• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

Τέσσερα Κέντρα Μελέτης θα λειτουργήσει ο Δήμος με εθελοντές εκπαιδευτικούς - ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

kmel1

Μια καινούργια κοινωνική δράση ξεκίνησε ο Δήμος Περιστερίου για την υποστήριξη των μαθητών των δημοτικών σχολείων, δημιουργώντας τέσσερα Κέντρα Μελέτης -ένα σε κάθε δημοτική κοινότητα- με στόχο την υποβοήθηση της εκπαίδευσής τους στα πρώτα τους γνωστικά βήματα.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πρόσφατα ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, είπε μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος ξεκίνησε τη δράση που προαναφέραμε, στην οποία επικεφαλής θα είναι η δημοτική σύμβουλος - εκπαιδευτικός κα Αικατ. Τσερούλα.

Η κα Τσερούλα θα έχει την εποπτεία, το συντονισμό των δράσεων, την οργάνωση και τη λειτουργία των Κέντρων Μελέτης για την υποστήριξη των μαθητών της πρωτ/θμιας εκπ/σης.

Είπε χαρακτηριστικά, ότι «σε μια τόσο δύσκολη εποχή γενικά, αλλά και για την Περιστεριώτικη οικογένεια ειδικά, που δυστυχώς η ζωή δεν φάνηκε δίκαιη μαζί τους ώστε να μπορέσει να προσφέρει στα παιδιά της κάτι επιπλέον, ο Δήμος όχι με λόγια αλλά με πράξεις, έρχεται να σταθεί δίπλα τους, αρωγός στα Περιστεριωτάκια που έχουν ανάγκη καλύτερης εκπαιδευτικής βοήθειας»

Τόνισε επίσης, ότι «όπως και στις άλλες κοινωνικές δράσεις ο Δήμος δεν θα είχε πραγματοποιήσει με τόση επιτυχία τους στόχους του χωρίς τη βοήθεια των εθελοντών και εν προκειμένω των παριστάμενων εκπαιδευτικών (κ.κ. Θεοδ. Παπατσίμπας, Σταυρούλα Κωνστανταρέα και Δημ. Βακαλίδης) εκπρόσωποι πολλών άλλων εκπαιδευτικών, που με ήθος, ευπρέπεια, ζήλο και αλτρουισμό, καταθέτουν ψυχή και γνώσεις και συνδράμουν το κοινωνικό έργο του Δήμου».

Ευχαρίστησε και τον παρόντα αντ/ρχο Παιδείας κ. Αναστ. Θεοδωράκο, ο οποίος όπως είπε «εργαζόμενος ατελείωτες ώρες, έχει πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της Παιδείας στο Περιστέρι».

Συνεπίκουρος της κας Τσερούλα, θα είναι ο επίσης εκπαιδευτικός, δημοτ. σύμβουλος, πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ, κ. Αναστ. Καλλιάφας.

ΝΑ ΠΑΡΕΙ «ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ» Η ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Η κα Αικατ. Τσερούλα ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό της, δίνοντάς της την ευκαιρία μαζί με τους άλλους άξιους συναδέλφους της, να υλοποιήσουν μια ακόμη κοινωνική δράση του Δήμου που αφορά τον ευαίσθητο τομέα των παιδιών της πρωτ/θμιας εκπαίδευσης.

Έκανε ανοιχτή πρόσκληση σε όσους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς το επιθυμούν να βοηθήσουν να πάρει «σάρκα και οστά» αυτή η νέα κοινωνική δράση του Δήμου.

Σύντομες τοποθετήσεις έκαναν και οι παρόντες εκπαιδευτικοί που προαναφέραμε, οι οποίοι υποσχέθηκαν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της εξαιρετικής κοινωνικής δράσης που υλοποιεί ο Δήμος.

*

Ο κ. Παχατουρίδης διευκρίνισε, ότι το 1ο Κέντρο Μελέτης θα λειτουργήσει στο ΚΥΒΕ, λόγω της κομβικής του θέσης και τα άλλα τρία θα οργανωθούν σύντομα σε άλλες δημοτικές κοινότητες και ανάλογα με την προσέλευση των παιδιών.

Η συμμετοχή των παιδιών θα γίνει με στοχευμένα κοινωνικά κριτήρια, όπως έχει γίνει και με το κοινωνικό παντοπωλείο και τις άλλες δράσεις. Και επίσης, ότι ο Δήμος θα εφοδιάζει τα παιδιά με όλα τα σχολικά είδη που τους είναι απαραίτητα και στο σχολείο και στο κέντρο μελέτης.

kmel

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΛΕΤΗΣ

Ο αντ/ρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Αναστάσιος Θεοδωράκος ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Κέντρα Μελέτης του Δήμου Περιστερίου για μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 17:30 - 20:30 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθν. Μακαρίου 1, Περιστέρι), τηλέφωνα 210 5783278 & 210 5783279). Πληροφορίες δίνονται από την Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο κα Κατερίνα Τσερούλα (κιν. 6946 631293).

Τα Κέντρα Μελέτης αποτελούν μία νέα κοινωνική δράση του Δήμου Περιστερίου, προκειμένου να στηρίζει τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ