• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

Ορκίστηκαν, ο Δήμαρχος Περιστερίου και τα μέλη της νέας Δημοτικής Αρχής της επόμενης 4ετίας, σε ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑ. Ανδρέας Παχατουρίδης: «Δεν υπάρχουν ηττημένοι. Υπάρχει πολλή δουλειά που μας περιμένει»!

orko2

 Με την κατηγορηματική δήλωση του επανεκλεγέντος για 5η συνεχή φορά δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη: «Πως δεν χωράνε και δεν υπάρχουν ηττημένοι. Υπάρχει μονάχα πολλή δουλειά, που όλους μάς περιμένει!» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 28.8.2019 στο Άλσος Περιστερίου η ορκωμοσία των εκλεγέντων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, σε πανηγυρικό κλίμα και με κατάμεστες από πολίτες τις κερκίδες του θεάτρου «Τέχνη στην πέτρα».

Τα μέλη της νέας δημοτικής αρχής για την επόμενη 4ετία, όρκισε με θρησκευτικό όρκο, ο σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Κλήμης, και στη συνέχεια ο Δήμαρχος όρκισε τα μέλη των Παρατάξεων («Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανοικτοί Ορίζοντες», και «Περιστέρι: Πέρασμα σε νέα σελίδα») με πολιτικό όρκο.

Στην τελετή της ορκωμοσίας παραβρέθηκαν: Ο υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η βουλευτής του Δυτικού

Τομέα της Β. Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κα Χαρά Καφαντάρη, η βουλευτής του «Κινήματος Αλλαγής» του Δυτικού Τομέα της Β. Αθήνας κα Νάντια Γιαννακοπούλου, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, πολλοί εκλεγμένοι δήμαρχοι της Αττικής, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

(Απουσίασαν δικαιολογημένα οι κ.κ. Δημ. Κουστένης, Παν. Παπανικολάου και Νικ. Ζούτσος, που ορκίστηκαν μετά λίγες ημέρες).

Την παρουσίαση και το συντονισμό της τελετής επωμίστηκε με επιτυχία ο γνωστός Περιστεριώτης δημοσιογράφος κ. Βαγγέλης Γιακουμής.

Ο κ. Γιακουμής χαρακτήρισε την ημέρα της ορκωμοσίας «απαρχή μιας νέας επιτυχημένης 4ετίας, μια μέρα γιορτής για την πόλη, ημέρα τιμής για τη δημοκρατία, καθώς οι δημότες είχαν τη δυνατότητα να αποφασίσουν οι ίδιοι για τον τρόπο που επιθυμούν να βιώνουν και να βελτιώνουν την καθημερινότητά τους.

Το Περιστέρι είναι ένας Δήμος- σύμβολο για την κοινωνία και την ιστορία της Αττικής και της Ελλάδας γενικότερα, ένας Δήμος που ξεκίνησε μέσα από πολλές αντιξοότητες και στο πέρασμα των χρόνων και με τη συμβολή όλων, αποτελεί σήμερα μια από τις πλέον σύγχρονες πόλεις της χώρας με υποδομές και κοινωνικές ευαισθησίες, που έχει ανάγκη ο κάθε πολίτης».

Ακολούθησε η διαδικασία του θρησκευτικού όρκου (από τον Μητροπολίτη Περιστερίου) και του πολιτικού όρκου (από το Δήμαρχο) των παριστάμενων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

orko1

Αμέσως μετά κλήθηκε στο βήμα ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος, στην ομιλία του -την οποία έχουμε αναρτήσει ολόκληρη στην Ηλεκτρονική μας Εφημερίδα- είπε μεταξύ άλλων:

ΤΟ 74,2% ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ

«Το Περιστέρι μετράει ξέχωρες ιστορικές στιγμές και συνθήκες περίσσιας τιμής και ακόμα περισσότερης ευθύνης. Η δημοκρατική λειτουργία με αποκορύφωμά της την λαϊκή ετυμηγορία της 26ης Μαΐου, ανέδειξε όλους εμάς που βρισκόμαστε σήμερα σε θέση μείζονος αυτοδιοικητικού και κοινωνικού χρέους. Η εντολή που λάβαμε είναι αυτή που θέτει τον εαυτό μας στην απόλυτη και αποκλειστική υπηρεσία της πόλης και των πολιτών.

Φίλες και φίλοι, ο σημερινός όρκος είναι για όλους εμάς όρκος μέγιστης κοινωνικής τιμής. Είναι όμως και όρκος μέγιστου κοινωνικού καθήκοντος. Η κοινωνία του Περιστερίου τώρα με την σειρά της μας καλεί να αποδείξουμε πόσο αντάξιοι οφείλουμε να είμαστε απέναντι στην τόσο τιμητική επιλογή της. Το 74,2% από το εκλογικό ζύγι της 26ης Μαΐου, προκαλεί για μένα και τους συνεργάτες μου δόνηση τιμητική σε πανελλήνια κλίμακα. Παράλληλα όμως προκαλεί ακόμα ισχυρότερη δόνηση ευθύνης, χρέους και καθήκοντος.

ΣΥΜΠΑΓΗΣ ΣΧΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ

Αφού όλοι εσείς οι συμπολίτες μας, με την ψήφο σας και τρόπο κατηγορηματικά μοναδικό, αποφανθήκατε η Παράταξη «Με την Κοινωνία Μπροστά», να είναι για 5η συνεχόμενη φορά η Διοίκηση της πόλης μας. Είναι η 5η συνεχόμενη φορά ιστορικής καταγραφής για την πόλη του Περιστερίου, μπροστά και πάνω από κάθε προηγούμενο όριο συγκλονιστικής λαϊκής πίστης, εμπιστοσύνης και αγάπης. Τα προηγούμενα δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια έχτισαν μια αδιαπέραστη και συμπαγή σχέση αγάπης ανάμεσα σε μας και τους Περιστεριώτες, που πυροδοτεί ασταμάτητα κάθε ενέργειά μας, κάθε βήμα προσφοράς προς το καλό του τόπου και του κοινωνικού συνόλου.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

Το Περιστέρι που είναι για όλους μας μοναδικό, πάντοτε θα μας ενώνει. Γιατί πιστεύουμε και υπολογίζουμε στην ενότητα, τη συναίνεση, την αδελφοσύνη, την τοπική συνεννόηση, την συζήτηση. Κάθε ιδέα, άποψη πρόταση και σκέψη γόνιμη και ευνοϊκή για τις προοπτικές του τόπου μας και των πολιτών του, θα εξακολουθούν να είναι από εμάς ευπρόσδεκτες και αξιολογήσιμες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ

Και βέβαια στην πόλη τούτη συμπολίτισσες και συμπολίτες μου, σίγουρο παραμένει ένα: Πως δεν χωράνε και δεν υπάρχουν ηττημένοι. Υπάρχει μόνο πολλή δουλειά που όλους μας περιμένει.

ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ ΠΗΓΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Θέλω να απευθυνθώ στους νεοεκλεγέντες για πρώτη φορά Δημοτικούς και Κοινοτικούς συμβούλους της πόλης μας όλων των παρατάξεων: Στέκομαι δίπλα σας με τον ίδιο ενθουσιασμό που είχα την πρώτη φορά που ορκίστηκα να υπηρετήσω τη πόλη σας. Δεσμεύομαι να είμαι δίπλα στον καθένα από εσάς, ώστε το ταξίδι αυτό που τώρα ξεκινάτε να γίνει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προς όφελος των συμπολιτών μας. Γιατί όπως σύντομα θα καταλάβετε, η πηγή της δημιουργίας είναι μια ανεξάντλητη πηγή που όσο πίνεις τόσο περισσότερο διψάς. Και όλοι εμείς αλλά και εγώ προσωπικά, είμαστε πιο διψασμένοι για δημιουργία από ποτέ.

Καλή επιτυχία σε όλους».

ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Ο σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Κλήμης είπε στην ομιλία του που ακολούθησε,, μεταξύ άλλων ότι: «Το γεγονός ότι ο κ. Παχατουρίδης εκλέγεται από το 2003 μέχρι σήμερα είναι δηλωτικό του ήθους, της πορείας και της διακονίας του στην πόλη του Περιστερίου. Γιατί οι στόχοι και τα προγράμματά του -και πριν και στο μέλλον- αποβλέπουν στην ανέλιξη της ποιότητας της ανθρώπινης ζωής, δηλαδή στην προτεραιότητα των υπαρκτών προβλημάτων των δημοτών, στην υπεύθυνη συμμετοχή τους στην λήψη των αποφάσεων για τα κοινά και στην ανάγκη να υπηρετούν οι δομές και οι θεσμοί του Δήμου τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος τις δομές.

Εύχομαι αυτή η βελτίωση της ποιότητας ζωής, αυτός ο πολιτισμός κ.λπ. να φανερώνονται καθημερινά στην όμορφη πόλη του Περιστερίου, που είναι δηλωτικό όνομα της ειρήνης, της καταλαγής και της απαλλαγής από κάθε είδους κατακλυσμό».

Προσέφερε στο Δήμαρχο μια εικόνα της περιστεράς, που οι άγιοι πατέρες είχαν ταυτίσει με την Παναγία, όπως είπε.

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ «ΑΣΤΕΡΙ»

Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υπ. Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ειλικρινά νιώθω συγκίνηση και μοναδική χαρά που βρίσκομαι στην τελετή που ορκίστηκε για Πέμπτη φορά δήμαρχος αυτής της πόλης ο Ανδρέας Παχατουρίδης. Στο Περιστέρι της ενότητας, της δημιουργίας, της αλληλεγγύης, της πίστης, στο Περιστέρι που θέλει να πετάξει ακόμα πιο ψηλά, στο Περιστέρι που το δικαιούται και το αξίζει, γιατί έχει ένα δήμαρχο «αστέρι»!

Ήλθα, φίλοι και φίλες, για να σας πω δύο πράγματα εκπροσωπώντας και τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είναι και βουλευτής της Περιφέρειας.

ΝΕΟΙ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ

Ήλθα για να πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ανδρέα Παχατουρίδη, γιατί έχει αποδείξει με τη δημιουργική του δουλειά στην πόλη σας ότι υπάρχουν δημόσια πρόσωπα, υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που είναι εδώ γιατί αγαπούν τον συνάνθρωπό τους, γιατί αγαπούν την πόλη τους, γιατί βάζουν πάνω από το «εγώ» το «εμείς», γιατί ξέρουν να αποδεικνύουν ότι υπάρχουν αυτοδημιούργητοι άνθρωποι με σχέδιο και δουλειά, που μπορούν να προχωρήσουν μπροστά και αυτό είναι το σπουδαιότερο πρότυπο, παράδειγμα και σύμβολο που δίνει ο Ανδρέας Παχατουρίδης στους νέους ανθρώπους.

Και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί εδώ ανάμεσά μας είναι πολλές δεκάδες, εκατοντάδες νέοι άνθρωποι και πολλές γυναίκες, που δείχνουν τη διάθεσή τους να συνεισφέρουν στα κοινά και να συμβάλλουν με τις δικές τους ιδέες. Άνθρωποι που χαίρονται και που είναι υπερήφανοι που είναι πολίτες αυτής της πόλης.

ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ

Το δεύτερο μήνυμα που θέλω να δώσω σε εσάς, κυρίες και κύριοι πολίτες του Περιστερίου, είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση που ξεκίνησε το ταξίδι της πριν 45-50 μέρες είναι εδώ για να ενώσει τους Έλληνες. Οι Έλληνες είμαστε πολλοί λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι και διχασμένοι και μπορούμε να πάμε ψηλά την Ελλάδα όπως έχετε πάει εσείς ψηλά το Περιστέρι.

Δεν ξεχωρίζουμε ούτε τους δημότες, ούτε τους Δήμους, ούτε τους Δημάρχους, ούτε τους Περιφερειάρχες αν είναι μπλε, πράσινοι, κόκκινοι ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα. Οι Έλληνες οφείλουμε τώρα, σε αυτή τη στιγμή, να είμαστε όλοι μαζί. Και αυτή θα είναι και η πολιτική που θα κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών απέναντι στους Δήμους.

Εκλεγήκαμε μαζί χρονικά, άρα έχουμε μπροστά μας μια τετραετία συνεργασίας και δημιουργικού έργου.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Θέλω να ξέρετε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι δίπλα στον Δήμο, σε οτιδήποτε ο Δήμαρχος και το άξιο δημοτικό του συμβούλιο έχει θέσει ως σχέδιο για αυτή την τετραετία. Και αυτό θέλουμε να κάνουμε σε όλη την Ελλάδα. Γιατί 10 χρόνια κρίσης είναι αρκετά. Η Ελλάδα έχει έρθει η ώρα να πάει ψηλά, έχει έρθει η ώρα να πάει μπροστά και θα το κάνουμε όλοι μαζί».

Ακολούθως, όλοι οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι υπέγραψαν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας τους και παρέλαβαν σαν ενθύμιο το έμβλημα του Δήμου μας, ένα γλυπτό περιστέρι.

Στο σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, η τραγουδίστρια Μαρία Αναματερού, απέδωσε τρία τραγούδια που ανέφεραν μέσα το περιστέρι.

*

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Μια νέα πορεία στην αυτοδιοίκηση ξεκινάει με αίσθημα ευθύνης, πολλές ιδέες και όρεξη για δουλειά.

Δεσμευόμαστε ότι όλοι εμείς της Παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Περιστέρι», θα είμαστε παρόντες να στηρίξουμε αποφάσεις προς όφελος των δημοτών, να προτείνουμε λύσεις για τα χρονίζοντα προβλήματα στις γειτονιές και να σταθούμε απέναντι σε κάθε απόφαση που βλάπτει τα συμφέροντά τους.

Όραμά μας ήταν και είναι μια καλύτερη πόλη για όλους μας! Καλή δύναμη και καλή θητεία σε όλους!!!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Θανάσης Καποτάς- επικεφαλής και Σοφία Αλεξοπούλου.

Κοινοτικοί Σύμβουλοι: Έφη Ζώτου, Ζωή Καπίτσα. Χριστίνα Μηλιώνη και Χάρις Γιαννίκα.

Δ.Λ. - "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ