• WEST
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 SOFVENIZEL

Επιτέλους, μετά από αγώνα και αναμονή 9 ετών, αφότου η Επιτροπή κατοίκων της οδού Σοφ. Βενιζέλου, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή την ανάπλαση του μεγάλου αυτού δρόμου, που συνδέει την Π. Μελά με την Αγ. Τριάδος, περίπου 950 μέτρα, το έργο ξεκίνησε.

Η υπόθεση πέρασε από «40 κύματα» με τριβές στο δημοτικό συμβούλιο και νομοθετικής προθεσμίες και ενστάσεις από εργολάβους και με το δεδομένο ότι το κονδύλι συνολικού προϋπολογισμού 1.740.000 ευρώ είχε εξασφαλισθεί, με αποφάσεις αποδοχής του Δημοτικού Συμβουλίου και χορήγησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Η υπόθεση, παρά την επιμονή της αντιπολίτευσης να διατεθούν τα χρήματα αυτά για άλλα έργα κ.λπ., με ομηρικούς καυγάδες και κριτική στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν πως το ποσό αυτό είχε εγκριθεί ειδικά για το έργο αυτό, άλλως θα χανόταν. Δεν μπορούσε να μεταφερθεί για άλλα έργα.

Εν πάση περιπτώσει, τέλος καλό όλα καλά. Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε και ξεκίνησε από την πλευρά της οδού Αγ. Τριάδος, όσο κι αν ορισμένα μέλη της Επιτροπής κατοίκων αποδήμησαν στο μεταξύ και δεν πρόλαβαν να το χαρούν.

Η επιλογή της έναρξης των έργων από την πλευρά της Αγ. Τριάδος έγινε λόγω της χαμηλΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥότερης όχλησης, από αυτή που επικρατεί κοντά στο Σταθμό του Μετρό. Και να σημειώσουμε, ότι εν όψει της ανάπλασης της Σοφ. Βενιζέλου, όπου η δόμηση αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία λόγω της ύπαρξης και της λειτουργίας του Σταθμού Μετρό «Αγ. Αντωνιος», στην από κάτω οδό Φιλικών, ξεκίνησαν να ανεγείρονται μεγαθήρια κτήρια πολυκατοικίες, τα οποία ολοκληρώθηκαν κιόλας! Τα διαμερίσματα είχαν πωληθεί πριν καν αρχίσει η ανέγερση των πολυκατοικιών!

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ

ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Η ανάπλαση της οδού Σοφ. Βενιζέλου που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, θα λύσει πολλά προβλήματα και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της και των παρόδων οδών, καθώς με τα διπλά και τριπλά παρκαρίσματα αυτοκινήτων, ζούσαν ένα μαρτύριο καθημερινά με τη δυσχέρεια πρόσβασης στα σπίτια τους, τη ρύπανση και την ηχορύπανση, επιθέσεις κακοποιών κ.λπ.

Οι κάτοικοι είναι μεν αποφασισμένοι, ότι οι επιπτώσεις από την κατασκευή του έργου θα δυσκολέψει τη ζωή τους για πάνω από ένα χρόνο, όμως το γεγονός, ότι μπαίνει μια αισθητική και οικιστική τάξη που προβλέπει: Εξάλειψη της άναρχης στάθμευσης με σωστή οριοθέτηση θέσεων πάρκινγκ, διαπλάτυνση των πεζοδρομίων για άνετη διέλευση πεζών και ΑΜΕΑ, ενίσχυση του φωτισμού -που θα σημάνει τέλος στις επιθέσεις κακοποιών και αρπαγές τσαντών- και η φύτευση μεγάλου αριθμού δένδρων και φυτών ταχείας ανάπτυξης, θα δώσει μια ανάσα οξυγόνου στην περιοχή που γειτνιάζει νότια με βιοτεχνικές ρυπαίνουσες χρήσεις.

Μεταξύ άλλων η Σοφ. Βενιζέλου θα σταματήσει να αποτελεί πλέον και την συνδετήρια οδό, από την λεωφ. Κηφισού προς την λεωφ. Αθηνών, που επιχειρούσαν όσοι εποχούμενοι πήγαιναν προς Πελοπόννησο, για να αποφύγουν τους φωτεινούς σηματοδότες και τον κυκλοφοριακό φόρτο.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΞΕΠΕΡΑΣΕ

ΠΟΛΛΟΥΣ «ΣΚΟΠΕΛΟΥΣ»

Η Δημοτική Αρχή πάλεψε να ξεπεράσει πολλούς «σκοπέλους», όπως μας είπε ο αρμόδιος αντ/ρχος Οικιστικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Λύκος: «Από τη μια τα παράπονα των κατοίκων για ολιγωρία και καθυστερήσεις και τις μομφές της δημοτικής αντιπολίτευσης για στοχευμένη μεθόδευση μετατροπής της οδού σε μια νέα Αιμ. Βεάκη κ.λπ., Και από την άλλη, τις διαδικασίες των διαγωνισμών και ανάδειξης εργολάβου και κυρίως την κατοχύρωση και διασφάλιση του κονδυλίου, που θα μπορούσε λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα μας, να ανακληθεί. Ευτυχώς όλα πήγαν κατ΄ευχήν».

Σημασία έχει ότι το έργο ξεκίνησε, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία μας, προς γενική ικανοποίηση των κατοίκων της Σοφ. Βενιζέλου.

"ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • MOURIES
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ