• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

Α. Παχατουρίδης: «Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα»!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

pax1«Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα», τονίζει ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, με αφορμή την παραπομπή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες».

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας ο κ. Παχατουρίδης κατά τα έτη 2007 - 2017 δεν είχε συμπεριλάβει στις περί «πόθεν έσχες» δηλώσεις της περιουσιακής κατάστασης του, ακίνητα τόσο του ιδίου όσο και της συζύγου του, καταθέσεις σε τράπεζες και ταμιευτήρια, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρίες.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου βρέθηκε στη θέση του κατηγορούμενου μετά από έλεγχο της αρμόδιας αρχής. Ο κ. Παχατουρίδης κατέθεσε συμπληρωματικές δηλώσεις «πόθεν έσχες» τον Μάιο του 2009 για το έτος 2007 και τον Οκτώβριο του 2014 για τα έτη 2010 έως και 2014, πλην όμως η αρμόδια επιτροπή της Βουλής έκρινε ότι οι συμπληρωματικές αυτές δηλώσεις υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα.

Ο Δήμαρχος -σύμφωνα με πληροφορίες- αποδίδει τις ελλείψεις των δηλώσεων σε λάθος των λογιστών που είχαν αναλάβει τη σύνταξη και υποβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες», δεδομένου ότι όλα τα αναφερόμενα στις ελλείψεις περιλαμβάνονταν κανονικά στις κατ’ έτος φορολογικές του δηλώσεις.

ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ο κ. Παχατουρίδης αναφέρει:

«Εν αρχή… προεκλογικών εξαγγελιών και ανακοινώσεων, οι γνωστοί - άγνωστοι «κύκλοι» αποφάσισαν να στοχοποιήσουν εμένα.

Επειδή οι αιρετοί οφείλουμε «τα εν οίκω... εν Δήμω», θα παραθέσω μόνο ορισμένα από τα στοιχεία που παρέλειψαν να «αναπαράγουν»:

1. Ο Ορκωτός Ελεγκτής που όρισε η ίδια η Βουλή και διενήργησε τον έλεγχο, αποφαίνεται ρητά: «Θα πρέπει να τονίσουμε, ότι στο χρονικό αυτό διάστημα (2007 - 2015), δεν επήλθε αύξηση της περιουσίας του κ. Παχατουρίδη, η οποία να μη δύναται να αιτιολογηθεί συνολικά, από τα δηλούμενα εισοδήματά του και το προϊόν του ληφθέντος από τη Eurobank Εργασίας δανείου».

2. Ο αντεπίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επελήφθη του θέματος, αποφαίνεται ότι: «Δεν προκύπτουν τα απαιτούμενα στοιχεία, για να ασκηθεί αίτηση καταλογισμού από τον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας».

3. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών, που έκανε απαλλακτική πρόταση προς το Συμβούλιο, διαπιστώνει ότι: «Εκ των αντιγράφων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από το έτος 2002, πριν αναλάβει Δήμαρχος μέχρι και το έτος 2017, υπερκαλύπτει το σύνολο των ανευρεθέντων ποσών, καθώς και των εταιρικών μεριδίων».

4. Η ίδια η Τράπεζα Eurobank αναφέρει: «Η εκταμίευση του δανείου ήταν σύμφωνη με τους κανόνες ορθής τραπεζικής πρακτικής, που διέπουν την χορήγηση των δανείων».

Όλα, μα όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα, τα δικά μου και της συζύγου μου, ήσαν κανονικότατα δηλωμένα στις ετήσιες φορολογικές μας δηλώσεις και στις δηλώσεις περιουσιακής μας κατάστασης (Ε-9) και όλα δικαιολογούνται πλήρως, από τα δηλωμένα και φορολογημένα ετήσια εισοδήματά μας.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην τελική και ουσιαστική κρίση της δικαιοσύνης και,

Ας λάβουν επιτέλους κάποιοι το μήνυμα: Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα»!

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ