Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΡΑΣΗ «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» ΜΕ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Στην παγκόσμια δράση «Ώρα της Γης», που διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF, συμμετείχε στις 25.3.2023, ο Δήμος Περιστερίου, κλείνοντας για μια ώρα συμβολικά, τα φώτα του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Στο μήνυμά του, ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, τονίζει ότι: «Η κλιματική κρίση έχει πάψει να είναι σενάριο στα χαρτιά και έχει γίνει καθημερινότητά μας με αμέτρητες και απρόβλεπτες συνέπειες».
Την περιβαλλοντική δράση συντόνισε ο αντ/ρχος Καθημερινότητας και Ηλεκτροφωτισμού κ. Κώστας Ποθητός με την εθελοντική συμμετοχή των τεχνικών του Ηλεκτρολογικού τμήματος του Δήμου Περιστερίου.
Η φετινή «Ώρα της Γης» ήταν μια ευκαιρία να επηρεάσουμε τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ξανά ζωή, να ενώσουμε τις φωνές και τις πράξεις μας για μία ώρα, τη σημαντικότερη ώρα για τον πλανήτη και τον άνθρωπο.
Το 80% της φύσης στην Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ
παγκοσμίως τα είδη (πανίδα και χλωρίδα) έχουν μειωθεί κατά 69% από το 1970 μέχρι σήμερα.
(Δελτίο Τύπου Δήμου Περιστερίου)
*
(Η σταυροφορία για την «’Ωρα της Γης» ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας, όταν 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις εναντιώθηκαν κατά της κλιματικής αλλαγής.
Φορέας υλοποίησης του θεσμού είναι η περιβαλλοντική οργάνωση WWF).
(ΜΑΡΤΙΟΣ 2023)