμφωνα και με την Προγραμματική Σύμβαση θα είναι:

–H δημιουργία ενός χώρου που δεν θα λειτουργεί μόνο ως θέατρο αλλά θα είναι ταυτόχρονα και χώρος κοινωνικής συνάθροισης.

-Η διατήρηση της μνήμης του παλαιού θεάτρου που στέγασε με πρωτοβουλία των ιδίων δημοτών τις καλλιτεχνικές και πνευματικές τους ανησυχίες.

-Η εξασφάλιση των βασικών αρχών βιοκλιματικού σχεδιασμού με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία του.

Στο έργο προβλέπονται η κατεδάφιση του υφιστάμενου παλαιού κτιρίου και η κατασκευή νέου σύγχρονου θεάτρου στην ίδια θέση.

Προβλέπονται επίσης θέσεις πάρκινγκ, αποθηκευτικοί χώροι, εκδοτήριο εισιτηρίων, πλατεία, σκηνή, καμαρίνια ηθοποιών, γραφειακοί χώροι, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και λοιποί χώροι υποστήριξης.

 

(Λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνει το έργο, σε επόμενο άρθρο μας)

 

(ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022)

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
 • LAKIWTIS
 • LAKIWTIS
 • DRAMISIWTI
 • ODIPORIKO
 • COVID
 • PAHISARKIA
 • DIMOS
 • MATHITIKOS

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ