• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ» ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟ ΚΕ.Π. ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ

a

Το ΚΕ.Π. Υγείας Περιστερίου και η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, συνδιοργάνωσαν το βράδυ της 30.3.2023, μια εξαιρετική ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση, με θέμα: «Η υγεία του μαστού και η πρόληψη του καρκίνου του μαστού».

Οι απόψεις ήταν τόσο σημαντικές, που θα ήταν απαραίτητο και ωφέλιμο να γίνει κοινωνός, για την προστασία του, όλος ο γυναικείος πληθυσμός του Δήμου μας. Και αν σκεφθεί κανείς, ότι σύμφωνα με τις στατιστικές που αναφέρθηκαν, το πρόβλημα πλήττει στην Ελλάδα μία στις δέκα γυναίκες και διαρκώς επιδεινώνεται η πληροφόρηση για τις μεθόδους αυτοπροστασίας θα έσωζε πολλές ζωές.

Εν πάση περιπτώσει, όσο και αν ο τίτλος του θέματος τρομάζει, οι ομιλίες ήταν τόσο ήπια συμβουλευτικές και καθησυχαστικές, που δικαίωσαν τους διοργανωτές στην προσπάθειά τους να προβληματίσουν και να διαφωτίσουν για τους τρόπους πλήρους αντιμετώπισης.

Συντονιστής ήταν ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕ.Π. Υγείας, αντ/ρχος Υγείας, καρδιολόγος κ. Γιώργος Μπεκιάρης, συνεπικουρούμενος από την συνυπεύθυνη του ΚΕ.Π. Υγείας, δημοτική σύμβουλο, προϊσταμένη του υγειονομικού προσωπικού του Β’ Κέντρου Υγείας Περιστερίου κα Παρασκευή Αρσενοπούλου.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ- ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΕ.Π. ΥΓΕΙΑΣ

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο κ. Μπεκιάρης τόνισε τον ενημερωτικό σκοπό της εκδήλωσης από διακεκριμένους επιστήμονες με ειδικές διατριβές στο θέμα των παθήσεων του μαστού και της αντιμετώπισής τους.

Και με την ευκαιρία έκανε έναν σύντομο απολογισμό της συμβολής του Κέντρου Πρόληψης Υγείας Περιστερίου και στο πλήθος των δραστηριοτήτων του, κυρίως σε θέματα ενημέρωσης των πολιτών, πρόληψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων, μέσα από στοχευμένες εξετάσεις -όπου το απαιτούν οι ανάγκες- και πάντα ακολουθώντας τα πρωτόκολλα που υποδεικνύονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.). Και φυσικά σύμφωνα και με το πνεύμα του Δημάρχου και της Διοίκησης του Δήμου να διευκολύνονται οι πολίτες για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα υγείας τους.

Ανέφερε μάλιστα ότι το ΚΕ.Π. Υγείας στηρίζεται στο έργο του και από ομάδα φίλων εθελοντών επιστημόνων, όπως οι ιατροί κ.κ. Χούρσογλου και Βελέντζας, που εξετάζουν δωρεάν γυναίκες στο Κοινωνικό Ιατρείο, προσδιορίζουν προβλήματα -αν υπάρχουν- και δίνουν κατευθύνσεις για ειδικές εξετάσεις.

Ευχαρίστησε θερμά τους δύο προαναφερθέντες ιατρούς, καθώς και τους άλλους γιατρούς και εθελοντές και εθελόντριες που στελεχώνουν το Κοινωνικό Ιατρείο.

Αξίζει να αναφέρουμε και την μνεία που έκανε για την δημιουργία Ομάδας Δοτών Μυελού των Οστών, που έχει συγκροτήσει το ΚΕ.Π. Υγείας.

ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΓΙΕΙΣ

Ακολούθησε χαιρετισμός του δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, που είπε μεταξύ άλλων: «Έχουμε επανειλημμένα αναδείξει πως ο πυλώνας της υγείας των συνανθρώπων μας, πρωταγωνιστεί και προΐσταται στα μεγέθη της φροντίδας και του ενδιαφέροντός μας, για την κοινωνία των συμπολιτών μας.

Για μια ακόμη φορά λοιπόν, μέσα από τη σημερινή εξόχως ενδιαφέρουσα και καθοριστική για την υγεία, ημερίδα, απλώνουμε χέρι αρωγής και ρίχνουμε τον δυνατό προβολέα ενημέρωσης και γνώσης πάνω στη γυναικεία πρόληψη, την καίρια σημασία της, την μείζονα και τη σωτήρια αξία της.

Η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, σε συνεργασία με το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Περιστερίου, και με την εποπτεία και τον συντονισμό του αντ/ρχου Υγείας Γεωργίου Μπεκιάρη, προσφέρουν σήμερα την σημαντική δυνατότητα ενημέρωσης και προληπτικής ενεργοποίησης, σε κάθε γυναίκα.

Ως γνωστόν, το γεγονός της έγκαιρης και έγκυρης πρόληψης, σώζει κυριολεκτικά ζωές.

Όπως με όλους τους τομείς της υγείας, έτσι και με τον συγκεκριμένο, που άπτεται αποκλειστικά της γυναικείας υγείας, θέλουμε να τονίσουμε με ιδιαίτερη έμφαση, πόσο πολύ σας αγαπάμε και σας χρειαζόμαστε, όλες εσάς, τις απαραίτητες κυρίες της ζωής μας.

Για τον λόγο αυτό, σας θέλουμε στο πλευρό μας, απολύτως υγιείς και δυναμικές, ώστε τα ποικίλα και πάμπολλα καθήκοντά σας, να έχουν πάντοτε διασφαλισμένη και αλώβητη την παρουσία σας, καθώς και την ανταπόκρισή σας.

Ως Δήμαρχος Περιστερίου, μετά από 20 συνεχόμενα χρόνια ιστορικής και εμμονικής αφοσίωσης στην γενέτειρα πόλη μου, τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μου, εξακολουθώ να συγχαίρω, να επιβραβεύω και να επικροτώ κάθε εγχείρημα υποστηριζόμενο και καταξιωμένο επιστημονικά, πολλώ μάλλον τη σημερινή εκδήλωση, που έχει να κάνει με την πρόληψη, την περιφρούρηση και τη θωράκιση της υγείας όλων ανεξαιρέτως των γυναικών, προς τις οποίες δεν παύω λεπτό, να διοχετεύω την αγάπη μου και τις προσπάθειες της ζωής μου».


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ

Αμέσως μετά μίλησαν πάνω στο καίριο αυτό θέμα, με τη βοήθεια διαφανειών:

Η καθηγήτρια Ιατρικής και πρόεδρος της Εταιρείας Μαστολογίας κα Λυδία Ιωαννίδου Μουζάκα (γυναικολόγος - ιστολόγος- οικολόγος), ο δρ Γιώργιος Κόκκαλης (πλαστικός χειρουργός), η δρ Αντιγόνη Σουρλά (παθολογοανατόμος), η κα Αντιγόνη Πρωίου (ψυχολόγος)και η κα Μαργαρίτα Μπουλούμπαση (διατροφολόγος - διαιτολόγος).

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης, ο εκπρόσωπος του σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου, η υφυπ. Εργασίας κα Μαρία Συρεγγέλα, ο βουλευτής κ. Γιάννης Λοβέρδος και ο πολιτευτής κ. Μπάμπης Καραθάνος,

Παραβρέθηκαν επίσης η βουλευτής κα Νάντια Γιαννακοπούλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι και πλήθος γυναικών, η συμμετοχή των οποίων ήταν εξαιρετικά σημαντική, το ενδιαφέρον και οι απορίες των οποίων καλύφθηκαν πλήρως από τις διεξοδικές ομιλίες των επιστημόνων.

ΔΛ

 

(ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023)

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ