• muzakis
  • copyjob725
  • velpa
  • MITSOS

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • sampatakakis
  • xaritos
  • gizis
  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΠΙ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ
(Πατήστε στο μήνυμα για συνέχεια...)

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΙΑΤΡΟΥ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥ ΑΠΕΝΕΜΗΘΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΔΟΒΑ, ΣΤΟΝ κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΛΑΛΕΝΗ


 Το δεύτερο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ιταλίας -μετά της Μπολόνια- με ιστορία 820 περίπου χρόνων είναι το Πανεπιστήμιο της Πάδοβα ή Πάντοβα (ιδρύθηκε το 1221 π.Χ.), μιας από τις ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ιταλίας.

 Πρόκειται για ένα διάσημο πανεπιστήμιο, αφού μεταξύ των καθηγητών του ήταν και ο Γαλιλαίος! 

 Δεν είναι τυχαίο που η Πάδοβα καυχιέται για το σπουδαίο Πανεπιστήμιό της που ανέδειξε καταξιωμένους επιστήμονες, αλλά και την εξ ίσου διάσημη Ιατρική της Σχολή και το Νοσοκομείο της, που λειτουργεί από το 1200 μ.Χ.

 Μια άγνωστη λεπτομέρεια είναι ότι η Πάδοβα υπήρξε και  ελληνικό πνευματικό κέντρο, αφού πριν 800 χρόνια ιδρύθηκε παράλληλα και ελληνικό παράρτημα του Πανεπιστημίου της, που ονομαζόταν «Κουτουνειανόν Ελληνομουσείον».  Αυτό εξηγεί ίσως τη σχέση, την προτίμηση και την  παραγωγή κατά καιρούς, πολλών διάσημων Ελλήνων ιατρών και επιστημόνων.

 Η Πάδοβα είναι μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πόλεις  της  Ιταλίας, ήρεμη, κοσμοπολίτικη με φιλόξενους και ανοιχτόκαρδους κατοίκους.

 Διαθέτει πυκνό δίκτυο δρόμων με στοές που καταλήγουν σε μεγάλες δημοτικές πλατείες. Να σημειωθεί, ότι διαθέτει την περίφημη Prato Della Valle, τη μεγαλύτερη πλατεία της Ιταλίας και από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, διακοσμημένη με πάρα πολλά αγάλματα.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ

  Στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα σπούδασε ο κ. Χαράλαμπος Λαλένης, γιος του γιατρού καρδιολόγου κ. Κώστα Λαλένη, ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο για πολλά χρόνια στην εξέλιξη του Περιστερίου και σαν αρχηγός παράταξης και σαν δημοτικός άρχοντας.

 Στις 7.7.2017 ο κ. Χαράλαμπος Κ. Λαλένης ανέγνωσε την διπλωματική του σπουδή και του απενεμήθη στη διάρκεια ειδικής τελετής, η ιατρική ειδικότητα του Ακτινολόγου (με εξειδίκευση στην επεμβατική ακτινολογία).

 Στη φωτογραφία μας πάνω, διακρίνεται ο κ. Χαράλαμπος Κ. Λαλένης, πρώτος από δεξιά, με τους συναδέλφους του να χειροκροτούν την αναγγελία της απονομής του.

  Φυσικά από την τελετή απονομής δεν μπορούσαν να λείψουν οι γνωστοί στους Περιστεριώτες γονείς του: ο καρδιολόγος κ. Κώστας Λαλένης και η παιδίατρος κα Ρένα  Φράγκου Λαλένη, που διακρίνονται στη φωτογραφία κάτω, σε μια από τις πλατείες της Πάδοβα, με τον ακτινολόγο γιατρό πλέον κ. Χαράλαμπο Λαλένη.

*

 Και κάτι ακόμη: Ο γνωστός φυσικός και αστρονόμος Γαλιλαίος Γαλιλαίη που δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα  από το 1592 μέχρι το 1610 μ.Χ., καταδιώχθηκε για τη θεωρία του ότι η γη κινείται. Μεταξύ άλλων κατασκεύασε το τηλεσκόπιο, μελέτησε και κατέγραψε τις επιφάνειες πλήθους δορυφόρων του Ήλιου (Σελήνη, Αφροδίτη, Δίας κ.λπ.) και επίσης ανακάλυψε, ότι ο Γαλαξίας αποτελείται από πλήθος αστέρων.

  Προέβλεψε δηλαδή, ότι μέρος του Γαλαξία θα είναι και οι προερχόμενοι από το Πανεπιστήμιο της Πάδοβα, όπως ο κ. Χαράλαμπος Κ. Λαλένης.  Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην επιστημονική του σταδιοδρομία! 

Δ.Λ. - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • dimos
  • efxes
  • diadiktio
  • gavras

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ