• WEST
  • WEST

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αιμ. Βεάκη 36, 2ος όροφος, τηλ 2105754560 - 6974702115 -6932383032 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φτάσαμε τα πέντε χρόνια και ακόμα να δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες συναδέλφους από την πλημμύρα της 24ης Οκτωβρίου 2014.

Το γεγονός δεν μας εκπλήσσει, άλλωστε για αυτό προειδοποιούσαμε από την πρώτη στιγμή.

Η συνεχής επίκληση της κλιματικής αλλαγής δεν μπορεί να δικαιολόγηση τις συνέπειες. Η μελέτη του ΑΣΔΑ από το 2010 προειδοποιούσε και για αυτό ταυτίζεται με τις πληγείσες περιοχές. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τις πραγματικές αιτίες.

Στα χρόνια που πέρασαν αποκαλύφθηκαν επίσης και άλλα κομμάτια του αντιλαϊκού προσανατολισμού των τοπικών και περιφερικών αρχών, των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Οι επαναλαμβανόμενες οδηγίες της πολιτικής προστασίας για τις πλημμύρες, δεν αφήνουν αμφιβολίες για το που στηρίζονται. Οι νόμοι, οι υπουργικές και άλλες αποφάσεις είναι η υλοποίηση των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Τα απαιτούμενα έργα για να γίνουν πρέπει να υπηρετούν τους γενικότερους στόχους της ΕΕ για την πράσινη ανάπτυξη, τις χρήσεις γης κλπ.

Επιλέγονται ή όχι στην βάση κόστους - οφέλους. «είναι οικονομικά πιο αποτελεσματικό να προστατεύονται από τις πλημμύρες εκείνοι με μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία (δηλ. πλούσια νοικοκυριά ή πολύτιμα εργοστάσια) από το να προστατεύονται εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις που δεν θεωρούνται "δίκαιες", αλλά η δικαιοσύνη δεν αποτελεί μέρος της ανάλυσης κόστους-οφέλους. Πράγματι, η κατανομή των αποτελεσμάτων, ως οφέλη από την προστασία από τις πλημμύρες, δεν είναι ζήτημα της οικονομικής ανάλυσης. Η οικονομική ανάλυση εξετάζει τη συνολική απόδοση συγκεκριμένων αποφάσεων και όχι την κατανομή των αποτελεσμάτων στην κοινωνία» αναφέρει σχετική οδηγία της ΕΕ.

Για τις αποζημιώσεις η ΕΕ εκτιμά ως μικρή την ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη και σπρώχνει προς αυτήν. «Η στρατηγική της ΕΕ για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή συνιστά ως βασική δράση την “Προώθηση ασφαλιστικών προγραμμάτων και άλλων χρηματοπιστωτικών προϊόντων για ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή επενδυτικές και επιχειρηματικές αποφάσεις.’’ Τα προσαρμοσμένα στον κίνδυνο πλημμύρας ασφάλιστρα μπορούν να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση των ιδιωτών για τον κίνδυνο πλημμύρας και να αποτρέψουν την εγκατάσταση σε περιοχές επιρρεπείς στις πλημμύρες. Οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις για την ικανοποίηση αξιώσεων λόγω πλημμύρας μπορούν επίσης να ενισχύσουν την οικονομική ανάκαμψη μετά από καταστροφή.

Σύμφωνα με στοιχεία του ασφαλιστικού κλάδου, το 25 % περίπου των ζημιών από πλημμύρες στην Ευρώπη καλύφθηκε από ασφάλιση κατά την περίοδο 1980-2017.»

Αυτή είναι η λογική τους και για αυτό δεν προβλέπεται αποζημίωση όταν η πλημμύρα μας καταστρέφει, αλλά ¨επιχορήγηση¨ και μάλιστα στο 30% της ¨εκτιμηθείσας¨ ζημιάς. Επίσης, εάν για το οποιονδήποτε λόγο η επιχείρηση έκλεισε ή άλλαξε ΑΦΜ χάνει και την ¨επιχορήγηση¨.

Αυτά και πολλά άλλα μετά από μια πολυδαίδαλη και χρονοβόρα διαδρομή για να δώσουν ψίχουλα, σε αντίθεση με fast track διαδικασίες για τους ¨επενδυτές¨.

Συνάδελφοι, η εμπειρία πρέπει να μας διδάσκει και να μας δυναμώνει, συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

Ολοκληρωμένα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας.

Πραγματικές αποζημιώσεις, έγκαιρα και στο 100% της ζημιάς με βάση τις τρέχουσες τιμές.

Μέτρα απαλλαγής ή ελάφρυνσης από τρέχουσες υποχρεώσεις.

Στην εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνικής οι συνέπειες των φυσικών καταστροφών μπορούν να προβλεφθούν και να αντιμετωπισθούν σε σημαντικό βαθμό, ανεξάρτητα αν οφείλονται στην κλιματική αλλαγή ή όχι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο           13.11.2019

“ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • GAVRAS
  • PATRIARXIS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ