• WEST
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 2η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ «ΠΕΤΡΙΝΟΥ» ΔΗΜΟΤ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ

  Υποδεέστερη αριθμητικά μεν σε σχέση με πέρυσι, αλλά επιτυχημένη δε ήταν η φετινή 2η Επετειακή συνάντηση των αποφοίτων του «Πέτρινου» 2ου Δημοτ. Σχολείου Περιστερίου -που στέγασε και το 4ο Δημοτικό κάποιο διάστημα- στα πλαίσια της δράσης «Μαζί ξανά στο Σχολείο» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26.5.2013 και περιλάμβανε προσευχή, ομιλίες, δράσεις και ξενάγηση στην αίθουσα αρχείου, που έχει δημιουργήσει η π. διευθύντρια και υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα Λιλή Καρκούλια και εκδήλωση στη Μουσική Βιβλιοθήκη.

 Τη 2η Συνάντηση χαιρέτισε, μετά την προσευχή και τον ήχο- προσκλητήριο του θρυλικού κουδουνιού του «Πέτρινου», η κα Λιλή Καρκούλια, η οποία ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους που στηρίζουν τις δραστηριότητες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, συμβάλλοντας έτσι στην ανάταση τον δημοτών στον πολιτισμό και στην ανακούφιση της ψυχής στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

«ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ»

 Η αντ/ρχος και απόφοιτος του «Πέτρινου» αντ/ρχος κα Μαίρη Τσιώτα Μάρκου που χαιρέτισε στη συνέχεια είπε, ότι: «Είμαι συγκινημένη, γιατί βρίσκομαι στο Σχολείο που ζήσαμε μικροί, αλλά σήμερα πρέπει να το δούμε και σαν μοναδική πολιτιστική στάση στο Περιστέρι, γιατί πολλοί λίγοι δήμοι έχουν αυτή τη δραστηριότητα. Και ένα μεγάλο μέρος αυτής της δραστηριότητας οφείλεται στις πρωτοβουλίες της κας Λιλής Καρκούλια, την οποία η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και εγώ, ευχαριστούμε θερμά. Είναι ο «άγγελος φύλακας» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

 Του χρόνου που θα είναι η 3η Συνάντηση θα μελετήσουμε, ώστε να είναι σε πιο πρόσφορη χρονική περίοδο, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση».

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ

 Στη Συνάντηση παραβρέθηκε και ο ιατρός και παλαιός ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου και άλλων μεγάλων ομάδων, κ. Λάκης Νικολάου, ο οποίο στο χαιρετισμό του εκθείασε την συμβολή του «Πέτρινου» στην μόρφωση και διάπλαση του χαρακτήρα των αποφοίτων του, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι: «Εκείνο που πιστεύω είναι, ότι θα είμαστε πολύ διαφορετικοί, αν δεν φοιτούσαμε –ευτυχώς- σ’ αυτό το Σχολείο».

 Ακολούθησε περιήγηση – ξενάγηση στους χώρους του «Πέτρινου» που φιλοξενεί τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο κ.λπ. και η συνάντηση έκλεισε με συγκέντρωση των αποφοίτων στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Νάνα Μούσχουρη», όπου τραγούδησαν μαθητικά και σύγχρονα τραγούδια, συνοδεία πιάνου.

 Παραβρέθηκαν επίσης η δημοτ. σύμβουλος και πρόεδρος του ΟΠΑΑΠ κα Ξένη Κορόγιαννη, η συγγραφέας κα Ελένη Μαυρομμάτη κ.ά.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • FITA
  • MOURIES
  • DADES
  • GAVRAS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ