• WEST
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ- ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 Τα τελευταία χρόνια οι Δήμοι της χώρας μας έχουν αναπτύξει ένα ιδιαίτερο σημαντικό έργο με τη δημιουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η στήριξη συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την οικονομική κρίση και την ανεργία, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε είδη πρώτης ανάγκης.

 Τα εξαιρετικά αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών οφείλονται στις συντονισμένες προσπάθειες των κοινωνικών υπηρεσιών και φυσικά στη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών, αποδεικνύοντας πως όταν κράτος και πολίτες είναι ενωμένοι μπορούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.

 Κομβικό σημείο αποτελεί η ευαισθητοποίηση των πολιτών, ακόμα και από τις πιο μικρές ηλικίες, καλλιεργώντας αξίες όπως αυτές του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

 Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η δράση που ανέπτυξαν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου στο Περιστέρι, οι οποίοι σε συνέχεια των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων του Πάσχα και τη συγκέντρωση χρημάτων, διένειμαν σημαντικό όγκο τροφίμων στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων της Δυτικής Αθήνας.

 Ως ηθική επιβράβευση των μαθητών, υπεύθυνοι από όλους τους Δήμους τίμησαν με την παρουσία τους τις επισκέψεις και αφού ευχαρίστησαν τα παιδιά για την προσφορά τους, τα ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας των κοινωνικών παντοπωλείων και τη σημασία που έχει η συμβολή τους για την ανακούφιση των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων.

 Πιο συγκεκριμένα για:

 1. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Περιστερίου, η κα Πολυξένη Κορόγιαννη- δημοτ. σύμβουλος Περιστερίου και πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής, Αθλητισμού & Πρόνοιας (ΟΠΑΑΠ).

 2. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αιγάλεω, κα Διονυσία Σιγάλα- αντ/ρχος Πρόνοιας και Κοιν. Αλληλεγγύης και κ. Γιώργος Τόλης- αντ/ρχος Οικονομικών και Έργων.

 3. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ιλίου, κ. Ευάγ. Αυγουλάς- αντ/ρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

 4.Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμων Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας, κα Λαμπρινή Μάνου- αντ/ρχος Κοιν. Υπηρεσιών και Ισότητας, κα Μαρία Τιλσίζογλου- δ/τρια του Κέντρου Κοινων. Υπηρεσιών και κα Χρυσάνθη Μπερνιδάκη- κοινωνιολόγος.

 5. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πετρούπολης, κ. Αθαν. Φιλίππου-αντ/ρχος Κοιν. Πολιτικής, Πρόνοιας και Παιδείας και κ. Δημ. Αγγελινάς- υπευθ. Κοινωνικού Παντοπωλείου. Και,

 6. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Χαϊδαρίου, κ. Δημ. Μαραβέλιας- δήμαρχος Χαϊδαρίου.

 Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη προς τους άπορους συμπολίτες μας να εκδηλώνονται έμπρακτα μέσα από παρόμοιες δράσεις, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του κοινωνικού έργου των Δήμων.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • FITA
  • MOURIES
  • DADES
  • GAVRAS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ