• WEST
  • KARAKWSTA

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • BEKIARIS

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΦΥΛΛΑ

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΕΠΙ 49 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ www.anagenissi.gr

ΜΕ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ κ.κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Με έντονη χιονόπτωση και ψύχος, αλλά και με τη νοερή παρουσία και αγάπη του Περιστεριώτικου ποιμνίου, που δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω των σφοδρών καιρικών συνθηκών, στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία, τελέσθηκαν τα Ονομαστήρια του σεβ. Μητροπολίτου Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου, στον Καθεδρικό ι.ν. των Παμ. Ταξιαρχών (Μάσχα) στις 24.1.2022 (απόγευμα) και 25.1.2022 (πρωί) αντίστοιχα.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος και συνιερούργησαν οι σεβ. Μητροπολίτες: Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών καθώς επίσης και οι Θεοφ. Επίσκοποι Αρσινόης κ.κ. Βασίλειος και Ρωγών κ.κ. Φιλόθεος.

Για τον Θεολόγο Άγιο Γρηγόριο τον Ναζιανζινό, μίλησε ο σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος αναφέρθηκε στην

επιρροή του λόγου του Κυρίου στην ψυχή και τα έργα των ανθρώπων και

ευχήθηκε στον εορτάζοντα σεβ. Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριο πολυετή και ειρηνική ποιμαντορία, και να διατηρήσει καθ΄ όλη την Αρχιερατεία του λευκή και αγνή την καρδιά του, όπως «λευκός» -λόγω χιονιού- τελέσθηκε και ο Εσπερινός.

Πριν από την ολοκλήρωση της Ακολουθίας ο σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τον Κλήρο και τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και τους πολίτες που αγνόησαν την κακοκαιρία και παραβρέθηκαν να του ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή.

*

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ

 

Την κυριώνυμο ημέρα της μνήμης του Αγίου Γρηγορίου (25.1.2022),

τελέσθηκε Θεία Λειτουργία με Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο συμμετείχαν οι σεβ. Μητροπολίτες Σύρου κ.κ. Δωρόθεος, Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο Επίσκοπος Αρσινόης κ.κ. Βασίλειος και ο εορτάζων Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος.

Τον πανηγυρικό λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελλος της Ι, Μητροπόλεως Φθιώτιδος αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και κυρίως στο τεράστιο συγγραφικό του έργο, που αποτελεί την παρακαταθήκη της Ορθόδοξης και λειτουργικής εμπειρίας και σχέσης.

Χαρακτηριστικά υπογράμμισε, ότι Θεολόγος δεν είναι αυτός που κατέχει πανεπιστημιακές περγαμηνές, αλλά αυτός που διαθέτει καθαρό νου και αγνή καρδιά, όπως ο Ιεράρχης της ταπεινής Ναζιανζού, Άγιος Γρηγόριος.

*

Επίσης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, τις αρετές, την πνευματική, ακαδημαϊκή και ποιμαντική διαδρομή του Μητροπολίτου Περιστερίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους ιερείς και τον λαό που συμμετείχε στις ακολουθίες, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες στέρησαν σε μεγάλο πλήθος του Περιστεριώτικου λαού να συμμετάσχει.

Λόγω της επικρατούσης χιονόπτωσης και του παγετού παραβρέθηκαν στις Ακολουθίες πολλοί Κληρικοί και ελάχιστοι πιστοί, με επικεφαλής τον «δήμαρχο παντός καιρού» κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.

 

Δ.Λ.

 

(ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022)

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • IMNOI
  • MOURIES
  • DADES
  • GAVRAS
  • DIMOS
  • PERISTERI

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ