• EUROPA
 • COSMOTE
 • PERLA
 • ZWIS
 • BEKIARISST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΜΠΕΚΙΑΡΗΣ
 • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ. ΓΚΙΖΗΣ
 • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΚΟΦΙΝΑΚΟΣ
 • ΘΕΟΔΩΡΟΣ Κ. ΣΑΜΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
 • ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
 • ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Α. Αυγερινός: Θέλουμε έναν Ε.Ε.Σ. «απάνεμο λιμάνι» της ελληνικής κοινωνίας!

ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

1

 Ρόλο πρωταγωνιστού παίζει στη δημοτική μας επικράτεια -και εκτός αυτής- το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιστερίου, που με κάθε επισημότητα και αισιόδοξες προοπτικές, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα του στις 22.1.2023, στο κατάμεστο από επισήμους και κοινό, Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Περιστερίου.

Την έναρξη της εκδήλωσης διάνθισε ο μαέστρος κ. Παντελής Γούσας, που απέδωσε τραγούδια με τους συνεργάτες του Χρήστο Βερόνη και ΑγγελικήΑντωνοπούλου και επακολούθησε το καθιερωμένο τυπικό των χαιρετισμών.

Αρχικά ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Περιστερίου κ. ΣτράτοςΕγγλέζος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Σ., τον σεβ. Μητροπολίτη, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, καθώς και τους εθελοντές και εθελόντριες, για την δυναμική συμπαράστασή τους στην αποτελεσματική ανθρωπιστική προσπάθεια που καταβάλλει αδιάκοπα το τοπικό Τμήμα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Ε. κ. Αντώνης Αυγερινός, που μίλησε στη συνέχεια, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:

«Η εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. Περιστερίου είναι ιδιαίτερα επετειακή και συμβολική για δύο λόγους:

Ο πρώτος. γιατί το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιστερίου χαράσσει μια νέα εποχή στην τοπική κοινωνία του Περιστερίου, Και,

Ο δεύτερος γιατί η έναρξη αυτή συμπίπτει με την αναγεννητική προσπάθεια του Ε.Ε.Σ., που ξεκίνησε από το Μάιο του 2022, και έχει μια στρατηγική επιλογή – πεμπτουσία, της διάδοσης, της εμπέδωσης και της μεταλαμπάδευσης, των ευγενικών αρχών του ερυθροσταυρίτικου κινήματος, της φιλοσοφίας και της πρακτικής, των πανανθρώπινων αξιών, όπως είναι η ανθρωπιά, η αμεροληψία, η ανεξαρτησία, η ενότητα, ο εθελοντισμός κ.λπ.».

Ο ΝΕΟΣ Ε.Ε.Σ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ… ΔΙΑΦΑΝΗΣ!

Και υπογράμμισε με έμφαση:

«Ο νέος Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα είναι πιο σύγχρονος, κοινωνικός, καινοτόμος, αλληλέγγυος, λειτουργικός και πάνω από όλα… διαφανής!

Δεν θα επιτρέψουμε την παραμικρή παρέκκλιση από αυτούς τους στόχους!

Δεν θα επιτρέψουμε κανένα από τα στίγματα του παρελθόντος!

Ο Ε.Ε.Σ. είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός και κοινωνικός οργανισμός για 145 συναπτά έτη και δεν θα γίνει μεταπράτης αυτής της μοναδικής παράδοσης!

Θέλουμε -και θα καταστήσουμε- έναν Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, «απάνεμο λιμάνι», εχέγγυο της ελληνικής κοινωνίας»!

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ… ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

Ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, υπογράμμισε:

«Στέκομαι με αίσθημα ευθύνης, ταπεινοφροσύνης και υποχρέωσης, απέναντι σε όλα τα στελέχη του Ε.Ε.Σ. Περιστερίου, γιατί είναι οι άνθρωποι- συμπαραστάτες, όπου υπάρχει… άνθρωπος!

Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία, αισιοδοξία και χαμόγελα.

Και όπως συνηθίζω να λέω, εμείς -όπως μας ξέρετε- συνεχίζουμε όλοι μαζί, χωρίς διαχωρισμούς και διαιρέσεις, ενώνουμε τις ευαισθησίες μας και προχωράμε τα όνειρά μας για μια πόλη ακόμη καλύτερη».

Αμέσως μετά έκοψαν την πίττα και απηύθυναν χαιρετισμούς και ακολούθησαν: Ο γεν. γραμματέας του Ε.Ε.Σ. κ. Γεωρ. Σκούμας, ο αναπληρ. Υπ. Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η υφυπ. Εργασίας κα Μαρία Συρεγγέλα, ο βουλευτής κ. Γιάννης Λοβέρδος κ.ά.

Την πίττα ευλόγησε ο ιερατ. προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ι.ν. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου π. Θεόδωρος Σχοινάς, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του σεβ. Μητροπολίτου Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου.

ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΣΤΗΝ κα ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΩΤΑ

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας στην αντ/ρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αντώνιο Αυγερινό, για την διαρκή και ουσιαστική στήριξή της, αλλά και την προβολή του έργου τού Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Περιστερίου στο ευρύ κοινό του Περιστερίου.

Η κα Τσιώτα έκοψε την πίττα και στις ευχαριστίες της τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: «Η βράβευσή μου μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο, γιατί ξέρω, ότι πηγάζει από τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό μου, τα οποία νοιώθουν διαχρονικά τα μέλη του Ε.Ε.Σ. Περιστερίου, στα οποία υποκλίνομαι. Υποκλίνομαι γιατί αυτό που κάνουν οι εθελοντές δεν διδάσκεται. Γιατί για να γίνει κάποιος εθελοντής πρέπει να έχει ψυχή και αισθήματα.

Το να ενισχύουμε σαν Δήμος τον Ε.Ε.Σ. Περιστερίου είναι υποχρέωσή μας, αλλά και συμφέρον για την κοινωνία. Γιατί δεν είναι κίνημα εθελοντισμού διεθνές, είναι κίνημα δομημένο, είναι ένας εθελοντικός φορέας με αρχές, οργάνωση και αποτελεσματική προσφορά στην Περιστεριώτικη κοινωνία».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διανομή της πίττας, χορούς, τραγούδια και θεατρική παράσταση, από τον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο «Τα Περιστέρια» και τον Πολυχώρο Τέχνης «Start Academy».

*

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, η βουλευτής κα Νάντια Γιαννακοπούλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου κ. Βασίλης Λώλος, οι αντ/ρχοι κ.κ. Τάσος Θεοδωράκος, Παναγ. Λύκος, Γεωρ. Μπεκιάρης. Γεωρ. Τσίνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μαρία Αεράκη, Αργύρης Αϊβάτογλου, Ζωή Αμαξοπούλου, Γιάννης Καλαντώνης, Τάσος Καλλιάφας, Παναγ. Παναγιωτόπουλος, Ειρήνη Τσάκα Αποστολοπούλου και Αικατ. Τσερούλα, οι υποψ. βουλευτές κ.κ. Ουρανία Σαγιάκου και Θανάσης Βαθιώτης, πολλοί κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, εθελοντές κ.ά.

 

Δ. Λυμπερόπουλος

 

(ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2023)

 • LAKIWTIS
 • LAKIWTIS
 • EKDILWSEIS
 • ELEGXOI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ