• muzakis
  • copyjob725
  • velpa
  • MITSOS

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • sampatakakis
  • xaritos
  • gizis
  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΠΙ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ
(Πατήστε στο μήνυμα για συνέχεια...)

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οι όροι της προγραμματικής σύμβασης για την

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ

του ευρύτερου χώρου της 1ης Παιδικής Χαράς, προϋπολογισμού 1.228.831 ευρώ, με στόχο τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών

 Μια σειρά από έργα εγκρίθηκαν στην 27η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που πραγματοποιήθηκε την 16.7.2013, για τη Δυτική Αθήνα.

Ειδικότερα για το Δήμο Περιστερίου εγκρίθηκαν οι όροι της προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περιστερίου για το έργο: «Βιοκλιματική ανάπλαση του ευρύτερου χώρου 1ης Παιδικής Χαράς», συνολικού προϋπολογισμού 1.228.831 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης του υπαίθριου χώρου, διαμορφώσεις πεζοδρομίων, χώρων πρασίνου, καθιστικών, δαπεδοστρώσεων, ειδών φωτισμού, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, εμπλουτισμό της παιδικής χαράς κ.ά.

Στόχος της παρέμβασης είναι η αναβάθμιση της περιοχής, η βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, η παροχή συνθηκών θερμικής άνεσης, ο θετικός επηρεασμός του μικροκλίματος της περιοχής, η οποία χαρακτηρίζεται από πυκνή δόμηση και επιβαρημένο ατμοσφαιρικά περιβάλλον.

ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Κατά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός είπε ότι:

«Έχουμε υποχρέωση να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας όπως το είχαμε παρουσιάσει το 2010, παραδίδοντας στους πολίτες έργα υποδομών και κοινωνικής μέριμνας

Το μεγαλύτερο ποσοστό του αποθεματικού της Περιφέρειας Αττικής επενδύεται σε έργα που υλοποιούνται σε όλους τους Δήμους του λεκανοπεδίου προς όφελος των 5 εκατ. πολιτών.

Τα έργα είναι προσανατολισμένα στη δημιουργία υποδομών, αντιπλημμυρικής θωράκισης, αθλητικών υποδομών, αναπλάσεων, κοινωνικής πρόνοιας και ανάπτυξης

Το κόστος κατασκευής και των τεσσάρων έργων, το οποίο αγγίζει περίπου τα 14 εκατ. ευρώ, θα καλύψει η Περιφέρεια Αττικής από δικούς της πόρους»..

Για το έργο «Βιοκλιματική Ανάπλαση της 1ης Παιδικής Χαράς στο Δήμο Περιστερίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.228.831 ευρώ (με ΦΠΑ), που εγκρίθηκε και είναι ένα από τα τέσσερα έργα, εκθείασε την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής και είπε ότι:

«Πρόκειται για όλες τις απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης ενός μεγάλου υπαίθριου χώρου και εμπλουτισμού της παιδικής χαράς, αναβαθμίζοντας τον άξονα διαδρομής των δυο Σταθμών του Μετρό, προσφέροντας μια όαση πρασίνου και αναψυχής στους πολίτες.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου υπολογίζεται σε τρία χρόνια και αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση των περιβαλλοντικών συνθηκών της ευρύτερης περιοχής».

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΜΕ ΕΡΓΑ

Στην ομιλία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας κ. Κώστας Παπαντωνίου επισήμανε:

«Σήμερα που το κοινωνικό κράτος βάλλεται λόγω της κρίσης και η κεντρική εξουσία επιδίδεται στη στοχοποίηση και τη συρρίκνωσή του, η Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού πρέπει ενωμένη να απαντήσει συνολικά με έργα κοινωνικά, πρόνοιας, πολιτισμού, περιβάλλοντος και αθλητισμού, ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στις αυξανόμενες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Σε αυτή τη στρατηγική επιλογή βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας και το αποδεικνύει με έργα μέσα από τις προγραμματικές συμβάσεις που υπεγράφησαν».

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρέστησαν ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης και οι αντ/ρχοι κ.κ. Μαίρη Τσιώτα Μάρκου και Παναγ. Λύκος.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, που ενέκριναν τη χρηματοδότηση ενός ακόμη έργου πνοής στο Περιστέρι και μάλιστα σε μια εποχή τρομερής οικονομικής δυσπραγίας.

Η 1η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΥΜΙΣΕΣ

Σχετικά με το πιο πάνω θέμα ο κ. Παχατουρίδης μάς υπογράμμισε:

«Είναι γνωστό, ότι σήμερα δεν υπάρχουν λεφτά τουλάχιστον για πέταμα και η Περιφέρεια Αττικής για να χρηματοδοτήσει ένα έργο το περνάει από εξονυχιστικό έλεγχο.

Θα πρέπει να τονίσω, ότι η 1η Παιδική Χαρά είναι από παλιά το σημαντικότερο οικοδομικό τετράγωνο, η… νύφη του ιστορικού κέντρου της πόλης μας και πολύ περισσότερο σήμερα που βρίσκεται στο κέντρο μεταξύ δύο Σταθμών Μετρό και σε απόσταση αναπνοής από αυτούς, περίπου 200 μέτρα από τον καθένα.

Δεν θα κάνω ιστορική αναδρομή, αλλά είναι πασίγνωστο, ότι η 1η Παιδική Χαρά σημαίνει για τους παλιούς Περιστεριώτες θύμισες: Εκεί παίξαμε και χαρίσαμε το πρώτο παιδικό μας χαμόγελο, εκεί στη στέρνα -που στα παιδικά μας μάτια φάνταζε πισίνα- βγάζαμε το παιδικό μας παντελονάκι και μάθαμε μπάνιο.

ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΚΤΟΠΙΖΟΥΜΕ

Εμείς σαν Διοίκηση, τη φθορά του χρόνου εκτοπίζουμε. Δεν πάμε να καταργήσουμε ή να ξεχάσουμε το παρελθόν μας.

Έτσι, εδώ και ενάμιση χρόνο, ο Δήμος αθόρυβα, υπεύθυνα και μεθοδικά εκπονήσαμε μια σοβαρή και αξιόπιστη μελέτη για την ανάπλαση της 1ης Παιδικής Χαράς, μετά από εκατοντάδες εργατοώρες που αφιέρωσαν υπεύθυνοι επιστήμονες και τεχνικοί του Δήμου μας. Τελικά εκπονήθηκε μια μελέτη υποδειγματική, άξια να επιδειχθεί για σεμινάρια.

Αυτή τη μελέτη εμείς τη… σεργιανίσαμε, όπου πιστεύαμε, ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε χρήματα, για να αλλάξουμε θεαματικά προς όφελος των πολιτών και της πόλης την 1η Παιδική Χαρά.

ΧΩΡΙΣ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ!

Ψάξαμε παντού με την πεποίθηση, ότι ο ιστορικός αύριο θα καταγράψει, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των έργων που έγιναν στην τελευταία 10ετία στην πόλη, έγιναν χωρίς το ταμείο του Δήμου μας και ο δημότης να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ!

Απευθυνθήκαμε στη Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στα προγράμματα ΕΣΠΑ, παντού. Τρέξαμε σαν… λαγωνικά να βρούμε και να εκμεταλλευθούμε ευκαιρίες και χρηματοδοτήσεις για να κάνουμε έργα στην πόλη μας.

Καταθέσαμε τη μελέτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας εντυπωσιάστηκαν. Μαζί με το Διευθυντή τους επισκεφθήκαμε τον περιφερειάρχη κ. Γ. Σγουρό, τον οποίο ενημερώσαμε για τη μελέτη, που ήταν καινοτόμα, σύγχρονη και ώριμη και εκείνος δεσμεύθηκε να την δει με θετικό μάτι, αφού οι Υπηρεσίες του τον διαβεβαίωσαν περί της σοβαρότητας και της ωριμότητας του φακέλου.

Εδώ και 1,5 χρόνο, μετά από δεκάδες διαβουλεύσεις των αντ/ρχων κ.κ. Μ. Τσιώτα και Π. Λύκου και των τεχνικών μας υπηρεσιών με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, τελικά πριν λίγες ημέρες και αφού εξηγήσαμε τι προέβλεπε η μελέτη, φθάσαμε στο ευτυχές αποτέλεσμα να εισαχθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να εγκριθεί η χρηματοδότηση.

Επισημαίνω την τιμητική για μας άποψη του κ. Γ. Σγουρού, πώς: «Ό,τι δίνουμε στο Δήμο Περιστερίου πιάνει τόπο και το τελευταίο ευρώ. Γιατί έχουμε πειστεί, πώς όποιο έργο ξεκινάει ο Δήμος το ολοκληρώνει σωστά και υπεύθυνα. Τίποτα δεν μένει στη μέση, γιατί έχει ικανές τεχνικές υπηρεσίες και κάποιους αιρετούς άρχοντες που είναι καθημερινά πάνω από τα έργα, για να προχωράνε και να τελειώνουν γρήγορα».

Έτσι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου που δεν είναι έργο βιτρίνας, αλλά κοινωνικής υποδομής και θα βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη.

Πιστεύω, ότι το έργο θα προχωρήσει γρήγορα και παρότι η πρόβλεψη είναι να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια, χρόνος που δίνεται γιατί οι εργολάβοι ζητάνε όλο παρατάσεις, εμείς θα το τελειώσουμε σε 1,5 χρόνο!

ΘΕΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ κ. Κ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

Θα προσθέσω τέλος, ότι για να έχει επιτυχία και θετικά αποτελέσματα ένας δήμαρχος δεν μπορεί μόνος του να κάνει τίποτα. Πρέπει να έχει τη βοήθεια μιας ομάδας ανθρώπων, που να πιστεύουν σε ένα όραμα και να εργάζονται γι’ αυτό. Στην προκειμένη περίπτωση για να έχουμε επιτυχίες, όπως το Κολυμβητήριο Λόφου, το Άλσος κ.λπ. χρειάζεται και ο καλός λόγος και αν θέλετε η… αχρωματοψία στις αποφάσεις κάποιων ανθρώπων.

Μέσα σ’ αυτήν την ομάδα που πιστεύει σε οράματα, είμαι υποχρεωμένος να πω ότι συγκαταλέγεται και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιστεριώτης κ. Κων. Καράμπελας, ο οποίος έχει βοηθήσει ουσιαστικά στις αποφάσεις για χρηματοδοτήσεις έργων στο Περιστέρι.

Έχω βέβαια δημόσια εξάρει της αποφάσεις και τις θέσεις του περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρού στη χρηματοδότηση έργων στην πόλη μας, που μου δίνεται η ευκαιρία να του εκφράσω και πάλι τις θερμές μου ευχαριστίες, όπως και στον αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Παπαντωνίου και όλων ανεξαιρέτως των περιφερειακών συμβούλων. Όμως θεωρώ χρέος μου να τονίσω τη θετική στάση και την ουσιαστική συμβολή στην διαδικασία χρηματοδότησης των έργων, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ντίνου Καράμπελα, τον οποίο ευχαριστώ για ακόμη μια φορά».

Δ.Λ.-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • camp
  • stegi
  • sinema
  • alsos mais
  • diadiktio
  • gavras

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ