• muzakis
  • copyjob725
  • velpa
  • MITSOS

ΓΕΓΟΝΟΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ

  • sampatakakis
  • xaritos
  • gizis
  • BEKIARIS

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», ΠΟΥ ΕΠΙ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ
(Πατήστε στο μήνυμα για συνέχεια...)

Η Δημοτική Αρχή Περιστερίου και η Α.Ε. Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.) προγραμματίζουν την

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ KAI ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ

 αξιοποίηση των Σταθμών του Μετρό, με εκδηλώσεις και δράσεις στους σύγχρονους χώρους τους, εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων στο Μουσείο Αστικών Σιδηροδρόμων κ.ά.


 Οι ανάγκες των καιρών δεν παύουν να κεντρίζουν την έμπνευση για «φωτεινές ιδέες», όπως συνηθίζει να λέει ο Δήμαρχος Περιστερίου, αλλά και προσανατολισμό σε διεξόδους, μέσα από τους οποίους οι πολίτες, κυρίως τα παιδιά, θα απολαμβάνουν πρωτότυπες εκπαιδευτικές εμπειρίες, που θα ταυτίζονται με την ψυχαγωγική εκτόνωση, μέσα από δράσεις που ξεπερνούν τη φαντασία τους.

Οι τρεις Σταθμοί του Μετρό, τους οποίους έχει ο Δήμος Περιστερίου στους κόλπους του, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, με τους τεράστιους και σύγχρονους χώρους που διαθέτουν, να φιλοξενήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά ακόμη και οι συρμοί να γίνουν οι «πρεσβευτές», ώστε οι αυριανοί πολίτες να αγαπήσουν το πιο σύγχρονο, γρήγορο και ασφαλές συγκοινωνιακό μέσο, που θα τους μεταφέρει τόσο στον προορισμό τους, όσο και σε πηγές γνώσης και ευχάριστων εκπλήξεων.

Έτσι, σύμφωνα με πρόσφατες συναντήσεις που είχαν ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ κ. Νίκο Παπαθανάση, οι αρμόδιες Υπηρεσίες των δύο φορέων προγραμματίζουν πολιτιστικές εκδηλώσεις στους κλειστούς χώρους των Σταθμών Μετρό -που σίγουρα παρέχουν και προστασία από τις χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες- και ακόμη τα Περιστεριωτόπουλα θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν, και την σκληρή προσπάθεια από πλευράς ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ για τις άνετες μετακινήσεις τους, αλλά και την ιστορία του αστικού σιδηροδρόμου στην Ελλάδα, που ξεκίνησε γύρω στα 1860, στο εξαιρετικό Μουσείο που έχει διαμορφωθεί στον Πειραιά.

ΣΤΑΘΜΟΣ «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ»: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΑΞΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ (Σταθερές Συγκοινωνίες) κ. Νίκος Παπαθανάσης μας είπε:

«Θεωρώ, ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος Περιστερίου είναι ένας Δήμος προνομιούχος, αφού στην περιοχή του λειτουργούν τρεις Σταθμοί Μετρό.

Ειδικά ο ένας εξ αυτών ο Σταθμός «Περιστέρι» είναι κατασκευασμένος με εξαιρετική και αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική, που ισάξιό του είναι δύσκολο να βρείτε σε άλλη χώρα της Ευρώπης!

Θεωρώ επίσης ότι οι πολίτες του Περιστερίου πρέπει να κατανοήσουν την αξία της ύπαρξης και της λειτουργίας αυτού του Σταθμού και των υπολοίπων και για να γίνει αυτό θα πρέπει να τους γνωρίσουν καλύτερα.

Έτσι για να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, σε συνεργασία με το Δήμο Περιστερίου προγραμματίζουμε να διοργανώσουμε από κοινού κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ώστε να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στο Σύστημα και στο μέσο, για να συνειδητοποιήσει πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί να κινηθεί για να φθάσει στο κέντρο της Αθήνας, ή να πάει από το ένα σημείο του λεκανοπεδίου στο άλλο, να πάει για ένα μπάνιο και εν τέλει να το αξιοποιήσει περισσότερο.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Πιστεύω, ότι ταυτόχρονα με αυτή την αξιοποίηση, θα αναπτυχθεί εμπορικά και η περιοχή γύρω από τους Σταθμούς και επομένως θα είναι διπλό το όφελος, γιατί η περιοχή θα πάρει μιαν εμπορική ανάσα.

Συζητήσαμε και πρότεινα και στον κ. Δήμαρχο Περιστερίου να αναπτυχθεί μια κοινή δράση γνωριμίας του μέσου από το κοινό του Περιστερίου και επίσης συμφωνήσαμε πάνω σε μια πρόταση του Δημάρχου, όπου σε λίγο διάστημα και μέχρι το Δεκέμβρη του 2013, όλα τα σχολεία του Περιστερίου θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στη ΣΤΑ.ΣΥ. AE.

Υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και θα καταρτίσει ο Δήμος το πρόγραμμα, για το ποια ημέρα και ποιο σχολείο θα έρχεται σε μας.

Τα παιδιά θα επιβιβάζονται στο συρμό, μαζί με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους και οι δικοί μας υπάλληλοι θα αναλαμβάνουν να τα μεταφέρουμε στον Πειραιά, όπου θα επισκέπτονται το Μουσείο Αστικών Σιδηροδρόμων.

ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Εκεί υπάλληλοι της ΣΤΑ.ΣΥ. θα τους εξηγούν τι σημαίνουν μέσα σταθερής τροχιάς. Θα δίνουν στα παιδιά να καταλάβουν τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ για την ποιοτική λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς και ότι το έργο του Μετρό ανήκει σε όλους τους πολίτες, σε όλη την κοινωνία και πρέπει να μη το καταστρέφουν, αλλά να το αγαπούν και να το προστατεύουν.

Πρωτίστως θα ενημερώνουν τα παιδιά για όλη την ιστορία του αστικού σιδηροδρόμου στην Ελλάδα, που ξεκίνησε 25 χρόνια μετά την απελευθέρωση, μετά τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους, γύρω στα 1860.

Έχει διαμορφωθεί ένα εξαιρετικό ιστορικό Μουσείο στον Πειραιά, όπου τα παιδιά θα μάθουν και θα δουν όλη την ιστορία και την εξέλιξη του αστικού σιδηροδρόμου από την ατμήλατο μηχανή μέχρι και σήμερα».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

Για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης μας είπε:

«Οι Υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου και το αρμόδιο Γραφείο της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ έχουν έλθει σε επαφή και από τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2013 και μέχρι τις Γιορτές, θα συνδιοργανώσουμε πολιτιστικές δραστηριότητες στους Σταθμούς του Μετρό του Περιστερίου, ώστε το κοινό να ψυχαγωγηθεί, αλλά και να γνωρίσει τη λειτουργία και την αξία των συγκοινωνιακών μέσων.

Ο Σταθμός Μετρό «Περιστέρι» είναι ένα αρχιτεκτονικό στολίδι, μια προστιθέμενη αξία για την πόλη και οι χώροι του προσφέρονται για την ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ώστε να προσελκύσουν τον πολίτη.

Να σημειώσω, ότι για τους Σταθμούς «Περιστέρι» και «Ανθούπολη» έχουν κάνει αιτήσεις οι Δήμαρχοι Πετρούπολης και Ιλίου κ.ά., προκειμένου να συνδεθούν λεωφορειακά με τους δήμους τους, ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι τους από τους δύο Σταθμούς.

Αυτό σημαίνει, ότι οι πολιτιστικές δράσεις που προγραμματίζουμε από κοινού με τη ΣΤΑ.ΣΥ. θα απευθύνονται σε όλη τη Δυτική Αττική, γιατί οι Σταθμοί θα εξυπηρετούν όχι μόνο τους Περιστεριώτες, αλλά και τους κάτοικους των όμορων δήμων.

ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΑΣΦΑΛΕΣ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ, ΦΙΛΙΚΟ ΜΕΣΟ

Εγώ προσυπογράφω αυτά που είπε ο πρόεδρος της ΣΤΑ.ΣΥ. κ. Νίκος Παπαθανάσης, ότι ο κόσμος δεν έχει γνωρίσει το Μετρό. Το σύστημα Μετρό είναι το πιο σύγχρονο και το πιο ασφαλές, το πιο αξιόπιστο και το πιο φιλικό μέσο, που απευθύνεται στη λαϊκή οικογένεια.

Σήμερα με αυτά που ζει η κάθε ελληνική οικογένεια -όλες οι οικογένειες έχουν γίνει λαϊκές τελικά- προσπαθεί να σταθεί όρθια από τη μνημονιακή ασφυξία και το ράπισμα που δέχεται από την εφαρμογή των σκληρών μέτρων.

Το Μετρό είναι ένα μέσο που σε συνδέει on line με όλη την Αττική. Όπως είπε ο κ. Πρόεδρος σε πάει στη θάλασσα, στο αεροδρόμιο, στα λιμάνια, σε όλη την Αττική, γρήγορα, πολιτισμένα και με ασφάλεια».

ΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ

Ο κ. Παχατουρίδης εκθείασε την προσωπικότητα του Προέδρου της ΣΤΑ.ΣΥ. λέγοντας:

«Και θέλω επίσης να προσθέσω, όσο και αν η σεμνότητά του δεν το εγκρίνει, ότι ο κ. Παπαθανάσης προέρχεται από την Αυτοδιοίκηση, έχει θητεύσει και έχει υπηρετήσει την Αυτοδιοίκηση με μεράκι. Εάν δεν έχεις μεράκι και εάν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν γίνεται τίποτα.

Εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης δεν είμαστε άνθρωποι που νομοθετούμε. Το μεράκι, την αγάπη και τον καημό μας καταθέτουμε, υπηρετώντας τον τόπο μας.

Γι’ αυτό πιστεύω, ότι είναι μεγάλη τύχη, που σε αυτό το καίριο πόστο της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ είναι επί κεφαλής ένας άνθρωπος που προέρχεται από την Αυτοδιοίκηση, που έχει όραμα, έχει γνώσεις, έχει μεράκι…

Αγαπώ όλες τις επιστήμες και τιμώ αυτούς που τις κατέχουν, αλλά η ΣΤΑ.ΣΥ. δεν έχει πρόεδρο π.χ. έναν γιατρό. Έχει πρόεδρο έναν επιστήμονα, που έχει, επαναλαμβάνω, υπηρετήσει την Αυτοδιοίκηση με μεράκι και αγάπη, έχει γνώση του αντικειμένου και πιστεύω ότι η παρουσία του είναι μεγάλη τύχη γενικότερα για το σύστημα των Σταθερών Συγκοινωνιών.

Η ΣΤΑ.ΣΥ., ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΕΡΔΗ!

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, ότι σε μια εποχή που όλα τα Ταμεία αδειάζουν, έχουν ελλείμματα, φθίνουν, η ΣΤΑ.ΣΥ. παρουσιάζει κέρδη!

Αυτό οφείλεται στην υπευθυνότητα, στη σοβαρότητα και την ατελείωτη δουλειά του κ. Παπαθανάση, για τον οποίο θα πρέπει να πω και να καταγραφεί, ότι τυχαίνει να επικοινωνώ μαζί του τηλεφωνικώς στις 12 ή στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και να είναι στο Γραφείο του εργαζόμενος και την επόμενη ημέρα στις 7 το πρωί να τον βρίσκω και πάλι στο Γραφείο του!

Έτσι κάνει, γιατί έτσι έκανε και στην Αυτοδιοίκηση…

Αξίζει να επισημάνω, ότι την πρώτη ημέρα λειτουργίας των Σταθμών «Περιστέρι» και «Ανθούπολη», ο κ. Παπαθανάσης στις 5.00 το πρωί, ήταν έξω από τα κατεβασμένα ρολά και περίμενε μαζί με τον κόσμο στη σειρά του, για να ανοίξει ο Σταθμός και να επιβιβασθεί στο συρμό».

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ

Παρεμβαίνοντας ο κ. Νίκος Παπαθανάσης είπε:

«Μαζί είμαστε την πρώτη μέρα λειτουργίας των Σταθμών. Βρήκα εκεί το Δήμαρχο στο Σταθμό «Περιστέρι», που είχε έλθει από τις 4.30 το πρωί»!

Θέλω να υπογραμμίσω, ότι το Περιστέρι είναι μια περιοχή που κατοικείται από εργατόκοσμο, ο οποίος δικαιούται να απολαμβάνει ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι οι συγκοινωνίες και ειδικά το Μετρό. Παράλληλα αισθανόμαστε το Δήμαρχο και όλη τη Δημοτική Αρχή σαν συνεργάτες μας στην προσπάθειά μας να ενημερωθεί ο πολίτης πόσο γρήγορα και με πόση ασφάλεια μπορεί να μετακινηθεί, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Ο Δήμος Περιστερίου είναι από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής περιφέρειας, όμως υπάρχουν πολλοί εν δυνάμει χρήστες των συγκοινωνιακών μέσων, που δεν έχουν πραγματικά αντιληφθεί τι πλεονεκτήματα έχουν στην περιοχή και στη διάθεσή τους.

Οφείλω τέλος να ομολογήσω, ότι ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης είναι από τους πιο δυναμικούς δημάρχους στις διεκδικήσεις του, προς όφελος των δημοτών και της πόλης του Περιστερίου.

Με την ευκαιρία της κατασκευής των τριών Σταθμών, οι διαρρυθμίσεις, οι πλατείες και οι κοινόχρηστοι χώροι που διεκδίκησε και φτιάχτηκαν στο Περιστέρι, άλλαξαν θεαματικά την αισθητική του και σ’ αυτό έχει συμβάλλει καθοριστικά και αποφασιστικά».

*

Και η ολοκλήρωση της κοινής συνέντευξης, από το Δήμαρχο Περιστερίου:

«Βλέπετε, είναι αυτό που λέω πάρα πολλές φορές: Η ομορφιά είναι παντού, αρκεί να θέλεις να τη δεις. Και ο κ. Παπαθανάσης είναι ένας από αυτούς»…

Δημ. Λυμπερόπουλος

 

  • LAKIWTIS
  • LAKIWTIS
  • stegi
  • alsos mais
  • diadiktio

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ