|
ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ ΚΑΙ ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ «ΕΦΗ»
Ένα ξεχωριστό μουσικό αφιέρωμα σε δύο σπουδαία κεφάλαια του μουσικού μας γίγνεσθαι, στον Σταμάτη Κραουνάκη και τη Λίνα Νικολακοπούλου πραγματοποίησε ο Δήμος Περιστερίου πρόσφατα, εγκαινιάζοντας, στην οδό Βασιλικών, το ανακαινισμένο εκ βάθρων κινηματοθέατρο «Έφη», που ήταν η ντροπή της περιοχής Κηπούπολης.
Το αφιέρωμα που είχε τίτλο «... κι όλα γύρω σινεμά τα βλέπω», πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Δημοτικού Ωδείου, περιλάμβανε τραγούδια από όλη την πορεία των δύο σημαντικών καλλιτεχνών –που σημάδεψαν μουσικά τις γενιές μας και «ξαναμίλησαν» για τα ίδια πράγματα με διαφορετικό τρόπο- και έλαβε χώρα σε ένα θεαματικά προσεγμένο και ατμοσφαιρικά εντυπωσιακό χώρο.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με βίντεο που συνέθεσαν στελέχη του Δήμου και συνεχίστηκε με ομιλία του δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κος Παχατουρίδης: «Εδώ και 20 χρόνια ο χώρος του κινηματοθεάτρου ΕΦΗ ήταν ένα γιαπί, όπως όλοι θα γνωρίζετε. Εμείς, μαζί με την αντ/ρχο κα Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου και τον πρόεδρο της ΔΕΠΑΠ κ. Β. Παπαδόπουλο προσπαθούμε να αποκεντρώσουμε τους χώρους πολιτισμού στην πόλη μας.
Πριν από 2 χρόνια εγκαινιάσαμε ένα πολιτιστικό στέκι στο Λόφο Αξιωματικών, σε μια άλλη περιοχή που και αυτή είναι στο φλοιό της πόλης, η οποία δέχεται σε καθημερινή βάση ανθρώπους του πολιτισμού και συμπολίτες μέσα από διάφορες δράσεις, σε αυτές τις εποχές της μνημονιακής ασφυξίας.
Σήμερα σειρά έχει το βόρειο Περιστέρι, που είναι μια πολυπληθής περιοχή. Γιατί Περιστέρι δεν είναι μόνο η Παν. Τσαλδάρη, το Μπουρνάζι και το κέντρο της πόλης. Περιστέρι είναι η περιφέρεια της πόλης, οι γειτονιές της. Εκεί που ζει η οικογένεια, μεγαλώνουν τα παιδιά και χτυπάει η «καρδιά» της κοινωνίας . Εκεί πρέπει να ανοίξουμε διόδους, κανάλια πολιτισμού για να πάμε κοντά στον πολίτη.
Αγαπητοί συμπολίτες, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους ανθρώπους που δουλέψανε για μας παρουσιάσουνε αυτό το υπέροχο πολιτιστικό στολίδι, τους συνεργάτες μου και όλους τους εργαζόμενους του πολιτιστικού τομέα του Δήμου μας, γιατί όλα έγιναν πραγματικότητα με την έγνοια, την φροντίδα και την εργασία τους.
Η λέξη που μας ακουμπάει και μας εκφράζει είναι: Συνεχίζουμε»!
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντ/ρχοι κ.κ. Μαίρη Τσιώτα-Μάρκου, Παν. Λύκος και Αναστ. Θεοδωράκος, η πρόεδρος του ΟΠΑΑΠ κα Ξένη Κορόγιαννη, η δημοτ. σύμβουλος κα Μαρία Αεράκη, ο υποψ. δημοτ. σύμβουλος κ. Κων. Γεννάδης κ.ά. αλλά και πλήθος Περιστεριωτών πολιτών, οι οποίοι απόλαυσαν το αφιέρωμα, το οποίο επιμελήθηκαν οι Μαίρη Έσπερ - τραγούδι, Μαρία Σαπλαούρα - τραγούδι, Άρης Γραικούσης - πιάνο - τραγούδι, Άρης Σιγάλας - μπουζούκι και Νίκος Νταρίλας - κρουστά.
Ν.Λ. – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ














