• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

Τόνισε σε συνομιλίες του με απλούς πολίτες και επαγγελματίες

ΔΗΜ. ΚΕΛΑΦΑΣ: «ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ»

kelafasΤην αγορά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, αλλά και στις περιφερειακές αγορές του Λόφου Αξιωματικών, του Μπουρναζίου και του Αγ. Ιεροθέου επισκέφθηκε στις Γιορτές ο επί κεφαλής της Παράταξης «Περιστέρι για Όλους» κ. Δημ. Κελάφας.

Ο κ. Κελάφας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς απλούς πολίτες και επαγγελματίες και να ακούσει τα προβλήματά τους.

Στους συνομιλητές του ο κ. Κελάφας τόνισε, ότι:

«Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από απελπιστική και οι επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών είναι δραματικές. Το υπάρχον σύστημα φορολόγησης εκτός από παράλογο είναι και αναποτελεσματικό.

Πώς είναι δυνατόν να πληρωθούν όλοι αυτοί οι φόροι, όταν οι εργαζόμενοι πολίτες έχουν υποστεί τρομερές μειώσεις στους μισθούς; Πώς είναι δυνατόν να πληρώσουν όλους αυτούς τους φόρους οι επαγγελματίες, όταν η εμπορική κίνηση έχει μειωθεί σε ποσοστά που πολλές φορές αγγίζουν και το 80%;

Δυστυχώς η κρίση αυτή βρήκε την Ελλάδα εντελώς απροετοίμαστη, ειδικά όσον αφορά το κοινωνικό κράτος. Ενώ και άλλες χώρες της Ευρώπης περνούν την ίδια οικονομική κρίση, ωστόσο οι επιπτώσεις δεν είναι τόσο δραματικές στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών, επειδή εκεί το πλέγμα του κοινωνικού κράτους είναι ισχυρό.

Στην Ελλάδα υπάρχουν τρομερά προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων, των σχολείων, της κοινωνικής πρόνοιας, ενώ τα επιδόματα ανεργίας είναι σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα.

Εάν η κατάσταση δεν αλλάξει, και δεν αναφέρομαι μόνο σε μέτρα ανάπτυξης που θα μας βγάλουν από την κρίση, αλλά αν δεν υπάρξουν μέτρα άμεσης στήριξης των πολιτών που θίγονται περισσότερο από την κρίση, πολύ φοβάμαι ότι όλη αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη.

Ο Δήμος Περιστερίου, αν δεν ήταν υπερχρεωμένος θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο τους πολίτες στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, που οι ανάγκες είναι αυξημένες. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να βρεθούν επιπλέον χρήματα για κοινωνική πολιτική.

Εμείς σαν Παράταξη κάναμε σχετικές προτάσεις στην πρόσφατη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Περιστερίου και θα υποβάλλουμε και νέες, στα επόμενα δημοτικά συμβούλια».

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ