|
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ «ΑΙΣΩΠΟΣ: ΚΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ» ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «
Πολύς κόσμος μπορεί να αναρωτηθεί, αν μπορούν να χωρέσουν όλα τα σπουδαία διδάγματα που αφορούν την ζωή του ανθρώπου, σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του σε ένα βιβλίο, αλλά και όλη η μαγεία των μύθων και των παραμυθιών, μαζί με την παιδική αθωότητα μέσα σε μια αίθουσα;
Και όμως τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα τις έδωσε εύγλωττα το Βιβλιοπωλείο «
Ψυχή της εκδήλωσης η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου κα Θεοδώρα Λεγάκη και αφορμή της, η παρουσίαση του βιβλίου «Αίσωπος: Κάτι θέλει να μας πει», από τις εκδόσεις «Διάπλαση». Είναι το πρώτο βιβλίο της κας Κάρμεν Ρουγγέρη από τα τρία συνολικά της σειράς, με μύθους του Αισώπου και το οποίο συνοδεύεται με CD, που περιέχει το κείμενο και τα τραγούδια, όπως παρουσιάστηκαν στην ομώνυμη θεατρική παράσταση.
Παρόντες και με πολύ ενθουσιασμό ακροατές και συμμέτοχοι, όλοι οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι φίλοι των μύθων του Αισώπου, με την κα Ρουγγέρη να αφηγείται και να παρουσιάζει με τον δικό της μοναδικό τρόπο, όλα τα σημαντικά μηνύματα που πραγματεύεται και θέλει να μας πει και να μας θυμίσει, ο σπουδαίος Αίσωπος, μέσα από τους μύθους του. Μηνύματα για τις βλαπτικές συνέπειες της κατασπατάλησης του χρήματος, της αφέλειας και της αστοχασιάς απέναντι στην πονηριά, την κολακεία και την απληστία, με παράλληλη ανάδειξη των αρετών της οικονομίας, της επιμέλειας στην εργασία κ.ά.
Την κα Κάρμεν Ρουγγέρη συνόδεψαν, ο μόνιμος συνεργάτης της κ. Στέφανος Βαρελάς στην κιθάρα και η επί χρόνια συνεργάτης της στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο θεατρικό παιχνίδι και σε άλλα δρώμενα κα Ελένη Ζιώγα, στην αφήγηση.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, η κα Ρουγγέρη, είχε την ευκαιρία να υπογράψει τα βιβλία όλων των λιλιπούτειων παρευρισκόμενων και να συνομιλήσει μαζί τους, αλλά και με τους γονείς τους, μεταξύ αλμυρών και γλυκών εδεσμάτων, αναψυκτικών κ.λπ.
Νικ. Λυμπερόπουλος - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ














